Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 994
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 045
Специално фризьорките, маникюристките, козметичките и другите подобни, няма да изгубят кой знае колко, защото след като се нормализират нещата, всичко живо ще се юрне при тях и ще наваксат изгубеното. Нека сега си почиват.

# 21 046
Аз по нищо не мога да разбера, че сме в извънредно положение, освен по опашките пред магазините и постоянните брифинги.
Толкоз.
На площадката до дома е пълно с деца от сутринта, с майки и баби, улиците са пълни, никой не използва маски или ръкавици, нито пък пази дистанция. Парко места празни обаче бая има.. 'щото да - събота в София, знаете как е.
Аз излизам навън с маска - хората ме гледат странно и се подсмихват.

# 21 047
Полицаите на моята фризьорка са дошли по сигнал.
Така са казали.
Взели и личната карта , проверили я и толкоз.
Жената яко се е спекла. Но не зная защо.
Не трябва ли при рутинна проверка да казват за какво са там тези полицаи.
Ох, голяма драма.
Не става въпрос за драма, а за правила. Попитах по-горе има ли дефиниция за "струпване на хора".
Нали нормативно трябва да се спазват правилата.

Не, полицаите не са длъжни да ти дават обяснение защо те проверяват. И аз не виждам каква е драмата - проверили я полицаи - голямо чудо! Какво има да се спича толкоз момата?

# 21 048
Не става въпрос за драма, а за правила. Попитах по-горе има ли дефиниция за "струпване на хора".
Не е проблема за струпване на хора /за фризьорски салон/, а заповед за затваряне на такива обекти.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eto-koi-turgovski-obekti … o-e-zatvor-944104

# 21 049
  • София
В Пловдив няма много коли по улиците, центърът е празен, Градската градина също. Пред Кауфланд имаше много коли, но отпред дежуреше партулка. Пред Лидъл видях хора да чакат на опашка отвън, вероятно пускат определен брой хора ...
Пазарувах от кварталния магазин - имаше си всичко, хората бяха малко, не чаках на опашка на касата. Явно всички са се юрнали по големите вериги. Напазаувах за два-три дена както обикновено. Мол Марково тепе изглеждаше безлюден, не видях хора да влиза и излизат, но аптеката на първия етаж работеше.

# 21 050
  • Варна
Аз по нищо не мога да разбера, че сме в извънредно положение, освен по опашките пред магазините и постоянните брифинги.
Толкоз.
На площадката до дома е пълно с деца от сутринта, с майки и баби, улиците са пълни, никой не използва маски или ръкавици, нито пък пази дистанция. Парко места празни обаче бая има.. 'щото да - събота в София, знаете как е.
Е, те шопите са известни с твърдоглавието си.

# 21 051
  • на пъпа на Златията
==
==
Колко пъти ще питаш . Ще четеш  и ще  чакаш някои  да ти отговори  дали правилото е 5 или 10   кифли ,
Отговарям ти  че трябва изрядно да си си изрязала ноктите  и да ги миеш с четчица  когато се връщаш от магазина .

# 21 052
  • София
Драма е, защото при извънредно положение нямаме обичайните права по конституция - право на неприкосновеност, личен живот,  движение, може да ни следят, подслушват.  Остава само правото на живот и липса на изтезания. Добре, ще се борим със вируса, но се създават и предпоставки за злоупотреби от недобросъвестни хора. 

# 21 053
  • Варна
Драма е, защото при извънредно положение нямаме обичайните права по конституция - право на неприкосновеност, личен живот,  движение, може да ни следят, подслушват.  Остава само правото на живот и липса на изтезания. Добре, ще се борим със вируса, но се създават и предпоставки за злоупотреби от недобросъвестни хора. 
Пък досега всичко беше цветя и рози? Нямаше злоупотреби от недобросъвестни?

# 21 054
  • София
Че те и без извънредно положение подслушват.

# 21 055
Във фризьорските салони, масажи, козметички и т.н. не може да се спазва дистанция от поне 1 метър и без да има струпване на хора. Това е.

# 21 056
Във фризьорските салони, масажи, козметички и т.н. не може да се спазва дистанция от поне 1 метър и без да има струпване на хора. Това е.
Да и затова не трябва да работят.

# 21 057
Толкоз.
Е, те шопите са известни с твърдоглавието си.
Ами май проблема не се свежда до шопско твърдоглавие.
Аз не съм родом шопкиня, и аз съм от придошлите "селяни", които учат и работят в София, но редовно поддържам връзка със семейство и приятели в родния ми град, и там обстановката хич не е по-различна.
Улиците и парковете са пълни, никой не използва маски. Та така..
Май българско твърдоглавие ще излезе.

# 21 058
В Италия положението е като на война. Няма медикаменти, няма капацитет в болниците, всички над 60 годишна възраст се оставят на самотек без да се лекуват, а от другите се избират само тези, които имат най-добри шансове да оцелеят. 30% от болните с интензивно лечение са между 30 и 60 годишна възраст.
Няма маски, няма респиратори, няма нищо. Започнали са да пращат болни от Ломбардия в другите болници в другите райони на страната, но това значи, че и те ще пламнат. Дори и това, че хората си стоят по домовете, не спира появата на нови заразени всеки ден.
Ама как може толкова да се тиражира това нещо? На самотек били. От всичко написано по-горе, само болднатото е категорично вярно. Има система за преразпределяне на нуждаещите се болни, да.

Щом искаш да спориш с италианския анестезиолог, който предупреждава Норвегия, която също е много засегната, спори си. Не виждам причина да лъже. Разбира се, че са на самотек, когато не им се предлага лечение. Който оцелее, оцелее. Ето я статията. Съобщенията му ги има и на английски. От вестника знаят името на анестезиолога, но не искат да го обявят.

https://www.vg.no/nyheter/i/EWnEal/italiensk-lege-til-norge-vaer … ill-forbered-dere

# 21 059

Абе какви злоупотреби ви гонят, бе - че са ви проверили полицаи ли? Айде стига сте спамили темата с тези глупости.

Общи условия

Активация на акаунт