Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 742
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 075
  • тук и там
Във Белгия 133 нови случая за последните 24 часа.Общо-689. Хич не са добре нещата..За денонощие се увеличават много,в началото на семицата със по 50-60 нови случая,в края вече със по над 100.
5 починали общо, 97 в болница,24 по-тежки ,22 от тях на вентилация с кислород.
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2020/03/14/covid-19-4th-death-133-n … med-cases/  

# 21 076
  • София
Добре, не са спешни фризьорски и козметични услуги, а като няма клиенти, те как ще си плащат разходите, какво ще правят тези хора? Здравето по-важно. Трябваше правителството да приеме компенсаторни механизми  - мораториум върху ипотеки, данъци, осигуровки, ток, вода и т.н. Да вземем пример от Италия.

# 21 077
  • София
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/03/13/814691018/c … derate-and-severe

какво означават формите на болестта mild, moderate, severe и critical
In 80% of known cases, COVID-19 causes mild to moderate illness, according to a report of a joint World Health Organization-China mission of 25 infectious disease experts held in China late last month.
В 80% от известните случаи (т.е. доказаните с тест- бел. моя) болестта е лека или умерена.

"This mild infection starts normally with a fever, although it may take a couple of days to get a fever. You will have some respiratory symptoms; you have some aches and pains. You'll have a dry cough. This is what the majority of individuals will have."
  може да има температура, респираторни симптоми, болки, суха кашлица- повечето ще имат само това.

A mild case of COVID-19 in and of itself is not dangerous. But in some cases — more commonly in older people and in people with underlying health issues — a mild case can progress to a moderate case that could require some supportive care such as fluids for dehydration

в някои случаи при възрастни хора и по-млади със заболявания може да прогресира до умренна- такива хора ще  иматт нужда от флуиди (венозно?) срещу дехидратация.

Symptoms of being moderately ill with COVID-19 include coughing, fever above 100.4, chills and a feeling that you don't want to or can't get out of bed, says Adalja.

Умерено болен - кашлица , температура над 38 градуса и нежелание да стават от леглото. Някои мога да имат учестено дишане. Такива хора трябва да бъдат прегледани но в болница пише че като цяло няма да идат, освен при дехидратация и в зависимост от възрастта и проблемите със здравето.

According to the report of the WHO-China joint mission, in about 1 in 5 patients, the infection gets worse. About 14% of cases can develop into severe disease, where patients may need supplemental oxygen.

14% са severe- трябва да бъдат в болица и да им дават кислород от маска или с канюли (това не е командно дишане!!!)

And 6% of cases become critical and may experience septic shock — a significant drop in blood pressure that can lead to stroke, heart or respiratory failure, failure of other organs or death.

6% (според китайците!!! в други държави е повече или по-малко) са критични- септичен шок и т.н.

# 21 078
Последно ще има ли 'фъш фъш'? По нова имаше надпис, че ще работят някои фризьорски салони, как преценяват?

# 21 079
  • Варна
Добре, не са спешни фризьорски и козметични услуги, а като няма клиенти, те как ще си плащат разходите, какво ще правят тези хора? Здравето по-важно. Трябваше правителството да приеме компенсаторни механизми  - мораториум върху ипотеки, данъци, осигуровки, ток, вода и т.н. Да вземем пример от Италия.
А като се разболеят и си разболеят клиентите как ще ги плащат?

# 21 080
Малко да разведря обстановката Mr. Green

Скрит текст:

Едно от любимите ми.

Да попитам. Каква е логиката при личния да не се ходи, да не се дават направления, само ако е за вируса?
Ами ако има нещо някой спешно?
Ще я питам тази седмица до кога е това. Тука някъде се писа, че до 29, ама имаше коментар за 6 месеца.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:22 от Не се сърди, човече

# 21 081
Аз също съм фризьор и изобщо не смятам че е нужно някой да ми издаде специална заповед да не работя.

# 21 082
6 нови, но без никаква по-подробна информация - с какъв профил, години и доколко е сериозно положението им.

# 21 083
  • София
Навсякъде пише възрастните хора да се пазят. Как да убедя майка ми, че наистина има глобален проблем? Мие си ръцете, следи новините и това е.
Без да ходи нагоре надолу и да общува с всеки наред не може. Не се спира вкъщи. Днес даже си купиля да яде навън.?!?!?По скоро тя ще ме зарази мен, а не аз нея.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:25 от Мигла

# 21 084
Да попитам. Каква е логиката при личния да не се ходи, да не се дават направления, само ако е за вируса?
Ами ако има нещо някой спешно?
Ще я питам тази седмица до кога е това. Тука някъде се писа, че до 29, ама имаше коментар за 6 месеца.
проста е логиката. Ако си здрава, да не се заразиш. Ако си заразна, да не заразаяваш. Ако е спешно - отиваш.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:28 от Не се сърди, човече

# 21 085
  • Буркина Фасо
Улиците и парковете са пълни, никой не използва маски. Та така..
Май българско твърдоглавие ще излезе.
извънредното положение преди всичко е от полза на управляващите. могат да прокарват решения без да бъдат обсъждани в аПартамента, да се освободят парични средства (а това е особено необходимо за правителството) и ред други неща. преди да се въведат всякакви забрани трябваше да помислят как в реалност биха се приложили, а не всеки ден и час да пускат пояснения и допълнения. днес на една бензиностанция тоалетната беше затворена. след като ги попитах защо те ми отговориха, че "да нямало струпване на хора на една място". аджеба, колко народ може да се струпа в една тоалетна на бензиностанция?  седнах на едно място (за пушачи) да си изпия кафето и след малко идва охраната. и там не можело да стоя пак поради същата причина. а аз бях единствен посетител. може би охраната е права , но заповедта на министъра не е дообяснена. отивам в Кауфланд - няма колички. всеки чака някой да си разтовари количката и да му я грабне от ръцете. народа е обезумял. влизам в Лидл - празни рафтове за брашно,захар и тоалетна хартия. сега си задавам въпроса (понеже не съм го чул до сега) - този вирус по задниците ли се разпространява ?
не мога да разбера защо някои искат другите да ги виждат с маски ? ами не сме болни , за това.  от началото на тази истерия имаме само 2 -ма починали. к`ъв  е проблема в това ... нямам си на идея. видях доста собственици на квартални магазинчета да разпитват полицията какво да правят и защо да не работят.
слушам премиера сега - "де не се събирали хора на едно място и обекта да се затваря" .  на много раб.места това е неприложимо, но видиш ли бизнеса не трябвало да страда и може да има изключение. кой ще оцелее? - дребният бизнес ли ?  на полето е пълно с хора, които си изкарват прехраната с полския труд, и нашата прехрана изкарват. за тях не важи тази забрана. требе да се руча Smiley .

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:29 от Не се сърди, човече

# 21 086
Няма никакви предписания за 6 месеца напред, защото извънредното положение е 1 месец....за сега

# 21 087
Специално фризьорките, маникюристките, козметичките и другите подобни, няма да изгубят кой знае колко, защото след като се нормализират нещата, всичко живо ще се юрне при тях и ще наваксат изгубеното. Нека сега си почиват.
Как какво? Наема, тока, осигуровките, кой да поеме? Заплата? Няма клиент-няма лев, няма храна
Заведението ми е затворено, търпя загуби до 29 уж. С какво повече една фризьорка, козметичка и.тн има право да работи? Аз също плащам заплати, сметки и д.р. Нас ни затварят 16дни след тях съм сигурна, че ще има бум на случаи, тогава ще дойдете и вие на моята, че всички трябва да са затворени. Защото е по-добре сега да затворим и да загубим, защото  всеки като гледа само себе си няма да я бъдем.

# 21 088
  • MI
Тук бяха тръгнали някакви да лъжат възрастните хора, че правят безплатни тестове за коронавирус. Предупредете на нищо подобно да не се хващат, целта винаги е една - да ги оберат.

# 21 089
  • Пловдив
За новите случаи пишеше само, че са от разл.възрастови групи и са роднини.

Общи условия

Активация на акаунт