Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 965
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 240
  • ГО
Честно ви казвам - ЗА тотална карантина съм! Писна ми от тотални шматки, презапасяващи се, фризьори, алчни работодатели и други за които закони няма. Кому е нужно ресторантът да не работи, ама опашките пред лидъл да са разрешени? Някои днес са прекарали повече време по опашки, отколкото биха прекарали в ресторант. Нещо тази забрана не е доизкусурена и за едни е забранено да работят, за други е разрешено. Само аптеки, бензиностанции и хранителни магазини да са отворени, като да има строг достъп до тях.

# 21 241
  • на пъпа на Златията
Ибопрофен и нурофен едно и също нещо ли е ?
Хора защо питате тук? Ми питайте си личния лекар.
Стига се паникьосвайте . Сега като започнете да обсъждате  ама тая дума така се  превежда , друга иначе . Спрете се . Прочетете си листовката  .Вие когато пиете лекарства  не си ли четете листовките ? Неграмотни ли сте .
 Питайте си лекаря .Различните хора  реагират  различно на едни и същи лекарства. 

# 21 242
Ето ви я истината за действителността,  от Пловдив.
каква е? Нищо не виждам.
в пловдивската болница, 84г жена приета с белодробно заболяване,  искали да я изследват за корона, заради снимката на белия дроб, но някакъв лекар дал становище, че не било корона. Днес жената умира без да е тествана, 2 дни след приема и,  персоналът е притеснен, защото са били без предпазни мерки. Т.е тестове не правят и затова няма повишен брой и затова никога няма да е ясно колко народ ще измре от корона.

# 21 243
Щатите следват Италия плътно с 11 дни закъснение.. числото на заразени за днес им е 2506 (Италия, 3ти Март - 2502). Това е от преди няколко дни..

Значи и Норвегия е горе-долу толкова. В момента има малко над 1000 потвърдени заразени.

# 21 244
  • София
То тук стана пълна каша. Един вика фейк е, друг вика не е. Човек да се чуди какво да прави. Ами тогава най-добре нищо да не се пие и да се разчита на имунната система на организма да се справи сама.

А до тук вече 2 ден е пълен провал това извънредно положение. За което голяма вина носят и самите хора. А Бойко да бъде по-твърд. Така хем търпим загуби, хем не спираме и вируса или поне не така както трябва да се прави сега в началото когато е най-важно, защото ако се изтърве положението както е в Италия виждате какво става.
Надявам се от понеделник хората да станат по-отговорни.

# 21 245
  • Пловдив
Фръц! Сигурно ли е това?
Да не е само паника пак?
То е ясно, че ще има още случаи...

# 21 246
  • София
днес двама починали. за мен е интересно да се разбере от какво са починали ?
знае се, че те са имали десетки други болежки, но някак си е удобно да се каже, че короната ги е умъртвила.
и тук има нещо съмнително.

Защо се съмнявате?Хората са на възраст, имали са придружаващи заболявания.Влизат в рисковата група.
Кое е съмнителното?Че са семейство ли?Кое, не разбирам.
съмнително е, че са починали от придружаващите ги заболявания или пък от старост.
май по-добре е за всеки починал да се казва, че е починал от вируса. дори и катастрофиралите.

Починали са от коронавируса, а придружаващите им заболявания са усложнили състоянието  им. Не са толкова възрастни, че да са починали от старост.

# 21 247

8 лекарства по протокол?!! Това ми звучи абсурдно. По протокол не може повече от 2 лекарства от една и съща група.
Заради теб пуснах този пост https://bg-mam.ma/p/1174414/40366299 , в който обясних разликата в процедурата, когато са по протокол и когато не са.
 Писала съм истината и е така
Слагам го в скрит текст , че не е по темата , но не лъжа
Скрит текст:
Бяха 7 , но от миналия месец и елеквист (май така се казва) по здравна каса. Отделно флебодия и репарил аз ги купувам, не са по каса Това за 3 лекарства са само 100 лв и повече , а предишните отделно и са за различни болести-бъбраци-(мета нещо си), епилепсия-конвулекс, инсулт-агапурин, кръвно -тритейст, биогамма -не знам точно за какво е май диабета, и още едно което го няма в складовете от 2 месеца и купувам заместител за моя сметка изцяло.
Понеже си от София и май около ВМА , можем да се уговорим да ти покажа Здравната книжка. Няма за какво да лъжа тук в темата. Нито пари ще ми дадете, нито имам с какво да се хваля и съм за завиждане.
Просто съм притеснена, защото съм закупила за 2 месеца лекарствата , които не са по ЗК, ама сега, ако трябва и тези да плащам изцяло няма да мога наистина. Само еликвиста е 150лв на свободно.
Та ..всеки знае себе си

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:40 от Анонимен

# 21 248
  • Варна
Току що показаха бг екскурзианти. Не могат без одрински дюнер и айрян. Турците вече отказват резервации за българи. Не народ, а мърша....

# 21 249
  • София
Елора, и аз не знам. За сефте го чувам, пък виж, хората си го знаели отдавна.
Мангъровото лекарство, за което знам, е бруфен ретард, т.е ибупрофен по 800 мг.
Нурофенът е ибупрофен, Рорик.

# 21 250
Правилно ли разбирам, че приемат в болница само среднотежките и тежките случаи, а вс останали у дома докато се влошат невъзвратимо или организмът сам се справи и излекува.

Освен това, няма проби от Бургас и още мн други области. Изобщо в Бургас не знам дали имат тестове, понеже в изявлението на бургаския щаб казаха, че ЩЕ имат в понеделник
В Бургас към вчерашна дата няма подозрителни случаи на пневмония.

# 21 251
Italy 21,157 общо   +3,497 нови    +175 смъртни
Ох, мили Боже.
Пази Италия...
горките хора...

# 21 252
Фръц! Сигурно ли е това?
Да не е само паника пак?
То е ясно, че ще има още случаи...

Казаха го по новините

# 21 253
Btv новините прегледай.

# 21 254
Ето ви я истината за действителността,  от Пловдив.
каква е? Нищо не виждам.
в пловдивската болница, 84г жена приета с белодробно заболяване,  искали да я изследват за корона, заради снимката на белия дроб, но някакъв лекар дал становище, че не било корона. Днес жената умира без да е тествана, 2 дни след приема и,  персоналът е притеснен, защото са били без предпазни мерки. Т.е тестове не правят и затова няма повишен брой и затова никога няма да е ясно колко народ ще измре от корона.
Продължават някои хора да неглижират вируса.

Общи условия

Активация на акаунт