Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 732
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 120
Леле като кажете 2 смъртен случай,все едно е 1002,при положение че и двамата умрели са с придружаващи заболявания.Млади прави хора,ще умрат от паника накрая

# 21 121
  • София
Може ли като давате отчет от вашите наблюдения относно спазване на заповедта или налични/неналични храни и стоки по магазините да пишете за кой град става въпрос? "Тук при нас" на мен например нищо не ми говори. И в профила като не пише ...

# 21 122
Последната проверка ми казва, че това с ибупрофена е фейк новина. Тръгнала е от WhatsApp, дори няма акуратно име на университета, провел изследването.

# 21 123
Моля някои да ми обясни защо няма хляб по магазините? За какво го купувате по незнам колко бройки? Имам дете на 7г, какво й обясня до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!
Ами вместо да обясняваш на детето, вземи и омеси един хляб вкъщи. Ние в нас сме се зарадили с три пакета брашно (още преди две седмици) точно за такива ситуации. И ние не можем да месим, ама ще се учим. Неволята учи.

# 21 124
  • Пловдив
Парацетамолът (антипиретик) и ибупрофенът (НСПВС) са от различни лекарствени групи. Ама трябва пак да се фръцнем, че другите говорят глупости, а ний сме ехей, къде-къде по-запознати!
Вече дали новината е достоверна не коментирам. Но дразнещото в темата е точно това, че някои хора с такава категоричност твърдят някакви неверни неща, че сума други потребители им се връзват по акълите сигурно. Наличието на хронично заболяване (което се изтъква във всеки пост) не се равнява на образование в сферата на медицината/фармацията.

# 21 125
  • София
Вземи омеси хляб, ибупрофенът е парацетамол, дезинфекция на марулите....

Какво ви става, хора?! Връщаме се в пещерите ли, какво?

# 21 126
Във фб е пълно с хора, които са на домашни партита с приятели и роднини. Не знам колко трябва да си малоумен, за да правиш така. Първите две жертви на вируса от семейно събиране се докараха до там. Подозирам, че извънредното положение у нас в един момент ще стане военно. Българският бохем няма озаптяване.

# 21 127

Ако може някой да каже кои са българските еквиваленти на тези лекарства.
Регистрирали са тежки случаи на млади хора след прием на ibuprofène и cortisone взети за да свалят високата температура.

Cortisone се дава за тежки алергични реакции, ревматизъм и др....принципно силно потиска имунната система и не се препоръчва при каквито и да е настинки, грипове и подобни...

# 21 128
Анди , отговарям ти, защото наистина ми идва в повече тази истерия. Карантината не значи да се занемариш и да ходиш като клошар, заради извънредни мерки. Значи , аз съм адвокат. Хич не ми се ходи по съдилищата. Обаче заседанията продължават. Тези хора, към които съм поела ангажимент, независимо от заповедите на Висшия съдебен съвет , са на заседания . Имам нужда от фризьор,. Веднъж на два месеца. Ако фризьорката спазва предписанията, къде е проблемът.
Карантина, даже означава много повече от това което сте писали. Ако човек не ходи един месец на фризьор, не знам как точно ще прилича на клошар.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:54 от Не се сърди, човече

# 21 129
  • София
Ибупрофенът си е чист парацетамол. Забранен ми е, защото не мога да пия и парацетамол.Аман, всеки казва каквото му дойде.Пила съм кортизон в тежки дози, докато лекувах и гнойна ангина с антибиотик.
Ибупрофенът не е парацетамол и адски дразни стомаха. При варицела също е забранен. Френския здравен министър каза, че усложнява инфекцията, не е фейк. Предвид, че и в други случаи не е ок, съвсем очаквано. То се и знаеше, защото все обясняваха, че болните пият парацетамол, а той е много слаб антипиретик, както знаем всички майки на деца имали температура поне веднъж.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:54 от Не се сърди, човече

# 21 130
  • София
Ако фризьорката спазва предписанията, къде е проблемът.
Проблемът е голям, защото фризьорката има пряк контакт с теб, тя те пипа, мокри, суши. Най вече това, че има пряк телесен контакт с теб, инструментите също. Ти може да си носител, тя може да е носител, после тя е в пряк контакт със следващия клиент или е била с предишния.
А в този бранш е абсурд сега с маникюра и козменични процедури, това е още по-зле (щом при маникюр може да се предаде хепатит Б смятай!)

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:55 от Не се сърди, човече

# 21 131
Моля някои да ми обясни защо няма хляб по магазините? За какво го купувате по незнам колко бройки? Имам дете на 7г, какво й обясня до сега имало е случаи да купувам стар хляб поради това, че не съм погледнала от кога е а сега рафтовете са празни! Нямам думи!

И аз това се чудя, снощи в една верига бяха изпразнени рафответе с хляба,  днес на обяд в друга- също нямаше. За София се отнася.

# 21 132
  • BG
Ибупрофена е нестероидно противовъзпалително, кортизона е стероидно, първото е и температуропонижаващо, но второто не влияе температурата- Предписва се за отпускане на бронхите, при алергичен шок ( урбазон)и др. Комбинира се с антибиотично лечение при бронхоспазъм, пневмонии.

# 21 133
Починалите от корона в България ще ги кремират ли? Защото се чу в медиите преди няколко дена, че жената, която почина първа "нямало кой да я погребе", защото всички близки били под карантина. Изрично се каза, че труповете са много заразни. В Италия не дават на близките даже да ги видят.

# 21 134
  • На топло
Последната проверка ми казва, че това с ибупрофена е фейк новина. Тръгнала е от WhatsApp, дори няма акуратно име на университета, провел изследването.
Министърът го каза, по телевизията.
Освен ако той лъже 🙄🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт