Всичко за перманентния грим на вежди, устни и очи – 7

• 65 987
  • 747
  •   2
Отговори
# 525
[quote ]
Като избелели са
[/quote]
И точно затова са хубави, изглеждат естествени, а не нарисувани.

# 526
  • София
И аз съм с ретуш от днес (прикриване на стар микроблейдинг), като ги и удебелихме малко, защото предния път бяха доста тънки според мен, а и допълнително се свиха много след това... Сега се надявам само да не се свият пак прекалено много и пак да изтънеят...  Иначе ги мажа с вазелин, защото й бяха свършили кремчета, а досега все с някакви специални кремчета съм се мазала. Но с вазелин предполагам пак става.  

А ето колко тънки бяха преди

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 21:31 от LoLo30

# 527
  • Монтана
И аз съм с ретуш от днес (прикриване на стар микроблейдинг), като ги и удебелихме малко, защото предния път бяха доста тънки според мен, а и допълнително се свиха много след това... Сега се надявам само да не се свият пак прекалено много и пак да изтънеят...  Иначе ги мажа с вазелин, защото й бяха свършили кремчета, а досега все с някакви специални кремчета съм се мазала. Но с вазелин нали пак става??  

А ето колко тънки бяха преди

Много ми харесват с новата форма.
Аз мазах с бепантен маз не ми е давала специален крем. Мисля на ретуша да искам да ми ги направи по-дебели защото ми изглеждат тънки.

# 528
  • Street of Dreams
Ок е вазелинът.

# 529
И аз да се похваля днес ми беше часа за микропигментация при Миглена Маринова доволна съм от резултата първо ми ги очерта с молив показа ми ги и започна да запълва. Много съм доволна от работата и за сега ще ги видим като заздравеят. И не знам така ли ми се стори, но микропигментацията е по безболезнена процедура в сравнение с микроблейдинга.

# 530
И аз да се похваля днес ми беше часа за микропигментация при Миглена Маринова доволна съм от резултата първо ми ги очерта с молив показа ми ги и започна да запълва. Много съм доволна от работата и за сега ще ги видим като заздравеят. И не знам така ли ми се стори, но микропигментацията е по безболезнена процедура в сравнение с микроблейдинга.
На каква цена е, напоследък хвалят много повече тази процедура, в сравнение с микроблейдинга. По-дълготрайна и не толкова болезнена.

# 531
Всеки трябва да следва съветите на този, който му е направил пигментацията.

Напоследък в обучителните курсове казват да се избягва мазането с бепантен, защото спомага за образуването на повече лимфа, а натрупването на лимфа води до образуване на повече "корички", когато засъхва. Това било ново, споделям го просто като информация. Прекалено много корички не било добре за пигмента, защото пада от по-дълбоко, ако мога така да се изразя.
Най-добре е през първия ден миене само с чешмяна вода, редовно измиване няколко пъти,  даже някои казват - през два часа, и чак към края на втория ден може да се мажат вазелин, но до 3 пъти на ден, не повече.

Другото течение сред извършващите пигментация било - само първия ден да се мият и след това изобщо да не се мокрят няколко дни, това включва и да не си миеш косата.

# 532
  • София
Това, което знам аз е, че не трябва да се мокрят изобщо в първите 1-2  дни, но се мажат през това време постоянно. След 3 ден могат да се мият с дестилирана вода ми казаха на мен (евтина е и се продава в голями бутилки в аптеки, но с кратък срок за употреба) и може също и с нежен бебешки сапун, но лично аз предпочитам само с вода, колкото да се почисти натрупалото се по тях от крема и нечистотиите. Но не и с мицеларни води и други подобни подобни продукти за дегримиране. Лимфата, която се отделя след процедурата и най-вече в първия ден знам, че трябва деликатно да се обере с клечка за уши (примерно)  след което пак с клечка за уши се нанася мазилото, като трябва да е малко количество колкото да ги намазни и да ги държи мазнички, но не и да е напластено, защото не било добре за пигмента. През първите 5-7 дни виждите трябва да се поддържат винаги мазни, без да изсъхват, това е много важно. Обикновено кремчето, което най-често се ползва и което дават от студията е това с вит. E, тип вазелин. И бепантен също, но не знаех, че не било добре с него. Само чист вазелин досега не бях слагала затова и питах дали е ОК. Това е, което знам аз, натрупано с времето откакто си правя процедурата от 5 год. при две различни жени и това са нещата, които са ми казвали и съм чела. Но може би при различните хора могат да се чуят и още различни варианти за поддръжката.

# 533
milena_dyakova86 250 лв. е при Миглена Маринова микропигментацията ретуша е 100 лв.
А по въпроса с мазането на веждите ми каза да ги мажа 7 дни с Гентамицин задължително да е МАЗ. Микроблейдинга го мажех с възелин с витамин Е. Всеки професионалист препоръчва различни мазила, но мисля че и вазелина е ок все пак е мазен, а мястото трябва да седи мазно винаги. 🙂

# 534
Може с Бепантен, но унгвент. След като моята хубостница ме одруса безумна сума за едно вазелинче колкото кутрето ми, при това половината пълно с въздух, една позната ми каза да мажа с Бепантен унгвент. Всичко беше наред.

# 535
Така е, важното е да се спазват указанията, защото после може да ти кажат - ти не си спазвала това, което препоръчах, затова е такъв ефектът.
Просто се учудвам колко различни варианти има за грижа след пигментация.

# 536
Здравейте! Имам микроблейдинг на година и искам нов (имам петна, стои изсветлял и размазан и въобще нетрайна работа)... Харесах артист по PhiBrows, но ми каза, че не работи върху стар микроблейдинг.
Въпросът ми е това практика само на PhiBrows ли е? Реално другата ми опция е да се върна при първата мацка, защото не знам колко време още трябва да чакам да се махне напълно старият (не че искам да чакам), а по обясними причини не искам и при първата мацка 😀

# 537
Здравейте! Имам микроблейдинг на година и искам нов (имам петна, стои изсветлял и размазан и въобще нетрайна работа)... Харесах артист по PhiBrows, но ми каза, че не работи върху стар микроблейдинг.
Въпросът ми е това практика само на PhiBrows ли е? Реално другата ми опция е да се върна при първата мацка, защото не знам колко време още трябва да чакам да се махне напълно старият (не че искам да чакам), а по обясними причини не искам и при първата мацка 😀
Не, не е практика, конкретният артист е с такава практика. Аз съм си харесала точно phi brow артист и каза, че не е проблем върху стар микроблейдинг да работи.

# 538
  • Sunshine state
Записвам се в темичката с прясна пигментация от днес. Преди 2 год. правих микроблейдинг, но изхвърлих пигмента бързо и за това реших, че ще пробвам с пигментация. Доста стряскащ е тъмния цвят в момента и се моля да изсветлее, понеже избрахме доста по-светъл от това. Момичето ме увери, че ще падне, ама пусти страх.. Каза ми да не мокря 24ч., после да не търкам и да избягвам ексфолианти в зоната на веждите за седмица. Така и ще направя. Ето и снимки на подутите ми вежди:
Скрит текст:

# 539
  • Street of Dreams
Изглежда сякаш са рисувани косъмчета? Или ми се вижда?

Ще изсветлее със сигурност, това което виждаш е слой чиста боя.

Общи условия

Активация на акаунт