Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 726
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 105
Скрит текст:
Айде, бе, фризьорката имаа да плаща сметки! А ние нямаме ли сметки за плащане! Отменила съм си часовете с частните клиенти още като излязоха в грипна, защото се подразбира, на мен и като родител последната ми грижа по време на разпуснати градини и училища би бил часът с логопеда. Да сме живи и здрави, да приключи благополучно историята с този вирус, пък ще си наваксаме.
Вече много започва да ми накипява и да се възмущавам. Що за безотговорни хора! Щом на площадките има деца, само си представям катерушките колко са чисти!
Като я тръшне фризьорката вирусът, такива сметки ще плати, че няма да и се вярва.

# 21 106
Втори смъртен случай ли имало вече? Подробности?

# 21 107
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Да се пие само paracétamol без лекарско предписание.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.

Що за идиотщина! Ибупрофенът си е чист парацетамол. Забранен ми е, защото не мога да пия и парацетамол.Аман, всеки казва каквото му дойде.Пила съм кортизон в тежки дози, докато лекувах и гнойна ангина с антибиотик.

# 21 108
По Канал 3 дават почти по цял ден и нощ новини, излъчват всичките  живи включвания и целите брифинги, не ги прекъсват.

# 21 109
Ибупрофенът НЕ е парацетамол. Друго е.

# 21 110
А тези наши министри сякаш не знаят, че има магазини, които не са в мол. Само мол-а, та мол-а, журналистката трябваше 10 пъти да ги пита каква е наредбата за останалите търговски обекти, които са на улицата, например. И всяка наредба по няколко пъти променят, въобще не се знае какво ще решат утре.
   Като гледам снимките от супермаркетите, се чудя дали някой почиства дръжките на количките и кошниците. ММ още от грипната епидемия ги минава с мокра кърпичка и пазарува в непопулярно време.
  Само да ми доставят две важни пратки в понеделник и се затваряме напълно до края на месеца. Добре, че поне сме в къща и ще си се занимавам с градинката и бебето.

Не може да се сравняват молове (и големите супермаркети) с малки магазинчета. Моловете са затворени, нямат прозорци, имат обща въздушна система, има струпване на хора, които прекарват там часове докато напазаруват. В кварталната ми месарница се проветрява, обикновено съм сама + още 1-2ма души, и си тръгвам за 5 минути. В случая са прави да затворят първо моловете като по-опасни.

# 21 111
  • На топло
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.

Ужас! Тук масово даваме на децата Нурофен при температура.
Ако може някой да каже кои са българските еквиваленти на тези лекарства.
Регистрирали са тежки случаи на млади хора след прием на ibuprofène и cortisone взети за да свалят високата температура.

# 21 112
Айде, бе, фризьорката имаа да плаща сметки! А ние нямаме ли сметки за плащане! Отменила съм си часовете с частните клиенти, защото се подразбира, на мен и като родител последната ми грижа по време на разпуснати градини и училища би бил часът с логопеда. Да сме живи и здрави, да приключи благополучно историята с този вирус, пък ще си наваксаме.
Вече много започва да ми накипява и да се възмущавам. Що за безотговорни хора! Щом на площадките има деца, само си представям катерушките колко са чисти!
Анди , отговарям ти, защото наистина ми идва в повече тази истерия. Карантината не значи да се занемариш и да ходиш като клошар, заради извънредни мерки. Значи , аз съм адвокат. Хич не ми се ходи по съдилищата. Обаче заседанията продължават. Тези хора, към които съм поела ангажимент, независимо от заповедите на Висшия съдебен съвет , са на заседания . Имам нужда от фризьор,. Веднъж на два месеца. Ако фризьорката спазва предписанията, къде е проблемът.

# 21 113
Ибупрофенът няма нищо общо с парацетамола.
Съпругът на първата починала.

При нас няма паника, но всякакви разкрасителни процедури ще почакат. При извънредно положение не бих обърнала внимание на неподрязани връхчета или обелен маникюр. Излиза се само за наложителен служебен ангажимент.
Детето също го спряхме от излизане. Рева, че някои от приятелите ѝ са навън, но това е положението.

# 21 114
Моля някои да ми обясни защо няма хляб по магазините? За какво го купувате по незнам колко бройки? Имам дете на 7г, какво да й обясня, до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:51 от aya_2012

# 21 115
  • Буркина Фасо
напиши болднатото в гугъла и чети.  това вече е старо инфо.

# 21 116
  • София
Нашата фризьорка затвори салона и го обяви във ФБ.

# 21 117

Ужас! Тук масово даваме на децата Нурофен при температура.

Леле, ами и аз вчера пих лорано, нурофен и хомеопатични, че грипът ме повтаря, или изобщо не съм се излекувала от по-миналата седмица...

# 21 118
Моля някои да ми обясни защо няма хляб по магазините? За какво го купувате по незнам колко бройки? Имам дете на 7г, какво й обясня до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!
Ти сериозно ли? Детето ти не може да яде стар хляб, боже Господи. Ами стегни се, направи й, не е голямата философия.

Тази тема стана вече “Размисли и страсти” по повод и без повод.

# 21 119
За днес новите случаи общо по цял свят са малко, но Италия още не са обявили. Там ще е интересно да се види ефекта от карантината.

А на круизния кораб все още половината заразени не са излекувани. Много упорит вирус.

Общи условия

Активация на акаунт