Късно ли е да пробвам инвитро процедура на 43 г.?

• 1 080
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Ще стана на 43г. късно ли е да пробвам инвитро процедура? А пък мъжа ми иска да си осиновим дете аз пък не искам.Изпокарахме се! Имаме едно момче на 7г., но за второ не става и не става. Благодаря!

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:59 от bubanka

# 1
Дали е късно ние няма как да кажем, отидете на преглед при репродуктивен специалист и той ще даде насоки.

# 2
  • София
Не, не е късно. Просто внимателно изберете клиниката и репродуктивния лекар.

# 3
  • София
Ин витро се препоръчва до 52-53 г., но над 42-43 г. е добре да помислиш за донорска яйцеклетка (първо си провери ЯР, разбира се).

# 4
Не е късно, познавам хора, които са правили инвитро и след 45г. Но както писаха и по-горе, трябва да се консултирате с докторите, те ще преценят

# 5
Не е късно.

# 6
За инвитро не е късно. Консултирайте се с репродуктивен специалист, който да ви насочи по-добре. От позицията на осиновител обаче силно ви съветвам да НЕ осиновявате, ако не сте напълно сигурни в желанието си за дете. Процедурата е достатъчно тромава и емоционално тежка, и ако не сте напълно убедени, че ще обикнете детето като свое, по-добре не си го причинявайте нито на вас, нито на детето.

# 7
На вас всъщност какъв ви е проблемът, та не става и не става? Първо вижте това със специалист.
След като имаш вътрешна съпротива срещу осиновяването, тогава изобщо го отпишете този вариант, защото това ще ви провали живота.

# 8
Не, не е късно.На едно място, където работех шефката роди на 52 с години наред процедури.Какво по-голямо щастие от едно бебе, ако вие се чувствате добре.И не си го поставяйте като фикс идея в главата да мислите само за това.Аз забременях на 43 естествено,  като се бях отказала от второ дете,след като години не се получаваше.

# 9
Аз самата родих на 40 г. след инвитро. След това на 42 г. родих след естествено забременяване.
Дали е късно или не е много индивидуално. Принципно, да, късно е, но е за предпочитане пред осиновяване.

Общи условия

Активация на акаунт