Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 787
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 150
  • На топло
Скрит текст:
Последната проверка ми казва, че това с ибупрофена е фейк новина. Тръгнала е от WhatsApp, дори няма акуратно име на университета, провел изследването.
Министърът го каза, по телевизията.
Освен ако той лъже 🙄🙄🙄

Може ли линк, нищо че е на френски?
На френски е
https://www.capital.fr/economie-politique/coronavirus-la-mise-en … buprofene-1364761

https://fr.news.yahoo.com/coronavirus-mise-garde-ministre-sant&# … 3;-131931381.html
Понеже е нов и непознат вирус е хубаво да се внимава какво се пие на своя глава.
Оказва се, че предизвиква усложнения.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 18:13 от Не се сърди, човече

# 21 151
За ибупрофена го опровергават, няма такова проучване: https://twitter.com/MedUni_Wien/status/1238782938344554496

# 21 152
  • Бургас
Ограниченията за лекарствата ме стресират. Малкото ми прави алергия към парацетамол. Т.е ако ми вдигне Т в близкия месец съм готова изкукала. Дано е вярно за нурофена и не е в списъка.

# 21 153
Имам дете на 7г, какво да й обясня, до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!
Обяснете ѝ с думи, подходящи за възрастта, в каква ситуация са хората от всички страни. Сигурна съм, че ще разбере. И нищо няма да ѝ стане без хляб временно, това от опит, рядко давам хляб.
Днес в Лидл в ранния следобед си имаше хляб какъвто си искаш.
Верно пакетиран нямаше.
Ама не е като да не е имало.

# 21 154
За тези, които страдат, че няма хляб.
Омесете си.
Даже ще е по-вкусен.

Lady Stardust, малкото яко се е панирало и се притеснява. Може някой нещо да му е казал. Чувствителни са малките.

# 21 155
Това за ибупрофена, което пуснаха по назад (и за кортизона), има резон. При Варицела вирус също не се дава ибупрофен. Някакви усложения имаше при приема му. По спомени, от миналата година, когато мъжа ми кара Варицела, момичетата в темата бяха писали за Ибупрофена ( Нурофен и подобни със съдържание ибупрофен).

# 21 156
  • София
Скрит текст:
Списък с всички лекарства, първо име на генерик, след това търговско наименование, които не бива да се приемат при коронавирус. Пише специално и ако човек е на такава терапия, заради хронично заболяване в никакъв случай да не я прекъсва без да се консултира с лекаря си:
 acéclofénac (Cartrex)
- acide méfénamique (Ponstyl)
- acide niflumique (Nifluril)
- acide tiaprofénique (Flanid, Surgam)
- alminoprofène (Minalfène)
- célécoxib (Celebrex)
- dexkétoprofène (Enantyum)
- diclofénac (Flector, Voltarène)
- étodolac (Lodine)
- étoricoxib (Arcoxia)
- fénoprofène (Nalgésic)
- flurbiprofène (Antadys, Cebutid)
- ibuprofène (Advil, Antarène, Brufen, Hémagène, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen)
- indométacine (Indocid)
- kétoprofène (Profénid, Ketum, Toprec)
- méloxicam (Mobic)
- nabumétone (Nabucox)
- naproxène (Alevetabs, Antalnox, Apranax, Naprosyne)
- piroxicam (Brexin, Cycladol, Feldène, Zofora)
- sulindac (Arthrocine)
- ténoxicam (Tilcotil)

Източник, френските здравни служби. Публикувано е във всички сериозни вестници. Например https://www.lefigaro.fr/sciences/2020/03/14/01008-20200314LIVWWW … amedi-14-mars.php
[/spoiler]

А да питам, това германско лекарство, Mig-400 спада ли към горно изброените, защото не го виждам в списъка.
Принципно е доста силно и ефикасно.

# 21 157
  • Бургас
Имаше ли брифинг къде са новите 6 потвърдени?

# 21 158
Хлябът спокойно може да се замразява и точно това съм направила (ама не вчера, а преди 2 седмици), защото мога да завъртя супер успешно и най-сложната рецепта, стига да не включва тесто. Там съм гола-вода. А хората са изкупили хляба, защото в тази обстановка е пълна лудост да тичаш всеки ден или през ден до магазина за хляб.

Един съвет - ходете до магазини, които не са в най-гъсто населената част на квартала. Днес в един такъв Лидъл не е имало никаква опашка навън, а вътре е имало по-малко хора, отколкото в обичаен съботен ден.

# 21 159
Ако фризьорката спазва предписанията, къде е проблемът.
Проблемът е голям, защото фризьорката има пряк контакт с теб, тя те пипа, мокри, суши. Най вече това, че има пряк телесен контакт с теб, инструментите също. Ти може да си носител, тя може да е носител, после тя е в пряк контакт със следващия клиент или е била с предишния.
А в този бранш е абсурд сега с маникюра и козменични процедури, това е още по-зле (щом при маникюр може да се предаде хепатит Б смятай!)
Точно така е.Клиентите също трябва да са с маски.Нито подстригване,нито измиване е възможно така.
Салоните НЕ трябва да работят.

# 21 160
Ето малко информация за симптомите на вируса.

Какви са най-честите симптоми и тези, които трябва да са алармиращи сигнали, много сходни с тези на грип и грипоподобно заболяване, но те се променят при различните хора. Ние ще опишем най-често срещаните и тези, които са обект на мониторинг и доклад на здравни органи.
Симптомите на коронавирус (COVID-19)  са много подобни на  други типични симптоми при заболяване в студения сезон. Можем да дадем най-честите коронавирус симптоми, като подчертавам, че разпространението на един или друг симптом зависи от конкретния човек. Има три основни алармиращи сигнала -  треска, суха кашлица и затруднено дишане. Степента и тежестта на тези три сигнала се оценява според цифрите, предоставени от спешна медицинска помощ. Температурата може да се увеличи, обикновено  преминава с антипиретици и расте над 37,5.  В най-голямото проучване, проведено в Китай от 55,924 лабораторно потвърдени случаи треската е на първо място с  87,9%. Кашлицата е описана като суха, устойчиви и настойчива, не с храчки и присъства в 67.7% от случаите. За задух, затруднено дишане, говорим (тип апнея)  само 18,6% от случаите, но в спешните номера е оценено като важен симптом (заедно с треска и упорита кашлица ), за да се вземе под внимание като алармиращ сигнал. Други симптоми, по ред на разпространение са: умора (38,1%), производството на слюнка (33.4%), болки в гърлото (13.9%), главоболие (13,6%), миалгия или артралгия ( 14,8%), втрисане (11.4%), гадене или повръщане (5.0%), назална конгестия (4.8%), диария (3,7%), кашлица кръв (0.9%) и конюнктивална конгестия (0.8%). Хората с COVID-19 обикновено се развиват признаци и симптоми на средно 5-6 дни след заразяванетоаксималната инкубационния период е в рамките на 14 дни).
Както можете да видите симптомите на Covid-19 са много подобни на тези на грипа и на грипоподобно форми, така че да можете да създадете много фалшиви тревоги. В най-тежките случаи се появят пневмония, която може да доведе до тежка дихателна недостатъчност и бъбречна недостатъчност. "Единственото нещо, (но това не винаги е така, е), което може да се разграничи коронавирус от другите грипоподобни състояния е появата на затруднения в дишането - обяснява Масимо Андреони, професор по инфекциозни болести в Университетска Tor Vergata в Рим и научен директор на Италианското общество тропически инфекциозни заболявания -. “Ако няма въздух си струва да се предупреди лекуващият лекар или  на специалните номера, особено ако се предполага, че човекът е в контакт с хора, дали положителен резултат за вируса. "

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_12/co … 3419f46e6a5.shtml

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:24 от unabella

# 21 161
Англия -1140 заразени, 21 смъртни случаи.
Дано затворят училищата.

# 21 162
# 21 163
Това с ибупрофенът е абсолютен фек нюз. Четете бе хора, преди да пишете. Потърсете в няколко сайта и тогава пишете, че само хистерия се развива.

# 21 164
Англия -1140 заразени, 21 смъртни случаи.
Дано затворят училищата.

За Англия съобщиха за заразено новородено, вярно ли е? Сега разследвали, дали е било заразено от персонала.

Общи условия

Активация на акаунт