Точно пилаф знам какво е, а вчера чинията ми беше пълна с просо/булгур сигурно поне 5 супени лъжици.
Кюфтета след скара или каквато и да е обработка излизат сочни, когато са току- що приготвени. Това го гонех с ножа и вилицата да не изхвърчи от чинията, ям редовно кюфтета там.
По-големи порции под формата на гарнитура.
Еми, лоша храна, поста ми не е да отказвам хората да си се хранят там. Наистина, въпрос на вкус.
Щефи, не знам кое и как смяташ, че се тълкува. Не сме рекламни лица на заведението, та ни е все едно кой и доколко го е харесал.
Просто уточнявам за тези, които не са ходили.
Гарнитурата в Ортаклар е пилаф от булгур, който се слага като канапе под месото, салата (този път беше айсберг), парче печен домат и чушка. Такава се слага на повечето ястия, освен ако същината им не предвижда друго.
В него просо няма. Изобщо не съм виждала пилаф, в който да има просо.
Извинявам, се, че уточнявам, вероятно пак нещо не съм изтълкувала както трябва, но ако прочета, че някъде сервират гарнитура за птици, няма да стъпя. Та...
Точно пилафът на мен много ми харесва. Пилешкият шиш ми е любим. Засега...
Колкото до другото, кюфтета не съм яла и въпросът ми беше напълно добронамерен и зададен с интерес. Това, което виждам там, е голяма скара на дървени въглища на първия етаж, където постоянно се пекат шишове и кебапи. Никога не съм проявявала интерес към кюфтетата и не съм обръщала внимание дали има и такива на скарата. Тъй като не ям агнешко, недолюбвам и телешко, моите интереси са към пилешкото и пидетата. За тях пък нямам и претенции да мога да определя дали тестото е готово или приготвено на място. Щом ми е вкусно, не задълбавам.
peterky2002, има доста заведения от типа, който ти споделяш. На мен, обаче, те никак не са ми съблазнителни. Основната част от това, което предлагат, е "манджорляк", какъвто ако зависи от мен, няма да хапна, дори и у дома. Не обичам ястия със сос, просто. Отделно е и обстоятелството с видовете месо, което и ти си отбелязал.
Би било чудесно, ако и други препоръчат харесани от тях места за хапване. Теоретично знаем, че в Истанбул има много такива точки, но конкретните мнения и препоръки биха били полезни.
Ние не сме от търсачите на кулинарни спирки. Общо взето освен това, което хапваме в Ортаклар, ядем дюнери и много рядко нещо друго на крак.