Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 726
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 090
  • София
А вие какво си въобразявате? Че всичко ще е затворено во веки, защото намират по 4-5 случая на ден? Еми, няма как да стане. На 29-ти ще отворят бая бизнеси, каквото и да е положението. Оттам нататък - ще се види какво има да става.
Бункерните специалисти вече идват в повече...

# 21 091
А като се разболеят и си разболеят клиентите как ще ги плащат?

Оф, Хексе, не разбираш логиката на някои хора. Като се разболея, тогава ще му мисля, викат доста от хората. Други  викат, като умра, данъци и сметки няма да ми пращат на оня свят. Докато съм тук обаче, ще карам до последно, пък каквото дойде. Затова сме на това положение.

Много ме разтревожи фактът, че в Италия има тежко болни млади хора. Ужасно! Защо ли се влошават така?

Искам да напиша това, което излезе като съобщение на сдружението на хората с редки болести. Отнася се до хората с автоимунни заболявания. Тъй като са само някои тук, слагам го в скрит текст

Скрит текст:
Хората с редки заболявания да не прекъсват лечението си, освен в случаи, предварително уговорени с лекуващия лекар. Тези, които се намират в активен стадий на болестта, да се свържат веднага с лекуващите лекари, за да получат разяснения как да действат, ако се заразят с корона вирус. Хората с автоимунни заболявания, които са на имуносупресивна терапия да продължават да взимат имуносупресори, но да обсъдят с лекуващите лекари дали могат да намалят дозите.При заразяване с корона вирус имуносупресивната терапия трябва да бъде прекъсната! Важи основно за тежките имуносупресори -имуран, биологични лекарства и други. Дръжте се, хора! Всички в сдружението смятат, че имаме шанс, защото имунната ни система е постоянно активна и в бойна готовност, въпреки компрометиращата я терапия

В Пловдив е починала жена, настанена в Свети Мина със съмнения за корона вирус. Още не е потвърдено дали е болна. На 84 години е, с пневмония.Ако е била болна, заразила е целия лекарски екип там, защото нямат защитни облекла. Браво на нашите власти!

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:36 от Ън

# 21 092
И в Германия има Корона - измамници. По телефона, както и по вратите са звънели. Тестват за Корона, пратени от здравно министерство или личен лекар....
Внимавайте, предупредете!

# 21 093
Фризьорите според мен са от най- рисковите професии ,и като знам какви мърлячки има от тях.. Хич не ми се мисли колко хора ще накичат.

# 21 094
  • Буркина Фасо
А вие какво си въобразявате? Че всичко ще е затворено во веки, защото намират по 4-5 случая на ден? Еми, няма как да стане. На 29-ти ще отворят бая бизнеси, каквото и да е положението. Оттам нататък - ще се види какво има да става.
Бункерните специалисти вече идват в повече...
извънредното положение е до 13-ти април. това означава, че на28 или 29-ти март като нищо правителството може да удължи забраните издадени до този момент без да се взима решение от парламента.

# 21 095
Къде мога да гледан брифинга?

# 21 096
  • Варна
Фризьорите според мен са от най- рисковите професии ,и като знам какви мърлячки има от тях.. Хич не ми се мисли колко хора ще накичат.
Да не говорим, че повечето кифльоч дето не могат да си измият косите без фризьор обичат да ходят по почивки.

# 21 097
  • Буркина Фасо
Къде мога да гледан брифинга?
както винаги по многото български ТВ. по бТВ свърши. търси го по другите. Smiley

# 21 098
  • На топло
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Да се пие само paracétamol без лекарско предписание.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.

# 21 099
  • София
Айде, бе, фризьорката имаа да плаща сметки! А ние нямаме ли сметки за плащане! Отменила съм си часовете с частните клиенти още като излязоха в грипна, защото се подразбира, на мен и като родител последната ми грижа по време на разпуснати градини и училища би бил часът с логопеда. Да сме живи и здрави, да приключи благополучно историята с този вирус, пък ще си наваксаме.
Вече много започва да ми накипява и да се възмущавам. Що за безотговорни хора! Щом на площадките има деца, само си представям катерушките колко са чисти!

# 21 100
Малко да разведря обстановката Mr. Green

Скрит текст:

Едно от любимите ми.

Да попитам. Каква е логиката при личния да не се ходи, да не се дават направления, само ако е за вируса?
Ами ако има нещо някой спешно?
Ще я питам тази седмица до кога е това. Тука някъде се писа, че до 29, ама имаше коментар за 6 месеца.
За спешно може. Ама ако е действително спешно.

# 21 101
За новите случаи пишеше само, че са от разл.възрастови групи и са роднини.
Ами не, не са.

"Имаме 6 нови потвърдени случая. Общо случаите стават 37. Заразените са от различни възрастови групи. Двама от тях са роднини на вече приети във ВМА. Другите са нови и изникват съвсем неочаквано. Това обяви на брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски."

# 21 102
  • ГО
Да дам отчет за днешния ден и впечатленията си.
По обед реших да отидем до един малко познат магазин, извън нашия град, където да си взема малко повече месо. Грешка! Магазинът беше фраш, все пак влязох, месо - нямаше никакво! Докато се изнижем с празни ръце покрай неработещите, блокирали, каси имах чувството, че ще хвана всички болести. Толкова се обвинявах после. 
Преди малко отивам в един магазин за препарати, нали искат за работа дезинфектанти и паднах. Маските - 2,50 бройката! Дезинфектант 1л. - 25лв. Голяма спекула, ама купих, какво да правя. Sad

# 21 103
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Да се пие само paracétamol без лекарско предписание.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.

Ужас! Тук масово даваме на децата Нурофен при температура.

# 21 104
Преди малко отивам в един магазин за препарати, нали искат за работа дезинфектанти и паднах. Маските - 2,50 бройката! Дезинфектант 1л. - 25лв. Голяма спекула, ама купих, какво да правя. Sad
На брифинга казаха, че при спекулации ще слагат таван на цените. Сигнализирайте.

Общи условия

Активация на акаунт