Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 ян. 2020, 09:01 ч.

Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

 • 7 397
 • 132
 •   2
Отговори
# 1
 • Варна
 • Мнения: 2 485
MariMS, да, аз те разбрах много добре и ти съчувствам за случилото се! Hug
Просто исках да кажа, че от всичко прочетено, оставам с впечатление,
че клиниката е искала да ви вземе повече пари, това го намирам за някаква нейна политика.
Щом не си заминала чрез Турмед, а си се свързала с техен координатор, ти не си пациент на Турмед,
не са те изпратили те, а това че си ходила на безплатен преглед, е потресаващо,
че го споменават и искат повече пари! Такова нещо за пръв път чувам от теб!
Турмед са изпратили много пациенти в други турски клиники,
на които не са им искани повече пари, затова че идват чрез посредник,
освен както казах, с тази да имат различна уговорка.
Но не мога да коментирам нещо, което не знам!
Твое право е да питаш Турмед защо така се е получило!
На мен нищо не ми е уреждал Милен, освен да ми запише час,
да ме информира за цени, местонахождение на клиниката и други обекти.
Сега в Чехия той контактуваше с координаторката и ми предаваше информация.
Не ме е бавил по време на процедурата, ангажиментите си ги свърши докрай,
разминаване в цените не е имало. Аз го бях писала и преди, че ние останахме разочаровани
от него при втория трансфер, затова повече не бихме го потърсили!
Посредническите фирми са излишни особено за Турция, точно така е, Две в едно!
Не само че лекарите говорят английски, но има и български координатори.
Аз навремето се записах чрез него, защото исках да отида на преглед и в Мемориал,
въпреки че се бяхме спрели на Бахчеджи.
По това време в Мемориал не харесваха пациентки на 43 г.,
с резерв 0,13 и ФСХ 40, направо отказваха, но той успя да ме запише.
Но така или иначе услугите на посредническите фирми са безплатни за пациента.
Те вземат комисионна от клиниката само ако се започне опит, не за първичен преглед.
Не съм видяла никъде досега в Турция двоен стандарт.
Колкото съм плащала аз, толкова са плащали и турците, както и всички останали.
Отстъпки винаги правят, както повечето знаят, пациенти и клиенти нямат навика да връщат,
затова се учудих, че за 300 евро са се изциганили.
Доволни сме били, проблеми не сме имали с плащанията никъде!
Затова да пита MariMS, аз разбирам напълно огорчението й,
но просто в тази история има нещо друго, което не е честа практика.
Късмет желая на нея и на всички момичета от сърце! Heart

# 2
 • София
 • Мнения: 1 870
Сиси благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus
Нека тази тема донесе положителни емоции на всички. Всяка от нас да успее да сбъдне мечтата си макар и на финала на своята репродуктивност. Късмет и много успех пожелавам на всички Flowers Four Leaf Clover

# 3
 • Мнения: 20
Sisi, явно в тази клиника е практика, след като същото нещо вчера се е случило на друго БГ семейство. Вчера координаторката ме попита, как съм се свързала с нея, от къде имам нейните координати. Всъщност координатите й са във форума, така че всеки може да се свърже с клиниката директно, без да са необходими посредници.
Факт е, че на мен също досега не ми се е налагало да плащам в повече за преглед или процедури, може би защото не съм използвала посредници, но сега се случи, така че за в бъдеще със сигурност ще имам едно наум. Цените за процедурите бяха потвърдени от 3 места, от координатор и от още две момичета от форума, които вече са минали по този път. Сами разбирате, че като сме пътували 1 100 км., отделили сме средствата и време, неприятната изненада беше доста голяма. Имаме обаче принципи и въпреки трудностите, през които преминаваме, няма да позволим да ни изнудват.
Докато се опитвахме да уточним, в крайна сметка какво трябва да платим, те хем казваха, че понеже сме били на консултация в София сме клиент на посредника, ту ни обясняваха, че това били цени за турски граждани. За подобна ситуация смятам, че трябва да споделя с момичетата, а в крайна сметка всеки да прецени сам за себе си.

Последна редакция: вт, 28 яну 2020, 11:00 от MariMS

# 4
 • Мнения: 108
Не съм напълно убедена, че българските пациенти плащат колкото турските в Турция. Даже съм почти убедена, че цените за турски пациенти са различни от тези на българските, според мен турците плащат по ниски суми.
Дали и в Мемориал и Бахчеджи чужденците плащат повече от турците е въпрос,който лично аз не съм си задавала. Не изключвам вероятността българите да сме третирани като чужденци при различен ценоразпис, което всъщност е напълно логично и няма какво толкова да се изненадваме.Хората си толерират техните граждани.
Турмед са постъпили адски некоректно, като не са упоменали, че "безплатният" преглед всъщност третира пациентите минали през тях по различен начин. У кого е вината? Много, много в посредника,много и в клиниката, която изпълнява договореностите с посредника. Ама явно Аджибадем не са си дали сметка, че хората не са уведомени, че като пациенти на Турмед ще плащат по скъпо и са се опитвали да замажат положението, в резултат на което още повече са се оплескали пред пациентите.
Тук е редно да се помисли дали срещу медицинските посредници могат да бъдат пускани оплаквания в КЗП или Агенция Медицински одит. Тоя случай си плаче за КЗП, щото като потребител на "безплатна" услуга, потребяващия не е уведомен за последствията от ползването и.
Шанти да се включи, че тя е по наясно за цените за турски и български граждани.
Пожелавам успех на всички дами.
MariMs, благодаря че сподели ❤️
Между другото момичета, турските клиники с най високата успеваемост са Истанбул ИВФ център и Брюксел Ин витро център.

# 5
 • Мнения: 220
Аз лично изобщо не се учудвам  изобщо даже !Да така е !Обевяват една цена и после искат в клиниката друга .Аз си изпатих по същият начин миналата година но при свършен факт плащаш и пееш .На мен за процедура хистероскопия и лапароскопия  в Бахчеджи ми обявиха 2000 евро, а  накрая попадайки в болницата от сто реки вода ми донесоха и ми взаха само там 1200 евро ей така за по -малко от 24 часа престой и отделно 2000 евро в Бахчеджи и обща сума 3200 евро .Аз многократно съм писала че си правят каквото си искат както си искат .Но никой не изпаднал в такава ситуация му се струва че този който пише си измисля с цел.............каква ли не .........А ето не закъсняват и другите случай на .............Нормално е все пак  отивайки защо да ни удрусат качествено рекламата най -вече .

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 485
За 2 г. пред очите ми са плащали много турски двойки,
както и араби, и поляци, и много други, разлика не съм видяла.
Като правих ЦС в Ачик Амар, където рядко ходят българи, имаше само туркини,
колкото платих аз, толкова платиха и те. Никъде не са ми вземали повече пари,
а в Мемориал даже за български пациенти първичните прегледите са безплатни.
С едно момиче, с което тръгнахме почти по едно и също време за Турция,
беше записана чрез Турмед, тогава те организираха и няколко безплатни първични прегледи
за Бахчеджи, тя започна именно от тези прегледи, нямаше завишение на процедурата.
И целият форум за "Клиники в Истанбул" да върнете никъде няма да прочетете,
че има двоен стандарт, затова оставам с впечатление, че това е за конкретната клиника.
MariMS, стискам ти много силно палци! Heart

# 7
 • Мнения: 108
Ами не е нужно да ровим из форума, точно отгоре е примера, където дамата казва, че и е обявено една цена, а е платила друго в Бахчеджи....но, като не се случило на теб и си мислиш, че другите си измислят....
Мен лично не ме вълнува дали като чужденец плащам различно, а ми е крайно любопитно дали КЗП могат да съдействат при подобни ситуации и ще го проверя това. Много дразнещо е да подвеждат хората по толкова евтин начин.

# 8
 • Мнения: 500
Аз вчера се разрових за цени и ми падна ченето, меко казано https://acunay.com/tup-bebek-fiyatlari/ Таблета ми го преведе с гугъл транслейтър Ами 8500 турски лири средна цена. Но и Аджъбадем са скъпчии,  с малката ходим в Аджъбадем Токуда, е, от 01.01 детската консултация е 95 лв.

# 9
 • Мнения: 20
Момичета, няма нужда да се нападаме.
Целта на нашата дискусия е да защитим нас и да покажем на посредническите фирми, че трябва да подобрят условията си на работа с нас. В нашата ситуация никой не спечели, нито ние, нито клиниката, а още по-малко посредника. Ако посредническите фирми са толкова добри, то те трябва да уговорят условия с клиниките такива, че ние дори да имаме по-добри цени, защото са успяли да привлекат достатъчно на брой нови пациенти. От друга страна, посредниците трябва да взимат комисион не от пациентите, а от клиниката, която най-вече има интерес. В тази ситуация, понеже ние сме тези които страдаме, те се възползват от нашата слабост и в някои случаи се опитват да ни изнудват, да заплащаме по-високи от официалните цени. Турският манталилет е такъв, цени не обявяват на нищо и за нищо. Ако влезете в сайта, на която и да било чужда клиника, ще видите ценоразписа им, още преди да сте помислили, за каквото и да било друго. И на клиниката и на посредниците трябва да им е пределно ясно, че в този век на комуникации, хората общуват много лесно и имат достъп до всякаква информация, така че подобни плоски лъжи е трудно да бъдат замазани.

Последна редакция: вт, 28 яну 2020, 12:30 от MariMS

# 10
 • Мнения: 108
Шанти, и аз имах подозрение, че цените за турци са различни. Ама в крайна сметка,клиниките са свободни  да имат различна ценова политика, а ние сме тези които доброволно се съгласяваме или не с тях. За съжаление, ин витрото се оказа много благодатно за печелене на пари и се нароиха хиляди консултанти и посредници, които лоялни, кои не.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 10:02 от bubanka

# 11
 • Мнения: 30
И аз съм тук! Намирам съвети и подкрепа в първият си опит с ДЯ. Днес е първи ден след трансфера. Започнах преднизолон с малко закъснение(след обяд вместо след закуска) защото имах съмнения относно ползите му,а се страхувах от вредите му,но бившият ми лекар,д-р Лачев,когото много уважавам каза- пий! и аз започнах.
Повечето от вас познават това лекарство като Медрол.(все са кортикостероиди).

# 12
 • Мнения: 33
И аз съм тук! Намирам съвети и подкрепа в първият си опит с ДЯ. Днес е първи ден след трансфера. Започнах преднизолон с малко закъснение(след обяд вместо след закуска) защото имах съмнения относно ползите му,а се страхувах от вредите му,но бившият ми лекар,д-р Лачев,когото много уважавам каза- пий! и аз започнах.
Повечето от вас познават това лекарство като Медрол.(все са кортикостероиди).
Аз съм пила Преднол за 5 дена само. Започва се преди трансфера. Часове много не спазвам. Късмет!

# 13
 • Мнения: 711
Чехълче, дано да ти е късметлийски трансферът! Повлечи крак с високо ЧХГ и успешна бременност!

# 14
 • Мнения: 60
Здравейте! Има ли някоя от вас, която да е минала през терапия с дуфастон и естроферм по схема за подобряване на качеството на яйциклетките. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт