Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 789
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 060
  • Пловдив
Според мен това е така, щото още няма случаи в повечето градове...и ако не дай си Боже гръмнат и те, то тогава ще се сапикяса народа и ще си седи у дома.

# 21 061
  • София
Фризьорки, градинки, Техномаркети, Джъмбота... после като им кажеш "Ще има смъртни случай" и те - "Ама как така?!".
Аз и без това съм убедена, че при този вирус накрая ще игра естественият подбор, сега само слагаме упойката, че да не боли много...

# 21 062
Моето дете взема лекарства с протокол, който е за 6 месеца. Протоколът изтече. Трябва да отиде на невролог да му издаде нов протокол. После в ЗК за заверка. После при ЛЛ за рецепта. Този месец вече нямам протокол /изчерпан/, нямам и рецепта съответно. Вземам здравната книжка, отивам в първата аптека и казвам, че ми трябват тези лекарства свободно. Дават ми ги без проблем и ги плащам на 100%.
Това добре, знам, че може. Но аз не мога да извадя 300лв за лекарства на майка ми. На нея дори не е толкова пенсията. Плащам лекарствата и ги купувам аз, но са към 100лв без тези без рецепта. Повече не мога да отделя, а и нямам в момента вече.Купувам и др. санитарни неща , които също струват пари за един лежащо болен. Та... моля , да не ми давате тези препоръки с такова спокойствие. Ако вие взимате 1 лекарство за 20 лв, аз взимам 8 изписани по протокол.

8 лекарства по протокол?!! Това ми звучи абсурдно. По протокол не може повече от 2 лекарства от една и съща група.
Заради теб пуснах този пост https://bg-mam.ma/p/1174414/40366299 , в който обясних разликата в процедурата, когато са по протокол и когато не са.

# 21 063
Абе какви злоупотреби ви гонят, бе - че са ви проверили полицаи ли? Айде стига сте спамили темата с тези глупости.
Да, горката фризьорка. От вируса не я е страх явно, ама от проверки много.

# 21 064
Специално фризьорките, маникюристките, козметичките и другите подобни, няма да изгубят кой знае колко, защото след като се нормализират нещата, всичко живо ще се юрне при тях и ще наваксат изгубеното. Нека сега си почиват.
Как какво? Наема, тока, осигуровките, кой да поеме? Заплата? Няма клиент-няма лев, няма храна

# 21 065
Струпване - двама плътно един до друг са годни да разнесат вируса, за това според мен това също е струпване и следва да се прекрати.
Ако ще е фризьорски салон - фризьорката да е с маска и ръкавици, а в салона да влизат по един...ако им е толкУ спешно...

# 21 066
  • София
Не мога да повярвам, на кого му е притрябвал точно сега фризьор! Толкова ли е жизненоважно?

# 21 067
Хора, предупредете възрастните да не пускат непознати лица в къщите си. Обяснете им как стават проверки, как се провежда официално изследване итн. Просто да не пускат никого, преди да ви се обадят по телефона. Във Фейсбук прочетох предупреждение заради вече случила се измама. Не искам да пиша повече, за да не дам идеи на някой болен мозък.

# 21 068
  • Пловдив
То като зор за маникюра Stuck Out Tongue Winking Eye
На салона до нас имаше бележка, че затварят.Днес в фейса жената си е постнала съобщение, че все пак и разрешава да работи, ама всички клиентки да са с маски, а ако имало болни да не идват.

# 21 069
  • MI
Хубаво де, точно липсата на козметични и фризьорски салони месец-два ли е проблемът?! Не, опасността от зараза, не идващата световна криза, а че няма кой да ни издуха косите и направи кола маска?

Хех, разбира се, анонимен анистезиолог, в чат. По-достоверено от официални статистики и хора, които излизат с лицето си. Претоварена е системата, но далеч от описания апокалипсис. То и в чата дори не е точно като в преаразказа.

# 21 070
Специално фризьорките, маникюристките, козметичките и другите подобни, няма да изгубят кой знае колко, защото след като се нормализират нещата, всичко живо ще се юрне при тях и ще наваксат изгубеното. Нека сега си почиват.
Как какво? Наема, тока, осигуровките, кой да поеме? Заплата? Няма клиент-няма лев, няма храна
Ама, хора, вие не разбрахте ли, че подобни мерки се взимат, за да не ескалира съвсем положението? Толкова ли не можете за си го набиете в главите???? Защото, ако сега заразените са 1000-2000, след месец-два може и да са милион. И тогава какво правим? Загубите ще са в пъти по-големи и по-непоправими. За един месец най-много нищо няма да фалира безвъзвратно. Да, ще има щети, но ще са поправими, но изпуснем ли положението, не знам какво ще стане.

# 21 071
В Италия положението е като на война. Няма медикаменти, няма капацитет в болниците, всички над 60 годишна възраст се оставят на самотек без да се лекуват, а от другите се избират само тези, които имат най-добри шансове да оцелеят. 30% от болните с интензивно лечение са между 30 и 60 годишна възраст.
Няма маски, няма респиратори, няма нищо. Започнали са да пращат болни от Ломбардия в другите болници в другите райони на страната, но това значи, че и те ще пламнат. Дори и това, че хората си стоят по домовете, не спира появата на нови заразени всеки ден.
Ама как може толкова да се тиражира това нещо? На самотек били. От всичко написано по-горе, само болднатото е категорично вярно. Има система за преразпределяне на нуждаещите се болни, да.

Щом искаш да спориш с италианския анестезиолог, който предупреждава Норвегия, която също е много засегната, спори си. Не виждам причина да лъже. Разбира се, че са на самотек, когато не им се предлага лечение. Който оцелее, оцелее. Ето я статията. Съобщенията му ги има и на английски. От вестника знаят името на анестезиолога, но не искат да го обявят.

https://www.vg.no/nyheter/i/EWnEal/italiensk-lege-til-norge-vaer … ill-forbered-dere
Някакъв чат е достоверна информация ???!!! И аз мога да си пиша с някой приятел глупости и да го пратя за публикация.
Когато искаш да кажеш нещо, застани с името си ... всичко друго е тъпотия, създаване на излишна паника.

# 21 072
Скрит текст:
В Италия положението е като на война. Няма медикаменти, няма капацитет в болниците, всички над 60 годишна възраст се оставят на самотек без да се лекуват, а от другите се избират само тези, които имат най-добри шансове да оцелеят. 30% от болните с интензивно лечение са между 30 и 60 годишна възраст.
Няма маски, няма респиратори, няма нищо. Започнали са да пращат болни от Ломбардия в другите болници в другите райони на страната, но това значи, че и те ще пламнат. Дори и това, че хората си стоят по домовете, не спира появата на нови заразени всеки ден.
Ама как може толкова да се тиражира това нещо? На самотек били. От всичко написано по-горе, само болднатото е категорично вярно. Има система за преразпределяне на нуждаещите се болни, да.

Щом искаш да спориш с италианския анестезиолог, който предупреждава Норвегия, която също е много засегната, спори си. Не виждам причина да лъже. Разбира се, че са на самотек, когато не им се предлага лечение. Който оцелее, оцелее. Ето я статията. Съобщенията му ги има и на английски. От вестника знаят името на анестезиолога, но не искат да го обявят.

https://www.vg.no/nyheter/i/EWnEal/italiensk-lege-til-norge-vaer … ill-forbered-dere

Това са пълни глупости и фантасмагории 😂 Толкова ли пък не ви боде очите колко измислено е сайтчето, което цитирате? Че и в реално време показват хронологията на фалшивия чат 😆 То вярно, критичното мислене не е за всеки.

# 21 073
  • Варна
Пак има брифинг-още 6 потвърдени и 9 за повторка

# 21 074
6 нови случая от днес. Общо 37, двама починали.

Общи условия

Активация на акаунт