Истанбул [тема 51]

• 44 227
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Току-що го гласуваха. Сега чакаме мерките.
Няма да е днес, явно...

# 601
Извънредното положение е факт, но с мерките да затворят само учебните заведения, майките и татковците, които ходим на работа и сме наблъскани като сардели на работните си места, а пък и тези, които пътуваме за да стигнем до работа какво се случва. То съзнанието ни е съзнание, ама има и такива, които го нямат.

# 602
Извънредното положение е факт, но с мерките да затворят само учебните заведения, майките и татковците, които ходим на работа и сме наблъскани като сардели на работните си места, а пък и тези, които пътуваме за да стигнем до работа какво се случва. То съзнанието ни е съзнание, ама има и такива, които го нямат.

Точно. Не трябва и да се ходи на работа. За това си мисля и аз в момента. То във всички теми се говори само за това.
Осъзнавам,че е спам.
Но е сериозно. Не виждам как ще спра да ходя на работа,а смятам,че не трябва да ходя. Това са половинчати мерки. Децата кой ще ги гледа. Дано се успокои положението.

# 603
Ееех, за съжаление, и ние няма да пътуваме на 2.04. Ситуацията го налага. Здрави да сме, пак ще отидем някой ден! Доготава ще се радваме на стари снимки

# 604
Здравейте.
Малко по късни доби, ама това е да пътуваш за да се прибереш от работа.
Да ви споделя: Днес на ФБ страницата на нашата ТА е обявено, че  14 дни офисите ще работят, но няма да приемат клиенти. И за "оведомление" на тези, които са си капарирали екскурзии за дестинации Турция и Гърция, ТА вече е капарирала хотели и ако в тези страни няма обявено извънредно положение, хотелите не връщат парите. Но клиентите не трябва да бързат да се отказват от екскурзиите.

# 605
Ние се разбрахме с Абв. Изключително коректни се оказаха. Казаха ни, че масовата практика е да се презавери датата за такава в края на годината за да не ни изгърмят парите. И, че не искат да ни вземат парите, а искат да отидем на екскурзия. Ще изчакаме още една седмица, те очакват инструкции от министертвото на туризма какво ще се предприема. Но повечето от записалите се така са направили-избират друга дата за края на годината и просто се отлага. Сега очакваме да ни пратят възможните дати. Ако ситуацията се оправи до края на април и не затворят границите ще се пътува, но това е много малко вероятно.
Жалко момичета, догодина ще видим Истанбул, тези които не сме го виждали. Засега ще се утешаваме с такива красиви снимки.

# 606
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да разведрим малко обстановката с музикална пауза

Скрит текст:

# 607
  • София
Здравейте за съжаление няма да мога да видя Истанбул,а ми е мечта отдавна. Има ли някой тук който щеше да пътува с Емералд на 2.04 или близка до тази дата.Не мога да се свържа с тях, пратили са ми мейл за смяна на дата / през май/ако искам и толкова. Телефоните им са все заети. Аз предпочитам връщане на парите или ваучер на същата сума и това съм им писала/още миналата седмица/ ,но отговор нямам. Какво да правя се чудя? Ако има други техни клиенти моля да споделите как ще процедирайте.

# 608
  • Варна
На нас ни изпратиха също на пощата ето това -"Има няколко варианта-запазване на внесените суми и презаписване за нови дати, възстановяване на суми и т.н. При изясняване и промяна на ситуацията веднага ще се свържем с вас. " Но най-важно е,че се осъзнаха и взеха правилно решение. Истанбул ще си е там,ще отидем друг път.Важното е да сме здрави.Защото ако трябваше да съм още две седмици след това под карантина щях да изкукуригам.

# 609
  • София
На нас ни изпратиха също на пощата ето това -"Има няколко варианта-запазване на внесените суми и презаписване за нови дати, възстановяване на суми и т.н. При изясняване и промяна на ситуацията веднага ще се свържем с вас. " Но най-важно е,че се осъзнаха и взеха правилно решение. Истанбул ще си е там,ще отидем друг път.Важното е да сме здрави.Защото ако трябваше да съм още две седмици след това под карантина щях да изкукуригам.
При мен предлагат само смяна на датата и то за май месец.

# 610
Ние щяхме да пътуваме с Астеа тур. Засега не съм ги търсила и те не са ме търсили, нито предлагали други варианти. Ако предложат други дати, бихме се възползвали, ако имаме възможност да пътуваме тогава. В договора ми пише, че туроператорът не носи отговорност към потребителя при възникване на форсмажорни обстоятелства, като природни бедствия, епидемии, пандемии и т.н., така че не очаквам да ми върнат внесеното капаро, то не е и много. Важното е да сме здрави!

# 611
  • Варна
Ха, така ли? Я ги виж ти. Те може да си пишат каквото искат, но важното е какво пише в закона.
Каква точно отговорност не носят? Не носят ,че няма да се проведе екскурзията и не може да им се търси обезщетение - ок. Но трябва да върнат парите или да предложат друг вид компенсация - с други дати например.

# 612
И с мен не са се свързали от Караджъ турс. Не ми е за капарото, но ще си направя изводи коя фирма как ще реагира... вируса ще отмине, пак ще пътуваме, но с коректна и отговорна агенция и авиокомпания.

# 613
Аз точно затова харесах реакцията на Абв. Защото те казаха, че ни искат да ни изгорят парите,а искат да отидем на екскурзия-и за нас и за тях добре. Ние ще призаверим за сридата на ноември. И после евентуално пак за април. Не мш се искаше да ходим зимата. Но може и тогава,де да знам,само да се оттървем и да се успокои положението.
Дотогава ще се утешавам с турски гозби и турски сериали😉😀

# 614
  • Варна
Цитат
Това е според закона в този случай.

Тя реакцията им не е защото са много добронамерени : )))) - закона ги задължава Grinning

http://trudipravo.bg/mesechni-spisania/mesechno-spisanie-targovs … e-ot-turoperatora

Общи условия

Активация на акаунт