👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Аз намалих витамините - започнах да ги пия през ден, през два .. по-нарядко. Без особено да ги следя. И някакси веднага ми спадна апетита. Но може и да си въобразявам, че от това е спаднал. Важното е, че ям по-малко. Така се чувствам добре.
Да ви кажа нещо смешно ми се случи днес 😂 разхождах се в парка с приятелка с количка с бебе и от нищото един дойде да ме сваля 😂 останах без думи .. много се смях. Явно още не ми се вижда коремчето и момчето въобще не подозираше, че съм в 5ти месец 😂 а си бях по блузка ... беше топло. Та доста се посмяхме.
Във връзка с покупките - на мен ММ не дава да купувам нищо още. Било мноого рано според него. И ако тръгна да взимам нещо, така ме хока, че ми става гузно и не мога да купя нищо. Моментално се отказвам. Но другия месец не ме интересува, ще си купя нещо за бебката! 🥰😂

Момичета, аз май установих на какво се дължи рязкото ми повишаване на апетита и качване на 1,5кг за 1 сед. Една приятелка ме видя случайно да си пия витамините пренатал и ми каза внимавай, че от тях се пълнее ?! И като се замислих, точно от тогава ми се увеличи апетита и започна наддаването. Някоя от вас знае ли нещо по въпроса? При нея лекар й го е казал и е пила през ден по препоръка на АГ. А аз ги пия вс ден. Леко съм озадачена ... 😐

AniBananni след твоят пост се замислих и аз за витамините за бременни и видях, че тези които пиеш ти "Пренатал" съдържат същите съставки като "Премама дуо". Аз пия "Премама дуо" от две седмици и качих цели 2 кг. Ня ям повече!!! Зачетох се в нета и установих, че ако се приема допълнително Витамин Б12 се издуваш и пълнееш.

Преди това пиех Огестан и си качвах нормално кг спрямо гестационните седмици. Мисля да питам Доктора дали не мога да ги заменя отново с Огестан.

Други пълнеят ли от тези два вида витамини за бременни "Премама дуо" или "Пренатал" ?

# 526
Здравейте, честито за хубавите новини от ФМ на всички които сте минали, аз съм др петък, а времето минава така бавно даже ММ няма търпение и е супер развълнуван понеже и на ЖК не е идвал. Пък и най-накрая ще разберем пола.

За килограмите съм +5 и се чувствам като кит, не мога да стоя дълго време седнала заболява ме гърбът.

За покупките чакам ФМ и мисля само да си взема 1 дрешка колкото да ми олекне малко и всичко др ще набележа, но ще купя след 7мия месец.

Има намаления в кидсо от - 20% до - 50%, но са залъгалки и столчета за хранене предимно.

# 527
Аз нищо не съм купувал, като изключим символичните чорапки и шапка. Нещо ми е много далечно още, може би чак през април ще се отприщя.

# 528
  • Варна
И аз още нищо не съм купувала (бебефона не го броя Grinning ). С първата бременност като влязох в 7-ми месец почнах с покупките (и по-точно като почнаха да се раждат бебета от отчетната тема тогава), че се стреснах, да не родя и аз по-рано. Grinning Сега смятам пак там някъде или по-нататък да прегледам нещата от каката и да взема, каквото ми е необходимо. Simple Smile А ако ми попадне нещо много изгодно, може и по-рано. Simple Smile

# 529
Аз точно изгодни неща си пазарувам и съм доволна, от Лидл си взех био памук чаршаф чета за 20лв преди 2 седмици Simple Smile другата пак ще ги преслушам

# 530
  • София
От покупките и аз напредвам:
- количка
- столче
- вана
- камера/бебефоН
- въртележка за кошарата
- чашки за пюрета (бяха мн намалени и не се сдържах)
- помпа (ще ми дадат)

Остават много неща:
- аксесоари за количката (чанта, комарник, стойка за чаша)
- шишета
- стерилизатор
- нагревател за шишета
- залагалки
- дрехи и всякакъв текстил
- козметика
- хигиенни принадлежности
- малко играчици
- памперси

Легло и матрак имаме, както и шезлонг който се люлее механично.

Сякаш май най-скъпите съм ги отметнала (Ако изключим чантата за количката, която на марката е адски скъпа - 200лв и ще искам да я видя, прилича на модерна чанта и ако може да замести моята чанта и да карам само с нея може би ще се изкоша) Simple Smile

# 531
Най-после да намеря малко време да се разпиша. Благородно завиждам на всички, които са си минали ФМ и поздравления за хубавите резултати! Аз ще почакам до 22 февруари... Ще хвана последния влак за фетална, но нямам избор за по-ранна дата. Тогава смятам и да купим това-онова като шишета, залъгалки, непромокаеми подложки и други дреболии. Младежа ще е оборудван от баткото с дрешки, тъй като и той беше лятно бебе. Най-много да купя някоя друга да има и новички. Въпреки че бебетата като са малки и само си лежат не си захабяват дрехите Wink Да не говорим колко бързо ги израстват. Девойката ще трябва да я облека от-до. Ама пък ще е страшно удоволствие! С момченце избора е много постен, но с момичетата е съвсем друга бира Gift Heart
Гледам, че и килограмите обсъждате... аз до тук съм +10 едва в 19+4. Очаквам да кача доста, въпреки че не ям много. При предишната бременност качих 21 кг, та не мисля, че сега ще са по-малко с тези 2 бебета. Успокоява ме факта, че бързо свалям килограми. Между другото пия Пренатал (и сега, и преди), та може и да има връзка качването на кг и витамините.
Относно количките - много е малък избора при тези за близнаци... особено, ако имаш някакви изисквания. Аз, например, държа да мога да въртя кошовете по посока на движението и към майката. Но тези, на които се въртят, не са особено тесни. На тесните колички кошовете гледат само напред, а аз не мога да си представя да нямам поглед над новородено бебе. Реших да разгледам чуждите сайтове какво предлагат и се влюбих в Bugaboo Donkey 2 Twin, обаче цената е космическа Frowning
Баткото го отгледах със Stokke Xplory - уникална количка. Единствен минус е, че вози твърдо. Иначе според мен беше пълна на 99,9% само с плюсове.

# 532
  • София
Сънчи, потърси Donkey 2 втора ръка в е-bay, олх или по някакви други сайтове.
Мои познати имаха Бъфало, отгледаха две почти породени деца в нея, в момента е при наша приятелка. Тя като свърши с нея, ще я предаде на слвдваща, която все още не е бременна. Количката в момента е абсолютно като нова! Всичките им части и платове се свалят и перат. Изключително са устойчиви и маневрени. Минах с нея, бутайки я с детето на приятелката вътре, 8 км. онзи ден!
Аз съм решила да взема Фокс и да я продам след това. Комфортът е невероятен, а след продажба ще си върне част от парите. Според мен и на старо да я вземеш, пак можеш да я продадеш след това, ще е достатъчно ок на вид и ще е здрава.

# 533
Здравейте момичета и аз съм +5кг до тука , относно покупките ние сме на половин готови вече , остават само нещата за баня да купим и бельо за креватчето иначе всичко друго важно сме го взели , но исках така защото вече ми е трудно да ходя изморявам се и днес ми се случи така че докато ходих така ме опъна на триъгълника от горе , че имах чувството че ще излезне още малко и просто поспрях , аз имам голям голям проблем , не мога да си харесам количка просто това ми е изключително трудно

# 534
get_real, прегледах вече Grin В олх има 2 по 1900-2000 лв., с червени сенници. Не ми пасват като цвят. А в ибей ги дебна. Гледам търговете свършват на около 750 - 800 паунда.
Ще огледам какво се предлага в нашите магазини. Да се уверя на живо, че такова нещо като donkey няма тук и евентуално да се самонавия да дам толкова пари за количка Thinking

# 535
Аз тъкмо си гледам списъка. Имам за сега количка, шишета, нагревател, стерилизатор, помпа, термометър,чаршафи 1 комплект, хавлия, дрешки, лигавници и повивалник поръчах. Кошара и активна гимнастика ще ни подарят. Оглеждам се за кошче/столче за кола и съм в чуденка кое от двете. Още доооста неща има в списъка 😁

# 536
  • София
get_real, прегледах вече Grin В олх има 2 по 1900-2000 лв., с червени сенници. Не ми пасват като цвят. А в ибей ги дебна. Гледам търговете свършват на около 750 - 800 паунда.
Ще огледам какво се предлага в нашите магазини. Да се уверя на живо, че такова нещо като donkey няма тук и евентуално да се самонавия да дам толкова пари за количка Thinking

Бугабу на живо има в Бургас. Аз не мога да напускам София (периметъра на Майчин дом), затова самата Фокс ще видя, живот и здраве, чак след като я поръчам и стигне.
Но мисля, че Дънкей ще има из улиците на София.

Мистик, какво имаш предвид под кошче за кола? По този въпрос не съм провела проучване още и ми е неясно.

# 537
Ами не знам дали е правилно, но аз кошче казвам на това, което се прикрепя с адаптери към количката и се ползва до към 6-7 месец, а столче това, което седи само в колата и се ползва малко по-дълго време. Не знам дали съм права де, ама от всичкото четене и гледане до това стигнах.

# 538
get_real, за съжаление съм далеч и от Бургас, и от София. Сигурна съм,че по нашите географски ширини няма Bugaboo, a за Donkey да не говорим. Ако се реша да инвестирам толкова пари в тази количка и аз ще я видя на живо когато я получа, също като теб Simple Smile
Мистик, трябва да си отговориш дали ще разнасяте бебчето с кошницата или не. Ако смятате да стои в колата, то по-добрия вариант е столче, защото може да се ползва по-дълго. В случай, че бебчето ще бъде носено в кошчето или самото кошче ще може да бъде монтирано на количката, то тогава вземаш такова.

# 539
Здравейте и от нас..и аз да се впиша в юнските бебчета..нашия термин е за 29.06..дано всичко да е наред..На 11 сме на ФМ и ще разберем какъв ще бъде пола на бебо❤💙В момента сме в 18 седм+5дена..и бебо тежи около 300грама..а аз качих само 4кг😊.На всички мамии лека бременост🎈🍀💞

Общи условия

Активация на акаунт