👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 013
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Кюстендил
Добро утро!
Аз но-шпа си го пия от втория месец на бременността, защото имах болки и си го пия до ден днешен. Като чета, че не е хубаво и се притеснявам, но АГ си ми каза, че вероятно ще си го пия до края.

# 91
За съжаление не преглежда там. Даже ходих за изследвания днес и питах. Така че Стратиева р само в света Петка и Щерев

Добре дошла Сънчи Пънчи и нас се оформя същия купон, близнаци и батко първокласник. Ще има с кой да споделям
 Никиии какви са тия колани за бременни, можете ли да споделите.

Дриймче Стратиева и в сити клиник май преглежда, мисля Брайда ме насочи за там, знам и Щерев и Св. Петка.
Аз ще изчакам на 02.02 е в Пловдив и дано даде друга дата за края на месеца да ида, но ако не май съм закъснял и за София час да запазя.

# 92
Добре дошла Сънчи Пънчи и нас се оформя същия купон, близнаци и батко първокласник. Ще има с кой да споделям
 Никиии какви са тия колани за бременни, можете ли да споделите.

Дриймче Стратиева и в сити клиник май преглежда, мисля Брайда ме насочи за там, знам и Щерев и Св. Петка.
Аз ще изчакам на 02.02 е в Пловдив и дано даде друга дата за края на месеца да ида, но ако не май съм закъснял и за София час да запазя.
Има няколко варианта на колани, както и различни цени в различните магазини:
https://www.hippoland.net/medela-podd-rzhasch-kolan-za-bremenni- … azmer-xl-200-0829
https://www.hippoland.net/moni-kolan-za-bremenni-melinda-aft-t003
https://www.hippoland.net/mamma-donna-pojas-za-bremenni-es-72311-m
Сигурно има и други,просто хванах няколко модела от Хиполенд.
Живо се интересувам от темата, дано някой сподели опит.

# 93
  • София
Нош па и аз си пия, когато усетя по-силен дискомфорт. Предпочитам да си пийна и да ми е спокойно. Напрягайки се определено не ми помага, а щом АГ ми е казала, че мога да го пия, не смятам, че оказва чак такова влияние.
За коланите последния път на йогата една девойка в 7 м. се оплакваше от болки в кръстта. Обясниха й, че е хубаво да вземе колан за бременни, за да намали тежестта от корема, но задължително първо да го обсъди с АГ.

# 94
Дриймче , разбрах и аз тази работа , даже си запазих час за Св.Петка за 28,02 , тогава ще съм 22 +0 дни така че съвсем на време Simple Smile
Коланите изглеждат добре, ще трябва да си купя , мен корема ме боли при всяко ставане от стол, предполагам , че малко ще ми олекне с коланче

# 95
Коланите изглеждат добре, ще трябва да си купя , мен корема ме боли при всяко ставане от стол, предполагам , че малко ще ми олекне с коланче
Четох стари теми във форума (от преди 10 години обаче), че според някой доктори не са ОК. Но само в България. В чужбина ги препоръчват.
Може би ще изчакам феталната другата седмица да питам моя АГ какво мисли.

# 96
  • Варна
Добро утро, момичета Simple Smile
Аз също имам болки в кръста, но е нещо като опъване на седалищният ми нерв. Болката слиза от кръста към крака ми. Не знам дали е свързано с бременността или е просто от обездвижване, защото преди се движех много повече, ходех и на тренировки и на йога, а сега почти нямам движение, лежа и почивам вкъщи.
За колан не знам дали би облекчил болката, по-скоро наистина, такава топка за пилатес, ако не сте ползвали пробвайте, като легнеш на нея си все едно в безтегловност - може би би облекчила по-добре.
На мен АГ, още на първият преглед за установяване на бременността ми беше изписала Но-шпа и ми каза да го пия само ако ме боли корема непоносимо. Е слава Богу, не ме е болял и не съм пила, стои си опаковката цяла. Ако нямате болки защо го пиете? Той не е ли болкоуспокоително?

# 97
  • София
Aз бях казала, че Стратиева преглежда в Оскар клиник, което е бившата св. Петка Simple Smile
Никога не е била в Сити клиник.
Аз имам за нея за 19.02 час за ФМ, което се пада 22гс + 3 дни

# 98
  • София
Момичета, ако ви боли непоносимо, разбира се, че ще вземете едно Но Шпа. Тук говорим за постоянно приемане на Но Шпато 2 пъти по 2.

Krisi975, стискам палци всичко при теб да е наред, пиши като минеш при лекарката.

# 99
  • Варна
Аз наскоро чух за тези колани и съжалих, че не съм знаела с предната бременност. Тогава след 7-ми месец, 15 мин. да постоя права, кръста така ме заболяваше, че все едно някой с брадва ме сече. Sad Сега усещам подобна болка, след чистене на апартамента, но все още е търпимо. На ЖК ще питам  АГ какво мисли по въпроса и може да се оборудвам с такъв колан. Simple Smile
Но-шпа не съм пила до момента, надявам се и да не ми се наложи.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 10:42 от Invisible_

# 100
Добро утро и от мен. На мен ми бяха предписали но шпа 3х2 в началото и аз си го пих при всяко пробождане. Мислех си, че си е напълно ок. Но ще го пия само при нужда, дано не се налага де. Вие имате ли ги още тези пробождащи болчици? При мен са за секунди, но са си стряскащи.

# 101
Лоренка, какво стана с теб? Ходи ли на лекар да те видят?

Да, кръста и мен ме наболява вече, ако стоя права или прекаля с разходката. Не съм питала АГ за тия колани, въпреки че ги гледах... Ако ме заболи повече, тогава.

Кайлин, имам и аз болки. Не са толкова на често вече, но определено си ги имам. Тази сутрин много ми се пишкаше и станах доста бързичко, тогава рязко ме сряза. За миг останах неподвижна направо. Но се размина за секунди.

# 102
  • Варна
Лоренка, какво стана с теб? Ходи ли на лекар да те видят?

Да, кръста и мен ме наболява вече, ако стоя права или прекаля с разходката. Не съм питала АГ за тия колани, въпреки че ги гледах... Ако ме заболи повече, тогава.

Кайлин, имам и аз болки. Не са толкова на често вече, но определено си ги имам. Тази сутрин много ми се пишкаше и станах доста бързичко, тогава рязко ме сряза. За миг останах неподвижна направо. Но се размина за секунди.

Не съм, от вчера сутринта не съм имала нищо повече. Снощи не можах да спя от притеснение, цяла нощ ходих до ВЦ да гледам има ли нещо. Лекарката ми е утре сутринта на смяна и обмислям дали да изчакам до тогава. Не ми се ходи в спешния в АГ защото ще има вагинален преглед а аз не искам да ме бъркат..

# 103
Здравейте на всички. Включвайте ме към 💓 розовите гащи..  на 1ви съм на 4д,ноо 2ро потвърждение днес.. мома 🍀🍀🍀🍼🍼❤❤

# 104
Здравейте! Записвам се и аз в 18 г.с. с термин 28.06, пол все още неизвестен Grinning Първа бременност ми е. На 28 години съм.
Момичета, от днес до 4.02 в София е обявена грипна епидемия и ЖК ще бъдат отменени.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 11:51 от Cecamecata

Общи условия

Активация на акаунт