Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

• 42 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Аз също съм една от успелите благодарение на светилото, казано без грам ирония, защото за мен е точно такъв. Благодарна съм му за най- прекрасния дар! Доверявам му се пак, нищо, че не успяваме засега. Ако беше толкова лесно, всички щяха да успяват от първия път. Най- важното е човек да не губи себе си по този дълъг и труден път.

Има успели има доволни дай боже повече
Но аз усетих 6г несериозно отношение,лашкане и работа на сляпо,чакане по три месеца за коментар,който е -„ми,продължаваме”
Чакам година и три месеца за преглед при него и после трансфер ми прави стажант....извинете но това не е университетска болница,а частна и пред вид че не съм по фонд....да дадеш едни 60000лв ,да чакаш 4 часа и да си на преглед в 23ч е НЕСЕРИОЗНО

# 541
За тях ние сме машина за пари. Лекарите отдавна са претръпнали за човешкото нещастие. Не си пресдставяте да се впечатляват от всеки неуспеп, нали?
Декларации подписваме дори, че в случай на неуспех не можем да имаме претенции. Парите дадени. Ако стане, супер. Ако, не - ами такъв ви бил късмета. Хайде, следващия път.

# 542
  • София
че те ако се впечатляват ще откачат съвсем.

# 543
Да, така е. Това имам предвид, ама като нарива човек хиляди левове и често срещу това не получава нищо освен болка и разочарование.....

# 544
  • София

Това го подкрепям напълно.

И пак си мисля, че аз получавам някакво лично отношение. Колкото и мъничко, така се чувствам. Това не ми е помогнало да успея все още.

Мисля си че и личното усещане важи и при тях. Хора са. Някои са им по-симпатични... Всеки трябва да усети кой е неговия лекар.

# 545
Да, така е. Това имам предвид, ама като нарива човек хиляди левове и често срещу това не получава нищо освен болка и разочарование.....
То парите тук се дават за дейност, а не за резултат. Чувала съм за чужди клиники, в които предлагат договори с гаранция, но не на всички.

# 546
  • София
... Всеки трябва да усети кой е неговия лекар.
Не знам, аз някак си не разбирам, какво значи да усетя кой е моя лекар - в началото като стартирах бях пациент на Стаменов, честно казано не се чувствах много комфортно, но бях съгласна с подхода му, докато реши да ми направи стимулация, въпреки, че в началото бяхме говорили, че при мен няма да се получи, защото бях с НЯР, но се съгласих - е не се получи, канселира я, нямах нито един фоликул.
Каза ще пиеш трисеквенс 6 месеца да ти отпочинат яйчниците и продължаваме на ЕЦ -  в последствие така се случи, че ме прегледа Шефкетова, продължих при нея, чувствах се добре, мислех си - просто трябва да си правя опити на ЕЦ - няма нищо сложно, не чакам да ми дадат час за след сумати време, но след нейните майчинства, а по-късно и  напусна, се объркаха нещата, бях ту при Цветков, ту при Персенска - реших да остана при нея.
Харесвам я, спокойно си говоря с нея, съдействала ми е, но ето, че не се получават нещата, струва ми се, че тъпчем на едно място, не предлага, а и не практикува никакви по-различни подходи как да стимулираме лигавицата.
В този ред на мисли съм се питала, ако бях останала при Стаменов дали пък вече нямаше да имам дете - не знам как да усетя кой е моя доктор ???

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 15:07 от kupu

# 547
Не мисля, че нещо конкретно съм усетила по отношение на лекаря. Първите два пъти не се случи. При третия опит имах успех. Терапията винаги беше  една и съща. Моите опити бяха в КИРМ Плевен. Имах позната, която постоянно ме агитираше за Надежда. Не съм имала контакт с лекарите там, с тези които чета, че обсъждате и не мога да ги коментирам.
Не смея да твърдя, че успеха или неуспеха го дължа на конкретен лекар. За мен е просто късмет, случайност.

# 548
  • София
успеха не зависи само от лекаря.
има си и още хора участващи в опитите.
а също и :
... За мен е просто късмет, случайност. ..

# 549
  • София
И аз мисля, че е късмет в голяма степен. За съжаление. Говорех горе за усещането при разговор с лекаря. За резултати аз нищо не мога да кажа, за съжаление. Дали някога ще мога не зная...

# 550
  • In transit
Карла, в коя клиника си била в чужбина? Извинявам се, ако си писала по-рано.

# 551
Здравейте може ли да ми кажете с АМХ 0.563 това означава ли че резерва яйчниковия е изчерпан и трябва да се пристъпи към донорска програма, Благодаря

# 552
Не означава изчерпан резерв. Означава, че при стимулация няма да тръгнат множество фоликули. На АМХ 0.1 забремявах естествено (макар че Я не ставаха и правих спонтанни) и тръгваха по 2-3 фоликула от яйчник (другия беше спрял да работи). Ниско АМХ не е диагноза,  но е предупреждение, че трябва да действаш. Успех! Hug

# 553
Само 2,3 пъти са ме гедали на 9 ден от цикъла др избой 5,6 фоликули в яйчника

# 554
Защо на девети? Не е ли късно. За определяне на резерва се броят на 2-3. При репродуктивен гинеколог ли бяха прегледите?   На мен на 10-11 ден обикновено са ми били пункциите, а на 7-8 имам доминантен по над 15 мм.

Общи условия

Активация на акаунт