👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 438
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Някъде бях чела, че за подготовка на зърната трябва да се започне мажене със специален овлажняващ крем за зърна към 8мия месец.
И за обтриване съм чувала, но не знаех, че може да предизвика контракции.
Някоя по-опитна мама, ако сподели за други начини ще ни е от голяма полза. 🙂

Аз купих 2 стъклени шишета на Авент, но помпа още не съм гледала. Иска ми се да е електрическа. Според вас щом шишетата са ми на Авент и помпата ли задължително трябва да е на същата марка или може и друга. Тези на Авент са доста скъпи наистина, а тук има хубави оферти на Lansinoh.

Днес с ММ ходихме да гледаме кошарка за бебчо и се влюбих в един модел, който се трансформира и в легло. В понеделник ще го поръчаме. Искаше ми се да вземем целия комплект от легло+гардероб + шкаф , но догодина ще се местим в друг град и затова ще вземем само леглото за сега, а другите части след като се нанесем.
Ето снимка на модела:

# 586
Белисима, деним скай блу се води цвета, дано да не е много синьо, че съм с момиче. Сега пък загледах някаква Nuna и се зачудих дали  не избързах. За кошницата пише, че става до 13кг или 18 месеца. Пък колко ще изкара наистина, ще видим.

Малечко не е борса, цените са си стандартни, уви.

# 587
  • Plovdiv, Bulgaria
Малечко, не мисля че е борса с по-ниски цени, даже хич.

Аз взех едно малко шише, и едно по-голямо за вода/чай и евентуално да оставя мляко ако ме няма. Ако кърмя повече не ми трябват. Ако не се получат нещата, тогава ще взема поне още 4, по удобно ми беше с малкия да имам повече шишета за АМ, защото бяхме по цял ден навън.
 Не е задължително помпата да е като шишетата. Аз няма да взимам и електрическа.  Ако се получи кърменето не виждам смисъл, аз ползвах само да доизцеждам и то при нужда само, или да оставя мляко. После си взех електрическа на медела,  някаква обаче с батерии, че ми трябваше за път за изпити като ходих. Ами с ръчната на авент изцеждах доста по-бързо и повече.

# 588
Mardinna, много е хубаво, откъде е леглото? Решетката сваля ли се и има ли различни нива на матрака?

Не знам защо бях останала с впечатление, че това столче е до 6 мес. Thinking Ще го проверя пак. Каквото и да е, поръчан е вече комплекта. По-нататък ще го мислим със следващите по големина столчета.

Амели, нашият цвят е Heritage Blue. Той си е баш син, ама и ние си чакаме момченце 😊 Denim Sky blue според мен без проблем става за девойки. Виж реални снимки. Мисля, че с този цвят беше количката на Антония Петрова, бях попаднала на снимки в нета, като търсех информация за модела.

Малечко си е магазин, не борса. При това хич не евтин.

Зависи за кои шишета говорите. Има едни, които се закрепват към помпата за кърма и в тях се съхранява отцедената кърма за ден-два в хладилника. Те трябва задължително да пасват на помпата. Но другите, с които ще даваме вода, може да са всякакви, без значение от марката и модела. Стига да се побират в стерилизатора.

# 589
Ауу, Антония. Ще трябва да й попреровя профила сега Joy
Аз май ще взема едно стъклено шише, трябва да си намеря помпата и някакво и за нея да взема.

# 590
Ауу, Антония. Ще трябва да й попреровя профила сега Joy
Аз май ще взема едно стъклено шише, трябва да си намеря помпата и някакво и за нея да взема.
Мани, недей 😅 Пиши само в Гугъл “количка Антония Петрова” и ти стига. Да не й вдигаме много посещаемостта в профила на тази не особено интересна особа😀

# 591
Момичетааааа, аз си следя темичката, но чак сега се включвам, че нещо ми е накривена шапката тези дни.
Пуснах урина в петък, че нещо ми беше мътна, и ми излезнаха левкоцити 4-5 (при норма до 4). Явно почвам да развивам някаква инфекция, защото ми е некомфортно когато ходя до тоалетна по малка нужда. То хем дразни, хем едвам, едвам тече.... неприятна работа.
А АГ ще е на работа чак в сряда и тогава ще се видим да ми каже какво да правя.
Та сега ходя напред-назад като буреносен обалк и пия чай от червена боровинка.

Гледам, че усилено обсъждате покупките. Ние все още с нищо не сме се оборудвали. Чакаме да мине ФМ и тогава ще почваме с по-малките неща. Засега сме се заели с разичстване на бъдещата детска стая, което се оказа много тежка работа. С години я използваме като склад и трупаме там много ненужни неща. Днес цял ден събираме, сортираме, изхвърляме и пак има още толкова много работа по нея. След това следва да я боядисаме и да сменим ламината. Та засега с това се занимаваме.

# 592
Здравейте и от мен!
Ние също бяхме цял ден навън днес и така се уморих, че едвам гледам в момента и съм окупирала дивана Grinning
Аз като една варненка така ми стана мъчно като видях тази снимка на морето бързо уговорих ММ да се приберем някой от следващите уикенди. Blush
Аз шишета имам три, две малкк и едно голямо. Не смятам да купувам повече.
За столчетата определящи са клиограмите и ръста. На една приятелка момченцето е на 7 месеца и вече едвам се побира в кошето.
Така че не се знае, ако е дребничко бебчето може и до годинка да изкара.
Амели, точно в този цвят бях загледала Mutsy-то в началото. Бях на косъм да я поръчам дори, въпреки че тогава ни бяха казали, че ще е момиче бебето, но ММ каза как момиче със синя количка. Много як цвят! А столче от къде поръча?
Аз за пазаруването от Англия знам, че до края на 2020 няма да има промяна, период, в който да измислят и договарят какво, как.
Dream, Easywalker го издирвах доста време в английски, немски и скандинавски сайтове. Никъде не го намалят. Същата цена е като тук, дори по-скъпо излиза с доставките.. Не знам защо е така. Но това за мен е топ количката! Ако ви влиза в бюджета, купувайте. 😉

# 593
Mardinna, много е хубаво, откъде е леглото? Решетката сваля ли се и има ли различни нива на матрака?

bellisssima ние живеем в Турция. Модела е на една турска марка Pierre Cardin.
Може се махне решетката, може и нивото й да се регулира, но за регулиране на
нивото на матрака виж не се сетих да питам.

# 594
  • София
Хоп и аз Simple Smile
Днес и ние се разхождахме на хубавото време. Минахме през няколко магазина, набелязахме някакви неща, но нищо не купихме, нищо не ме грабна, за да не се замисля.
За Англия поне до края на годината търговските отношения остават същите и по новините го потвърдиха Wink
На Томи Типи шишета не ми харесват на външен вид, психични отклонения си имам някакви. Не отричам, че са може да са хубави.От миналия път съм доволна от Авент и ще се оборудвам пак с тях. За радост имах кърма за целия китайски народ, но първородния не засука, не помогнаха силиконовите зърна, та елекрическата помпа направо ми беше най-добрия приятел.

# 595
Galeona, хубаво е да си пуснеш стерилна урина в понеделник и ако има разтеж да пиеш антибиотик, според антибиограмата. Пии повече течности, това облекчава.

# 596
Дрийм, от същия сайт поръчах и столчето. Сайбекс Атон M избрах:
https://www.online4baby.com/cybex-aton-m-gold-group-0-car-seat-mystic-pink

Галеона, пусни една стерилна и направо при АГ за лечение.

Гледали ли сте раници вместо чанти? Аз имам чанта в комплекта, но има много симпатични ранички по китайските сайтове, а никак не са скъпи.

# 597

bellisssima ние живеем в Турция. Модела е на една турска марка Pierre Cardin.
Може се махне решетката, може и нивото й да се регулира, но за регулиране на
нивото на матрака виж не се сетих да питам.
Благодаря за информацията Hug Ние обмисляме ходене до Турция за купуване на завеси и бебешки неща, вкл. кошарка. Дали имат магазин в Одрин или някъде в околността?

# 598
Аз мисля да си взема раница. По-красиви са ми от чантите. Днес видях и на една позната, каза че и било много по-удобно с раницата. Повече, място, повече отделения, можеш да я метнеш на гръб, имаше и отделение, което уж задържа топлината. От Алиекспрес я е поръчала, виждала съм на Кикабу по българските сайтове за 50-60лв, но не съм ги виждала на живо.

# 599
  • Plovdiv, Bulgaria
Аmélie аз искам раница вместо чанта. Доста по-практично ми се вижда от към подредба (бая отделения имат), пък и ако се наложи да се носи е по-удобно. Мислех да поръчам от алито, ама намерих някой в олкс, намират се във фейсбук в маркетплейса, и има някакви на чиполино и кикабу в хиполенд, които мога да видя на живо. Всички които съм гледала са около 40лв, толкова ще дойде и от алито. Е ся китайските имат доста яки десени, ама последните месеци нещо много се бавят с доставките и не съм сигурна дали ще поръчам от там.

Общи условия

Активация на акаунт