👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 466
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Внимание - дълго е! Joy

Astrea "...Много са хубави тези пелени. От къде са купувани?Май не са от тук."
Да, от дрогериен магазин ROSSMANN от Германия са.

Desislava_SS, roska_ps, след като успях да родя нормално, си казах, че би било кошмар да имаш пълно разкритие с контракции и накрая да се наложи секцио... Дано този път имате леко раждане, без значение какво е. Както и на всички други пожелавам леки раждания! Kissing Heart

Peperudena, аз правих изследване за токсоплазмоза и ми казаха, че съм я карала някога си (може и в детска възраст) и че повече никога през живота си не мога да се заразя, защото имам имунитет.

christiana_ "...Казахме на дечко, че ще е момиченце бебето и той пита дали било излезнало 😁..." Grinning Типично по детски му... можеше и моят син да го е казал. Grinning

Mardinna, нямаше ли никакви симптоми докато си карала токсоплазмоза наскоро? С антибиотик ли се лекува по принцип?

christiana_ "...шапка за лятно бебе трябва ли? Такава, не слънчева..."
Моята дула (имам чест да ми се полага по каса, в Германия) ни беше казала, че бебетата докато навършат годинка, им трябва и при 30 градуса шапчица, която закрива ушите, защото са много чувствителни и лесно се получава отит (възпаление на ушите).

Kaylinnn, "...но това втвърдяване при контракции къде точно се случва?"
Тези подготвителни контракции ги усещах с първата бременност също от рано и не можех да ги объркам, но абсолютно не беше баш неприятно. Сега бих могла да кажа, че си ми е доста неприятно и мааалко си боли, но се търпи без никакъв проблем. Бях вече няколко пъти на преглед и всичко е наред (започнаха ми в 15+3). Като нямам контракция, коремът ми е абсолютно мек. Като имам контракция, напипвам много твърда топка, като грейпфрут, от пъпа надолу, около 10 см. По принцип матката омеква пак след 1-2 мин. Не може да се предотвратят. Аз съм забелязала, че често ми се втвърдява, когато ми се налага да ходя по малка нужда или тъкмо след като съм готова. Grin
А момичета... забелязали ли сте как е матката след оргазъм (за щастливките, които имат такъв GrinJoy)? Имам чувството, че бебето ще излезе ей сега отгоре от корема... твърда матка за минута... чак ми е гузно за бебо. Но е същото като подготвителната контракция и не е вредно (уж).

Вчера ходих на преглед за 20тата седмица и се радвам, че отново всичко изглежда наред. Simple Smile Получихме и първото предположение за пола - момиче. Да видим дали ще се потвърди след 2 седмици на ФМ. Simple Smile

Относно ФМ в Германия, бях казала, че съм плащала преди 7-8 години (по спомен около 150-200 евро). Не помня точно какво е било тогава, но сестрата сега ми каза, че струва 600 евро и не се поема от касата, по принцип. Практиката обаче е, че пращат общо взето всички на ФМ и си измислят малко опасна диагноза, за да могат да ти дадат направление. Малко нетипично за лекари, но нямам против да спестя 600 евро. Grinning

# 376
  • Plovdiv, Bulgaria
Коша за новородено няма такова нещо, чак и 4ри степени да искаш.. то идеята му е да е легнало бебето. След като започне да се поизправя се минава на следващият кош, който вече си е със различни наклони. С малкия примерно към 5я месец смених коша и седеше на полулегнало положение. Поне така е моята количка де, jane muum. Нямам наблюдения над други, не си я заменям 😁

Frest, сигурно ще взема и аз някоя шапка, ама често казано ме съмнява да я слагам. С малкия лятото не съм слагала, бил е на 6м, до годинка ми се вижда доста, ама явно в различните страни различни виждания имат. При нас в Пловдив не се диша. Не знам, ще имам под ръка някоя пък ще видим

# 377
За шапките: и ние не се придържахме много към съвета, но си имахме едно наум.

Коша за новородено няма такова нещо, чак и 4ри степени да искаш.. то идеята му е да е легнало бебето. След като започне да се поизправя се минава на следващият кош, който вече си е със различни наклони. С малкия примерно към 5я месец смених коша и седеше на полулегнало положение. Поне така е моята количка де, jane muum. Нямам наблюдения над други, не си я заменям 😁

Frest, сигурно ще взема и аз някоя шапка, ама често казано ме съмнява да я слагам. С малкия лятото не съм слагала, бил е на 6м, до годинка ми се вижда доста, ама явно в различните страни различни виждания имат. При нас в Пловдив не се диша. Не знам, ще имам под ръка някоя пък ще видим

# 378
Frest аз съм се заразила много преди да забременея. Кога точно не знам, но през юни 2019 бях с положителен резултат от TORCH скийнинга за Токсоплазмозата. Нямала съм симптоми абсолютно никакви. Тогава и лечение не ми предприеха. Само ми казаха, че ще отмине от само себе си, затова няма нужда от лечение. Периода на активността му в организма е около 2 месеца и след това организма изгражда постепенно имунитет, но инфекцията се отчита в кръвта до 1-1.5 г. Даже казаха, че е добре,че сега го прекарам ( т.е. преди да забременея), тъй като по време на бременност имало само 1% шанс да се заразя отново.
Аз обаче като забременях ме обвзе паника дали вече съм изградила имунитети или не и си пуснах пак тест и се оказа, че пак е положителен и в последствие пуснахме и ДНК тест, който даде крайния отговор, т.е. показа, че вече съм изградила имунитет и заразата е била преди повече от 2 месеца.
Ходих при двама инфекциолога и двамата ме увериха, че щом заразата е стара, а не съм инфектирана по време на бременност, няма опасност за плода, следователно и не е нужно лечение. Иначе, ако  заразата се е случило по време е бременност дават лечение с антибиотик и след това препоръчват амниоцентеза.
Ох, стана дълго, но още ми е пресен стреса, който изживях тогава от страх, че може да се зарази и бебето.

# 379
Добро утро, ден за среща с бебоците ❤️Относно повдигането на колички те, моята количка полската имаше 3 положения на коша за новородено и 4 на летния кош с ръчка отзад се пуска до пълно легнало. Дано ме разбрахте

# 380
  • Plovdiv, Bulgaria
От понеделник в лидл - дрехи за бременни и за бебоците Simple Smile Аз съм доволна от детските неща, особено съотношението цена/качество.

# 381

Ето как се повдига коша за новородено, не е с ръчка отдолу има една степенка и си я регулираш ако искаш, ама и обяснение дадох

# 382
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile
И моите венци кървят, миналия път парадонтакс ме спаси, сега още не съм купила, но натам отивам.
За шапките си мисля, че много зависи от климата. Ако е топло лято и в коша за новородено на завет, не мисля, че трябва да слагам.
Astrea, ти поне си карала шарката, нали? Иначе по-добре да я изкарат докато са малки. ММ я кара на 31год. това беше ад.
Аз , как си ?
Бодита ги поръчах с късо ръкавче, аз потници принципно не харесвам, без значение с тънка или дебела презрамка.
Фрест, за оргазмите вярвам, че майката трябва да "разпуска". Странно я усещам, но не ми е гузно, хубаво ми е Laughing

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 10:36 от Аничк@

# 383
  • Варна
Аз получавам контракции при оргазъм - корема ми става много твърд под пъпa. Буквално на топка със съвсем лека болка и доста неприятно чувство. Стои си така 2-3 мин и се оправя от само себе си. Доста се шашнах последния път, понеже с предната бременност не бях така... И гледам да избягвам тези състояния, колкото и да ми се иска да изпитам удоволствие. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 14:31 от Invisible_

# 384
  • София
Прекрасен ден, мами!
До колкото знам при бременните винаги има кървене от венците и/или от носа. Не знам дали има начин това да се спре. При мен при почистване с конец и интердентална четка винаги има, при миене с обикновена, почти никога. Така, че понамалих използването на първите две неща.
За носа - понякога сутрин имам кръв, това обаче не знам как може да се предотврати. Идеи ?

# 385
Привет и от мен отново. Има ли някоя от вас на която са й поспаднали гърдите? Или мама която й е втора бременност и има наблюдения?
От 3 дни гърдите малко ми поспаднаха и не са така оголемени и издути?
Относно оргазмите... аз толкова се притеснявам като правим секс, че не мога да достигна до такъв 😁

# 386
  • Варна
Аз съм с втора бременност, но не съм забелязала, да са ми спаднали гърдите, oткакто забременях. С първата бременност си бях купила по-големи сутиени, които носих някъде от 5-6 м.  до края, но още не мога да ги уплътня. Grinning Карам си със старите, които съм изпънала на макс. Grinning

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 11:21 от Invisible_

# 387
На мен след оргазъм също ми се втърдява корема и имам леки болки тип ПМС. Бързо разминават де. Аз ви се оплаках, че на мен си ми е така твърд корема и без оргазъм, а и секс не правим, заради плацентата, то аз вече свикнах Joy имам преглед на 5ти и ако това не се контракции и плацентата малко се е качила, ще питам аг-то за зелена светлина. Все пак месеца на любовта ала бала Grinning
Вие ще взимате ли нещо на вашите мъже или ще правите ли нещо на 14ти?

# 388
Ей, точно същото си мислех да ви питам и аз за 14ти Февруари. Grinning Иска ми се да му измисля нещо на ММ. Мислех си за нощувки някъде (Копривщица гледах, че е близо, пък и нали не можем на СПА..Confused) или нещо емоционално обаче още не може да го измисли бременния ми мозък. Grinning Сигурно ще излезем някъде вечерта или ще си направим вечеря вкъщи, но ми се иска да го изненадам с нещо, дори и малко, че вниманието сега е изцяло върху мен, а той много се старае милия да е търпелив и да ми угажда за всичко.
И още нещо има ли някоя като мен, която не е шофирала от години и сега ще и се налага заради бебчето? Малко ми е спек, но трябва да започвам.. и кола имам вече няма тън-мън 😂

# 389
  • София
И аз съм втора бременност, гърдите не са ми спаднали. Доста по-тъмни станаха ареолите обаче и от миналата.
За разпускане мисля другата седмица да удължим уикенда и да избягаме някъде. За 14 най-вероятно ще е лудница и понадути цени, а и ММ с отпуските е малко труден. Много харесвам Хисаря, с баткото ще сме, та ще се радва на вода, а има и за разходка.

Общи условия

Активация на акаунт