Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 726
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 135
Добре, че преди 2 месеца почнах да се подстригвам сама. И хляб пека. Абе пещерна работа! Обаче ми свърши прясното мляко, вече не кърмя и нямам решение Joy !

# 21 136
  • Пеликания
Не вярвам никъде да няма хляб. Какъвто и да е, дори и черен, а и много заместители както и са казали по назад не е трудно да се омеси или да се направи питка. Ние поне не ядем хляб.

# 21 137
Моля някои да ми обясни защо няма хляб по магазините? За какво го купувате по незнам колко бройки? Имам дете на 7г, какво й обясня до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!
Ти сериозно ли? Детето ти не може да яде стар хляб, боже Господи. Ами стегни се, направи й, не е голямата философия.

Тази тема стана вече “Размисли и страсти” по повод и без повод.
Имах предвид, че имаше случаи да купувам стар хляб а сега няма никакъв. А за да направя хляб трябва брашно, не съм се запасявала и нямам брашно. Какво да правя, нямам и макарони защото не ядем.

# 21 138
Тесто за пица замразено или пица замразена му вземи на детето. В понеделник ще заредят хляб.

# 21 139
  • Пловдив
Наистина бях изумена вчера моята приятелка каза, че нямало хляб в Лидъл и тя останала без хляб. А сутринта имаше. Аз се зачудих, хляба не е траен, защо го изкупуват? Как изведнъж ще почнеш да ядеш повече хляб? Нямам обяснение... Аз си купих 7 кг брашно, по принцип меся хляб всяка седмица, няма причина да спра сега. Но, кътам си брашното, че после хляб като няма, брашно като няма, мая като няма, не знам.
Таис, тези термометри са много неверни, веднъж сина ми преместих вкъщи с живачен , даде 39.5, веднага на лекар, там след 10 минути с такъв момент ален, даде 36. Ха! Бошлаф работа.

# 21 140
  • София
Списък с всички лекарства, първо име на генерик, след това търговско наименование, които не бива да се приемат при коронавирус. Пише специално и ако човек е на такава терапия, заради хронично заболяване в никакъв случай да не я прекъсва без да се консултира с лекаря си:
 acéclofénac (Cartrex)
- acide méfénamique (Ponstyl)
- acide niflumique (Nifluril)
- acide tiaprofénique (Flanid, Surgam)
- alminoprofène (Minalfène)
- célécoxib (Celebrex)
- dexkétoprofène (Enantyum)
- diclofénac (Flector, Voltarène)
- étodolac (Lodine)
- étoricoxib (Arcoxia)
- fénoprofène (Nalgésic)
- flurbiprofène (Antadys, Cebutid)
- ibuprofène (Advil, Antarène, Brufen, Hémagène, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen)
- indométacine (Indocid)
- kétoprofène (Profénid, Ketum, Toprec)
- méloxicam (Mobic)
- nabumétone (Nabucox)
- naproxène (Alevetabs, Antalnox, Apranax, Naprosyne)
- piroxicam (Brexin, Cycladol, Feldène, Zofora)
- sulindac (Arthrocine)
- ténoxicam (Tilcotil)

Източник, френските здравни служби. Публикувано е във всички сериозни вестници. Например https://www.lefigaro.fr/sciences/2020/03/14/01008-20200314LIVWWW … amedi-14-mars.php

# 21 141
Днес в Банкя е било лудница от хора. Един познат, който живее там е отишъл до магазина, за да си купи нещо и някакво семейство го е спряло, за да го попитат дали знае някъде да има отворено ресторантче, за да седнат да хапнат
Пред блока пък имаше много деца. Едно семейство с бебе на около годинка бяха седнали дружно на земята - подчертавам, че става дума на самата земя, детето си пипаше по земята с ръце и си слагаше после ръцете в устата

Относно разкрасителните процедури - за сега ще ги спирам, защото най-голям ужас изпитвам от ходенето при козметичката. За да ми оформи веждите стои на една педя разстояние от мен, а преди това е стояла на същото разстояние на кой знае колко народ. Затова за сега ще си ходя с рошави вежди до второ нареждане. И без това съм се барикадирала вкъщи и няма да мърдам никъде много дълго време, та мога да мина и без това

# 21 142
  • София
Само за ден 77 доброволци се отзоваха на призива на УМБАЛ „Александровска“
http://skener.news/2020/03/14/%D1%88%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0 … 1%80%D0%B0-%D0%B0

# 21 143
Скрит текст:
Последната проверка ми казва, че това с ибупрофена е фейк новина. Тръгнала е от WhatsApp, дори няма акуратно име на университета, провел изследването.
Министърът го каза, по телевизията.
Освен ако той лъже 🙄🙄🙄

Може ли линк, нищо че е на френски?

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 18:01 от Анонимен

# 21 144
  • Пловдив
Аналгинът и парацетамолът са от една и съща лекарствена група.

# 21 145
Обезболяват и двете...но друго оцщо нямат.

# 21 146
Имам дете на 7г, какво да й обясня, до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!
Обяснете ѝ с думи, подходящи за възрастта, в каква ситуация са хората от всички страни. Сигурна съм, че ще разбере. И нищо няма да ѝ стане без хляб временно, това от опит, рядко давам хляб.

# 21 147
Да попитам. Каква е логиката при личния да не се ходи, да не се дават направления, само ако е за вируса?
Ами ако има нещо някой спешно?
Ще я питам тази седмица до кога е това. Тука някъде се писа, че до 29, ама имаше коментар за 6 месеца.
проста е логиката. Ако си здрава, да не се заразиш. Ако си заразна, да не заразаяваш. Ако е спешно - отиваш.
Превантивните мерки не са каприз. Днес може да не е спешно, утре може да стане спешно.
Впрочем аз трябва да ходя на работа. Та извънредното положение не ме бърка, освен че трябва да се редя по опашките.

# 21 148
Хора не ли не наядохте,не се ли не напихте казват Ви не се събираите, Вие правите точно обратното. Ходите с маска до фитнеса и после я сваляте. Къхарите се колко е бил лош Вируса, но отивате да си точите минерална вода. СПРЕТЕ СЕ НЯМА ДА СЕ СВЪРШИ РАКИЯТА, ВОДАТА, МЕСОТО ЩЕ СТРАДАТЕ ВИЕ И ВАШИТЕ БЛИЗКИ

# 21 149
И двете ми деца са запознати със ситуацията в момента - на 4 и 7 години са. Седемгодишното ме пита като умра, кой ще ги гледа Rolling Eyes .

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 18:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт