Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 958
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 985
 И не в момента не искам😀 хеле пък в Швеция.

# 20 986
Италианците още не са дали ъпдейта с цифрите. Дано са добри!

# 20 987
Скрит текст:
Чета сега бюлетина на Гардиън, че събират информация от целия свят и попадам на следната новин за чехите :

"The government has said it aimed to ramp up testing by involving more laboratories and ordering 100,000 rapid-result test kits for delivery next week. Babiš said 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday."

"Правителството заяви, че има за цел да засили тестовете, като включи повече лаборатории и поръча 100 000 тестови комплекта с бързи резултати за доставка следващата седмица. Бабиш каза, че 51 000 респиратори са разпределени в здравните заведения в петък."

Та , седя и си се чудя, откъде чехите ще успеят да купят бързи тестове и то голям брой , ще им ги доставят за по-малко от седмица ,че и с 51 000 респиратора се е уредил и няма да чака до май месец , като нашите. Предлагам Бойко да му се обади и да пита , кои са тези доставчици и от къде Simple Smile
51,000 респиратора??????

Ние имаме окло 1600 и сме поръчали още 200
Да не е някаква грешка наистина?
[/quote]

Респиратор в чешкият език се казва на маската с филтър, а не на системата за обдишване.

# 20 988
  • на пъпа на Златията
Хиляда пъти се каза  Брифинг сутрин в 8-00 и след обяд  в 17;00.

Следващото не е за вас които попитахте .

Има българи от цял свят които искат да разберат какво става у нас и не са в състояние да прочетат нищо . И те също имат някаква  информация , която не могат да  ни дадат от чаршафите които се пускат тук  и хиляда пъти да им се обяснява  на някои едно и също нещо .

# 20 989
Точно слушам австрийски министри, които казаха много интересни неща, дано повечето хора чуят. Най-много обърнах внимание на следното:

Скрит текст:
Пеницилин и антибиотик се произвеждат основно в Азия. Европа е длъжна да започне да произвежда самостоятелно, както и развие други самостоятелни отрасли.

Основното освен вируса в момента е, да се запазят работни места. 4 милиарда отпуска австрийското правителство на икономиката, за да субсидират застрашените отрасли (основно за заплати са предвидени).

Приготвили са помещенията на панаира във Виена с лазарет с 880 болнични легла. Легла окончателно има, но трябва да пазим здравните служители здрави.

След като кризата премине - благодарение на определени групи като здравеопазването - правителството ще обърне внимание на проблемите, които тези хора дискутират от години. Условията, в които работят итн.

Централните лагери за продукти са пълни, просто има проблем с логистиката в момента. Нищо чудно, де, след като ни помолиха да си сложим доброволна карантина.

От понеделник заведенията ще работят до 15:00 и са предимно предоставени на работещи, които не могат да останат вкъщи, а имат нужда от храна и други.

На път са маски и екипировка, но виси на границата с Германия и те не ги пускат в страната, а са платени. Това просто ме разби. В Тирол и Каринтия има цели шест общини в задължителна карантина, а те задържат ресурса. Flushed

Пресата говори за 650 случая актуално, но официално в осем часа сутринта са били 602.

Според мен не изказват официална категорична забрана за полетите, защото в този случай няма да има само безплатно преместване на резервациите, а изцяло връщане на парите от билетите без такси. Така ми казаха сутринта от Австрийските Линии. Ако Австрия спре да лети до България, те ни предлагат пълно сторно на билетите от април, а не само нова резервация. Питах за Валенсия август какво да правим, все пак има време. Нямах конкретна препоръка. Мисля при възможност да направя сторно и на тези билети.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 16:06 от Анонимен

# 20 990

Обикновено вечер след 19:00

# 20 991
  • на пъпа на Златията
==
==

В Китай като станаха  50 хиляди   според мен  спряха да дават информация . Почнаха да говорят че са го преборили , така ще стане и в Европа . Според мен де .

# 20 992
Доколкото разбрах, информация и цифри вече само по веднъж на ден, не само за Италия.

# 20 993
Ами тези, които са в домашна карантина с положителни проби с какво се лекуват?

# 20 994
Моето дете взема лекарства с протокол, който е за 6 месеца. Протоколът изтече. Трябва да отиде на невролог да му издаде нов протокол. После в ЗК за заверка. После при ЛЛ за рецепта. Този месец вече нямам протокол /изчерпан/, нямам и рецепта съответно. Вземам здравната книжка, отивам в първата аптека и казвам, че ми трябват тези лекарства свободно. Дават ми ги без проблем и ги плащам на 100%.
Това добре, знам, че може. Но аз не мога да извадя 300лв за лекарства на майка ми. На нея дори не е толкова пенсията. Плащам лекарствата и ги купувам аз, но са към 100лв без тези без рецепта. Повече не мога да отделя, а и нямам в момента вече.Купувам и др. санитарни неща , които също струват пари за един лежащо болен. Та... моля , да не ми давате тези препоръки с такова спокойствие. Ако вие взимате 1 лекарство за 20 лв, аз взимам 8 изписани по протокол.

# 20 995
Не бих искала в момента да живея в Швеция или Великобритания.

И Норвегия според мен са я закъсали. На 5 млн. население имат 1000 случая. Сигурно и тях ще ги баннат скоро другите държави. Русия си затваря тази вечер в полунощ сухопътната границата с Норвегия и Полша за всички международни посетители. Завръщащите се руснаци ще подлежат на 14 дневна карантина. Москва ограничава полетите си само до европейските столици, като полетите ще се извършват единствено от летище Шереметиево в Москва.

# 20 996
Вече изобщо не мога да следя темата, а я чета от самото начало...
Благодаря на всички, които се включват с полезна информация и от България, и от чужбина.

Още в началото на февруари си купих маски, лекарства, спирт, дезинфектанти, мокри кърпи с алкохол.. Мислех с храна да не се запасявам, но преди седмица и това направих, само за да не ми се налага да ходя често на пазар.

Вчера моя позната, с цялото си семейство, замина на почивка в Тайланд. Това ме шокира ! Точно сега на почивка! А ако затворят границите, сухопътни, въздушни ?

ДМ дрогерия ли се води, работят ли?

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 16:18 от Киф

# 20 997
Откъде е сметката, че ще умрат 200 хил. души (в България сме 6 милиона?!). Тези сметки без кръчмаря обикновено идват от потребителите, които обясняват колко заразен е вирусът, колко е устойчив, как има много млади заразени, абе, че е много страшно положението.
Значи, да обобщим - седим си вкъщи и е много страшно.
Добре, но преди няколко страници зададох въпрос и не получих отговор, а само нападки. Седим вкъщи, вирусът минава, взима минимален брой жертви, всички сме много щастливи. Някой го внася отново и отново се започва циркулацията на заразата. Нали е много заразен? Взима още жертви, с или без обща изолация. Пак сме по къщите, икономиката върви към загиване, но нали здравето е по-важно. Лек и ваксина продължава да няма. Но вирусът е упорит и заразен и продължаваме да се заразяваме и съответно, да умираме. На малки порции обаче, възпитано не претоварваме системата, а ходим търпеливо с белите чаршафи. И ако попаднем в един такъв затворен кръг, в който се изолираме за по седмица две, а после пак се заразяваме, няма ли да достигнем отново тази цифра от 200 хил.?
И, да, ще има жертви. Съжалявам, че този живот се оказа, че не е приказка на Дисни и вирус от Китай с доста странен произход го доказа. Да, и аз не съм виждала нищо подобно в тоя ми ти мой 30-годишен живот. И не съм и очаквала да видя.
А сега гледаме на Китай с някакво криво обожание - каква карантина спазили, колко дисциплинирани били. Е, откъде пак изскачат заразени? Ами като тръгнат пак на работа в своите кюбикъли, натъпкани на метър на метър и на сантиметри от друг? Ами като почнат пак да ядат кучета, котки, змии и прилепи? Дали няма пак едно хубавичко да си го възобновят? А дали няма бързичко да изскочи COVID-20?
Ами ако се окаже, че наистина септември е пикът (което не знам откъде дойде)? Дотогава ще има умрели и от изолациите, липсата на профилактика и женска консултация. И от глад! Сега, тях в нова черна статистика ли ще ги водим, или в тая с коронавируса? Искам да ви напомня, че стресът също убива. От стрес можеш да получиш инфаркт, инсулт, пареза на някой крайник, хронична аритмия, тремор и немалко други неща. Абе, жесток се оказа този живот...

Ще се опитам да ти отговоря.

Идеята е разпространението да се забави с цел:
1. Здравната система да не колабира, а лекарите да дезертират.
2. Да се набавят предпазни средства, които в момента са дефицит.
3. Да може да се помогне на максимален брой тежко заразени, а не да се стигне да избираме кой да получи обдишване и кой да умре.
4. Да избегнем много по-драконовски мерки, в много по-тежки условия.
5. С надеждата топлото време и други външни фактори да забавят или елиминират заразата.
6. Да съберем достатъчно информация и подготовка, за да лекуваме по-адекватно заразените.
7. Да спечелим време за изработване на ваксина или поне откриване на оптимално лечение.

Първата вълна е най-силна и за нея сме най-неподготвени. Ще се справим много по-добре, ако нещата се движат с овладени темпове. А икономиката пак ще пострада, и то много по-тежко, ако се изчака нещата да стигнат на ниво Италия.
Много добро обобщение... поздравления за здравата мисъл.
Необходими са ни повече такива, а не паникьори,  които грабят като невидели, харчейки стотици левове ... смятайки да се барикадират ли, запечатват домовете си??!!

# 20 998
  • на пъпа на Златията
Ами тези, които са в домашна карантина с положителни проби с какво се лекуват?

Грешно ли съм разбрала че  тези 30 са положителни и са със симтоми , някои по изразени други по малки неразположения . . Не си спомням да са казали че има други положителни и  са на карантина в къщи? Май не дават такава информация .

# 20 999
Като нямаш симптоми какво да лекуваш? Всичко покрай този вирус се лекува симптоматично. Всичко друго е в рамките на експериментите (лекарства за СПИН, ревматизъм и какво ли още не се обсъжда)... В БГ са още далече от това.

Общи условия

Активация на акаунт