Пазаруване от Aliexpress.com 58

• 37 950
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
А всъщност как разбирате, че дадена поръчка е непроследима? Къде пише?

# 196

Всеки тракинг започващ с R oзначава препоръчана пратка, тоест получава се срещу подпис и се сканира до самото предаване....Естествено и всички куриерски пратки - DHL и подобни....

# 197
А, аз такива нямам. Всички са ми по 1,2,3 долара. Но на всяка пратка мога да видя в коя държава е. Значи пак ли е проследима?

# 198
А, аз такива нямам. Всички са ми по 1,2,3 долара. Но на всяка пратка мога да видя в коя държава е. Значи пак ли е проследима?

Това си е тяхна вътрешна система за проследяване, до идването в България, оттам на татък ако не е с R, БП не я следят, тоест не я сканират, тъй като е обикновенна пратка....

# 199
Мерси.
Искам да попитам колко време се чака за рефунд? Защото имам канселирана пратка за 30лв, и два диспута за 18лв. Нямам нищо върнато вече към седмица.

# 200
До 1 месец максимум би трябвало да изплатят парите ако е одобрен

# 201
Мерси.
Искам да попитам колко време се чака за рефунд? Защото имам канселирана пратка за 30лв, и два диспута за 18лв. Нямам нищо върнато вече към седмица.
Пише го когато се одобри диспута само да има кой да чете - 3 до 20 РАБОТНИ дни т.е. кактп са казали другите до месец се чака. Може и да дойде на 3ти ден може и на 29ти няма првило.
Праките са 3 основни групи:
1. Куриерски (DHL, EMS и т.н.) Скъпи и се следят по целият път до получателя.
2. Малки компании (основно Китайски, S00000*, LVS*) - най-евтини следят се до напусакане на Китай или до някоя междинна точка. БГ Пощи имат система за следене и на тези пратки, но тя не е достъпна за клиентите иначе бай Ганьо няма да си плаща за по-скъпите услуги и краденето ще е по-трудно.
3. Пратки с номера отговарящи на правилата на пощенският съюз. Първите две латински букви (XX) указват вида на пощенската пратка:
RA-RZ - регистрирана писмена кореспонденция - карта, писмо, колет, малък пакет ( с тегло до 2 кг) - следи се и в България;
LA-LZ - нерегистриран пакет - не се следи в България само пощите имат информация за движението;
VA-VZ - пакет с обявена стойност - следи се в България;
CA-CZ - международен колет (за пратка с тегло над 2 кг) - следи се в България;
EA-EZ - експресни пратки (EMS)- следи се детайлно като куриерските;
UA-UZ - нерегистрирани и непроследими в България, пощите имат вътрешна информаця за движението на пратката но не я предоставят нито публично нито срещу заплащане.
4 Други малко използвани варианти на транспорт

Уточнения:
 - Информация от пощите за непроследими в държавата получател се подава само при финансов иск от страна на подателя.
 - Вместо България в коментарите може да сложите името на всяка друга държава. За по-общо се използва термина "страна/държава получател".
 - За по-лесно разграничение се ползва термина "проследима в страната/държавата получател". Използването само на думата проследима е некоректно, защото всички пратки са проследими до някакъв етап на движенето им.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 17:44 от netman71

# 202
  • Асеновград
Мерси.

# 203
# 204
Чудя се има ли начин да се разбере от къде е пратена пратката? Тези букви преди числата какво означават? UH, LVS

# 205
Чудя се има ли начин да се разбере от къде е пратена пратката? Тези букви преди числата какво означават? UH, LVS
Чудя се какво има да му се чудите. В 17track, tack24, parcelsapp и прочие сайтове пише откоя и за коя държава. Да иска да чете човвек.

# 206
Благодаря!

Чудя се какво има да му се чудите. В 17track, tack24, parcelsapp и прочие сайтове пише откоя и за коя държава. Да иска да чете човвек.

# 207
Здравейте,не знам дали е обсъждано в темите,но аз да си попитам.В последни време много ми се бавят поръчките и не ми пускат продуктите на време а в порядъка на 2,3 седмици и повече,говорих с няколко от продавачите и всички се оправдават с нещо различно,дали имате такъв проблем и вие?

# 208
Вероятно сте пропуснали новините в последните 2 месеца...
Върлува нов вирус, големи области (над 10 млн души) в Китай са под карантина, има спрени полети и т.н. Сега се съвсемат лека по лека. Много поръчки просто няма как да бъдат обработени и изпратени в старите срокове и т.н.

# 209
Не съм пропуснала, няма как! Проблема е, че един ми казва че е заради вируса, друг ми казва че е заради пролетния фестивал за това съм малко объркана.
Вероятно сте пропуснали новините в последните 2 месеца...
Върлува нов вирус, големи области (над 10 млн души) в Китай са под карантина, има спрени полети и т.н. Сега се съвсемат лека по лека. Много поръчки просто няма как да бъдат обработени и изпратени в старите срокове и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт