Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 008
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 955
  • София
rorik, за сина подозирам, че го е прекарал бързо и безсимптомно и сега дава отрицателни проби. А щерката, дето ги изпозарази къде е?

# 20 956
  • На топло
Киното ни остава отворено ще пускат 100 човека максимум и през два реда.

Всички кафета тип Costa бяха отворени и имаше по няколко човека, в 9 часа.
В Париж всички големи музеи са затворени естествено!

# 20 957
Как да не е огнище около починалата? Ми те всичките им контакти почти се оказаха заразени. А техните контакти, ами контактните на контактите им?
За сега ми харесва държавната  реакция. Дано не избързвам като го казвам. Ха дано държавната ръка проработи и държи здраво поне сега!

# 20 958
Скрит текст:
Та по темата .
. Не казват колко проби са направени . Ама те  някои се повтарят та и потретват .
Имаме 30  намерени Първото  дето починаха тия хора , всъщност не е огнище?. . Щото е още от 22 .02 . и ако имаше  до сега щяха  да са се разболяли . Макар че доста от Лом и Василовци са под карантина.? Синът на тия хора при когото са живели от 01.03 .   няма  вирус. Не разбрах едната пациентка от Пловдив  която също е била на тържеството в Лом и се е завърнала от Италия - 55 годишната жена в болница ли е?  
Значи
1. В Монтанско няма огнище ?
2. В Плевен са двамата  мъже, - единия млад не помня на колко години , , другия на  62 г .
3. В Габрово  двете жени . Едната мед.сестра  , другата по възрастна лежащо болна .
4. 1.В София -  - Единия ден съобщиха за едни по млади скиори  между 20-30 г . върнали се от  Алпийските планини , после за още едни  на по около 40 .
4.2 - В София -  Жените от конгреса - 2 или 3 бяха . на около 60 г .
4.3   3 деца  със родителите си  - тия сигурно са от партито .

До тук 30 намерени - 2 починали .

Казват обаче че ще има още   , защото явно повтарят проби .
И казват че гнездата за сега са 3. София  - със няколко независещи  подгнезда , Плевен и Габрово .  

За сега не могат да се направят някакви изводи .
 Учудващото обаче е че синът , който е живял с починалите си двама родители  няма вирус??
Чакаме 17 часа .
Случаите не са 30 ,а 31.
В Плевен има трети, който не е свързан с първите двама.
Дъщерята на починалите ги е заразила, върнала се е от Италия за празненството.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/shtabyt-v-pleven-bolnite-s … t-6-video-2216696

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 15:42 от Arizona

# 20 959
  • София
Но вирусът е упорит и заразен и продължаваме да се заразяваме и съответно, да умираме. На малки порции обаче, възпитано не претоварваме системата, а ходим търпеливо с белите чаршафи. И ако попаднем в един такъв затворен кръг, в който се изолираме за по седмица две, а после пак се заразяваме, няма ли да достигнем отново тази цифра от 200 хил.?

Всяка "порция" укрепва нещото, наречено колективен имунитет. Поне на теория.

# 20 960
  • Варна
Чета сега бюлетина на Гардиън, че събират информация от целия свят и попадам на следната новин за чехите :

"The government has said it aimed to ramp up testing by involving more laboratories and ordering 100,000 rapid-result test kits for delivery next week. Babiš said 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday."

"Правителството заяви, че има за цел да засили тестовете, като включи повече лаборатории и поръча 100 000 тестови комплекта с бързи резултати за доставка следващата седмица. Бабиш каза, че 51 000 респиратори са разпределени в здравните заведения в петък."

Та , седя и си се чудя, откъде чехите ще успеят да купят бързи тестове и то голям брой , ще им ги доставят за по-малко от седмица ,че и с 51 000 респиратора се е уредил и няма да чака до май месец , като нашите. Предлагам Бойко да му се обади и да пита , кои са тези доставчици и от къде Simple Smile

# 20 961
Те не затварят принудително хотелите, но като масово хората отказва резервации, не е рентабилно за бизнеса да стои отворен. Възможно е и доста служители да пускат отпуски. Тежък период за туризма.
  Сега се замислих, че и музикалните изпълнители ще са в криза - затворени дискотеки, няма участия, няма пари, както са по-широкопръсти.

# 20 962
  • София
за да нямало струпване в ресторанта. По курортите всичко ще си работи.
Не е вярно. Имам 2 резервации за Велинград за периода в различни хотели. И от двата ми се обадиха да кажат, че затварят.

Журналистка пита ББ за зимните курорти и ски оборудването, магазините за сувенири и т.н. дали затварят или не затварят. Той каза, че ако спазват указанията по заповедта и за кетъринга по стаите.

# 20 963
  • на пъпа на Златията
==
rorik, за сина подозирам, че го е прекарал бързо и безсимптомно и сега дава отрицателни проби. А щерката, дето ги изпозарази къде е?
== Аз разбрах че тя  е била в Италия , и се е върнала в Пловдиж където живее , и е отила на празненството в Лом . И се предполага че тя ги е заразила  и в мом е в карантина и не можеше да  погребе майка си а днес е починал и бащата . Интересно обаче защо нищо не казват за сина който  работи на Илиенци??Той не е могъл  ли да погребе майка си  или и той е под карантина макар че изобщо няма вирус? ?

# 20 964
Англия е точно като Иран. Очевидно има проблем там, който се неглижира от МП. Консервите откакто са на власт съсипаха тая държава, а сега с тоя пудел на власт, съвсем ще го закъсат. Най-тъпото е, че Европа вероятно, ще стигне до карантина и се надявам да преборим вирусът, а тая сган британска, като са все сами във всичко, пак ще ни го докарат. Време е вече един шут за Борис и компания и да им сложат граница.

# 20 965
Отрицателен тест, не значи, че не е заразен. Трябва поне 2 отрицателни през определен период от време.

# 20 966
  • София
Откъде е сметката, че ще умрат 200 хил. души (в България сме 6 милиона?!). Тези сметки без кръчмаря обикновено идват от потребителите, които обясняват колко заразен е вирусът, колко е устойчив, как има много млади заразени, абе, че е много страшно положението.
Значи, да обобщим - седим си вкъщи и е много страшно.
Добре, но преди няколко страници зададох въпрос и не получих отговор, а само нападки. Седим вкъщи, вирусът минава, взима минимален брой жертви, всички сме много щастливи. Някой го внася отново и отново се започва циркулацията на заразата. Нали е много заразен? Взима още жертви, с или без обща изолация. Пак сме по къщите, икономиката върви към загиване, но нали здравето е по-важно. Лек и ваксина продължава да няма. Но вирусът е упорит и заразен и продължаваме да се заразяваме и съответно, да умираме. На малки порции обаче, възпитано не претоварваме системата, а ходим търпеливо с белите чаршафи. И ако попаднем в един такъв затворен кръг, в който се изолираме за по седмица две, а после пак се заразяваме, няма ли да достигнем отново тази цифра от 200 хил.?
И, да, ще има жертви. Съжалявам, че този живот се оказа, че не е приказка на Дисни и вирус от Китай с доста странен произход го доказа. Да, и аз не съм виждала нищо подобно в тоя ми ти мой 30-годишен живот. И не съм и очаквала да видя.
А сега гледаме на Китай с някакво криво обожание - каква карантина спазили, колко дисциплинирани били. Е, откъде пак изскачат заразени? Ами като тръгнат пак на работа в своите кюбикъли, натъпкани на метър на метър и на сантиметри от друг? Ами като почнат пак да ядат кучета, котки, змии и прилепи? Дали няма пак едно хубавичко да си го възобновят? А дали няма бързичко да изскочи COVID-20?
Ами ако се окаже, че наистина септември е пикът (което не знам откъде дойде)? Дотогава ще има умрели и от изолациите, липсата на профилактика и женска консултация. И от глад! Сега, тях в нова черна статистика ли ще ги водим, или в тая с коронавируса? Искам да ви напомня, че стресът също убива. От стрес можеш да получиш инфаркт, инсулт, пареза на някой крайник, хронична аритмия, тремор и немалко други неща. Абе, жесток се оказа този живот...

Ще се опитам да ти отговоря.

Идеята е разпространението да се забави с цел:
1. Здравната система да не колабира, а лекарите да дезертират.
2. Да се набавят предпазни средства, които в момента са дефицит.
3. Да може да се помогне на максимален брой тежко заразени, а не да се стигне да избираме кой да получи обдишване и кой да умре.
4. Да избегнем много по-драконовски мерки, в много по-тежки условия.
5. С надеждата топлото време и други външни фактори да забавят или елиминират заразата.
6. Да съберем достатъчно информация и подготовка, за да лекуваме по-адекватно заразените.
7. Да спечелим време за изработване на ваксина или поне откриване на оптимално лечение.

Първата вълна е най-силна и за нея сме най-неподготвени. Ще се справим много по-добре, ако нещата се движат с овладени темпове. А икономиката пак ще пострада, и то много по-тежко, ако се изчака нещата да стигнат на ниво Италия.

# 20 967
  • София
Но вирусът е упорит и заразен и продължаваме да се заразяваме и съответно, да умираме. На малки порции обаче, възпитано не претоварваме системата, а ходим търпеливо с белите чаршафи. И ако попаднем в един такъв затворен кръг, в който се изолираме за по седмица две, а после пак се заразяваме, няма ли да достигнем отново тази цифра от 200 хил.?

Всяка "порция" укрепва нещото, наречено колективен имунитет. Поне на теория.

Да, така е и ние на това се надяваме. Ама може да стане така, че докато си изградим колективния имунитет "на порции" и с много страх, а след това можем спокойно да изпълзим от пещерите, няма да има какво да ядат хората. И не ме разбирайте погрешно, аз също спазвам препоръките, имаме храна за няколко дена, няма да излизаме (приятелят ми и аз), освен на кратки разходки (Западен парк е толкова разкопан, че така или иначе няма хора). Но не виждам решения за след това, не виждам визия, не виждам трезва и чиста мисъл.
Животът не е тия две седмици, дето ще ги караме от вкъщи. Животът не е "Минава месец и всичко ще утихне" или "След нас и потоп".

П.П.: Докато пиша това, виждам отговора на Лъвица - много благодаря за точното и кратко обяснение! Simple Smile

# 20 968
  • на пъпа на Златията
Абе , деца стига с тия кина и с тия молове , хотели  на тая улица в оня град , ,  резрвациии   на маси . .
Чавка ви е изпила акъла .
С това мислене ще затриете родителите си и после идва вашия ред .

Направихте темата 2000 страници .Едва се зарежда темата , хората от вас не могат да кажат  2 думи за болестта . 

# 20 969
А тези наши министри сякаш не знаят, че има магазини, които не са в мол. Само мол-а, та мол-а, журналистката трябваше 10 пъти да ги пита каква е наредбата за останалите търговски обекти, които са на улицата, например. И всяка наредба по няколко пъти променят, въобще не се знае какво ще решат утре.
   Като гледам снимките от супермаркетите, се чудя дали някой почиства дръжките на количките и кошниците. ММ още от грипната епидемия ги минава с мокра кърпичка и пазарува в непопулярно време.
  Само да ми доставят две важни пратки в понеделник и се затваряме напълно до края на месеца. Добре, че поне сме в къща и ще си се занимавам с градинката и бебето.
Щом на мен ми стана ясна промяната в заповедта, недоумявам защо на журналистката  и трябваха разяснения? Тъп и безсмислен въпрос

Общи условия

Активация на акаунт