👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 454
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета, да знаете, че заради грипната епидемия, няма да ни издават болнични.

В нашата къща не празнуваме 14.02, а 15.02 Simple Smile Тогава ММ има рожден ден Simple Smile Аз обаче не трябва да пътувам, така, че тази година почивката ни се размина Sad

# 391
Добро утро, момичета Simple Smile
И моите венци кървят, миналия път парадонтакс ме спаси, сега още не съм купила, но натам отивам.
За шапките си мисля, че много зависи от климата. Ако е топло лято и в коша за новородено на завет, не мисля, че трябва да слагам.
Astrea, ти поне си карала шарката, нали? Иначе по-добре да я изкарат докато са малки. ММ я кара на 31год. това беше ад.
Аз , как си ?
Бодита ги поръчах с късо ръкавче, аз потници принципно не харесвам, без значение с тънка или дебела презрамка.
Фрест, за оргазмите вярвам, че майката трябва да "разпуска". Странно я усещам, но не ми е гузно, хубаво ми е Laughing
Да, карала съм я. Дано да няма проблем сега.
Аз по принцип се чудя дали да купувам боди тип потник. Напоследък лятото стана хладно. Ще помисля още.
Аз количка няма да купувам. Те кумове те обещаха да не дадат тяхната, а после ако не ми е удобна тогава. Аз иначе този път, съм се на вила за Макларън. Само, че трябва да стане поне на 1 год. Че с нея много екстри ги няма на големите колички.

# 392
Аничка, благодаря ти за споделените впечатления относно д-р Чавеева! Hug

Като цяло лигавиците по време на бременност набъбват, стават чувствителни и имат голям приток на кръв, затова е често срещано явление да имате кървящи венци и нос. При мен винаги има по малко кръв като си промивам носа със Стеримар, но от венците съм доволна, защото използвам зъбен душ който ме предпазва от възпаления и ги забелязвам, че започват да кървят само ако съм пропуснала душа няколко вечери.

И при мен матката е твърдичка, но не цялата, а има част която е по-твърда от другата (измества се тази твърдата "част") 🙄 Даже си мисля дали не е гръбчето на бебка 😂 Странно ми е едно чувство, което се получава в самото влагалище, нещо между болка и напрежение, та си мисля дали не са ритничета по шийката? 🤔

Ние 14ти февруари си го "празнуваме" вкъщи, точно както и Нова година, защото лудницата навсякъде и завишените цени са безумни! Гледаме да отидем някъде уикенда след това, когато е спокойно и приятно 😊

Мистик, шофирането сега е малко гадничко (поне за мен, а съм активен шофьор от 12 години), защото се стряскам от всичко, а в София правила не се спазват! Онзи ден, една "умница" така щеше да ме отнесе, само защото си беше дала мигач за завиване, но явно не го отчиташе и си караше направо, а аз тръгнах да се включвам в движението. Чак и нахална бе, спря и започна да ми прави неприлични знаци 😂😂😂 Ама много некадърници бродят по таз земя, а уж гледам да карам бавно за да не си създавам излишни стресови ситуации! Друго "любимо" ми е като мъже-шофьори започнат да нервничат, да свиркат, да се лепят за теб без дистанция и т.н. Е, как да ти е спокойно да караш!?! А аз отново ще повторя, съм много адекватен и съобразителен шофьор 😬

# 393
Здравейте, дами Simple Smile И аз се бях чудила за това втвърдяване като топка и (както Frest мисля бе споменала) се появява и щом ми е пълен мехурът.

Аз се чудех дали има някоя друга майка, която е отрицателен резус фактор? Аз съм и ще пускам за изследване някакви антитела. Доколкото разбрах не е опасно, има си начини за справяне с проблема, стига да се проследи.

# 394
Аз откакто срещнах ММ не се вълнувам от празници и подаръци.А от както пък съм бременна още повече. Simple Smile
На нас ни стига щастието,което сега имаме и  ни предстои.Не си падаме по сувенири и изненади като цяло за определен празник.Аз съм по-романтипната натура и синмунправя всекидневно разни изненадали от типа на любовни листчета или балончета някъде  ,че го обичам. Simple Smile
За мен пък,той се старае всеки ден всичко да имам и разчитам на него изцяло.
Факт е,че когато срещнеш истинската любов "Се.Валентин " спира да има значение ,защото просто не го мислиш Simple Smile
Пътуваме ,когато имаме възможност без повод ,а за покупки,сега ме вълнува какво първо нещо да вземем на бебето да го изберем заедно след прегледа Simple Smile

Снощи ММ за първи път и той усети бебето,като си сложи ръката на корема ми Simple Smile
От днес влизам в 6 месец и се надявам и той да мине леко като до сега Simple Smile

Дано успеем да отидем до някой Лидъл и сега.По напред,някой беше споменал,че ще има пак дрехи за бременни и бебета от понеделник. Simple Smile Благодаря за информацията.Много ми харесва качеството на всички предлагани дрехи,така че винаги ,когато можем се възползваме. Предния път не взех нищо бебешко,но сега поне едно със сигурност ще си избера Simple Smile

# 395
Едва ли ще ходим някъде на самата дата, а пък като сме с голямо дете, съвсем отиде романтиката от ресторанти. Не съм мислила какво да му взема, надявам се той да ми донесе нещо за ядене.

# 396
  • София
Между другото се сетих, че като бях в болницата, един УНГ разправяше, че не трябвало и постоянно да си промиваме носа със Стеримар и подобни, защото и те разранявали лигавицата на носа.
Той като цяло беше много краен, каза, че всички бременни имали ринит и решението било само едно - да родиш - така, че да търпим 🤪

# 397
Ох, Амели Joy Това беше много смешно!
Ама и аз бих се зарадвала на нещо сладичко например. Такъв апетит за сладко ми се е отворил, както никога. Cake
Ирина, не е ли е малко рано за шести месец още?

# 398
Ние пък ще пратим голямото дете при баба му и ще излезем с приятели на ресторант да отбележим празника. Искахме да идем на почивка, но всичко без СПА ми се струва скучно 😁
Мисля да му купя нещо. Засега съм се спряла на разни аксесоари с БМВ, понеже е голям фен на марката. Или пък парфюм, ще го измисля 🙂

# 399
17-20г.с се води 5л.м. Аз вече съм 20+2дни - започнала съм 6-ти месец (21-24г.с)

# 400
За месеците, ето една табличка от приложението ми за бременността...

# 401
  • София
Може би бъркате календарен и лунарен месец. По календарен бременеем 9 месеца, по лунарен - 10.
До колкото знам официално 6 месец е 22-26 г.с.

17-20г.с се води 5л.м. Аз вече съм 20+2дни - започнала съм 6-ти месец (21-24г.с)

# 402
Ама и аз бих се зарадвала на нещо сладичко например. Такъв апетит за сладко ми се е отворил, както никога. Cake
Той си знае. Имахме една случка преди доста години. Носи ми букет без повод един път, аз нещо не бях на кеф и го нахоках, че за тези пари да ми беше взел един хубав бургер с картофки. Повече никога не се появи с цветя и всички са щастливи Grinning
Деси, и моят е фен, подарявала съм му какво ли не, изчерпах се вече!

Ирина, ти не беше ли с термин след мен? Аз влизам чак края на другата седмица в шести (а съм за 7ми юни).

# 403
Ирина, не е ли е малко рано за шести месец още?

От днес съм 21 г.с. + 0 дни,което значи,че съм завършила 21 г.с. и днес ми е първия ден от 22 г.с.

В други сайтове пиле,че се почва 6 месец пък от 23та и 21ва.Аз си следв на едно място и винаги ми съвпадат и грамажи на бебето и размера спрямо този календар там.Не броя месеците според датата на цикъла,защото те имат различни дни и се получава голяма разлика.Всеки сам за себе си определя как да си го изчислява Simple Smile Няма правилен и грешен начин,защото по календарен метод е едно,по лунарен друго,но и двете са правилни .Просто по единя има една бременност 9 месец,при другия 10 или 40 г.с. и 36 г.с.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 14:08 от Irina Jolie 616216

# 404
  • София
Това и с гестационните седмици е малко объркано. Защото май 21 + си го водят 21г.с.

Общи условия

Активация на акаунт