Аз съм на 46год, искам да пробна инвитро

• 2 385
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте аз съм на 46год,от 4год пробваме със моя партньор да имаме дете но не се получава, бях си правила цветна снимка преди 3год,на нея показа че били запушени тръбите.Амх то ми е от тоя месец и е 2,12,решила съм да пробна инвитро,моля помагайте ,съветвайте ме кои клиника са по надеждни, няма значение във България, Турция, Кипър,

# 1
Здравейте аз съм на 46год,от 4год пробваме със моя партньор да имаме дете но не се получава, бях си правила цветна снимка преди 3год,на нея показа че били запушени тръбите.Амх то ми е от тоя месец и е 2,12,решила съм да пробна инвитро,моля помагайте ,съветвайте ме кои клиника са по надеждни, няма значение във България, Турция, Кипър,

А когато направихте снимка на тръбите преди 3години, установихте, че са запушени, никой ли не ви насочи или посъветва за инвитро тогава, а чакахте толкова време ?
За фонда знам , че имат изисквания до 43години...но за Турция не знам, а вие по фонд ли искате или платено инвитро...

# 2
  • София/Севлиево
Имам няколко познати родили на 45+ , всички те са успели в Надежда,но не знам дали със собствени яйцеклетки или с донорски.Малкият ми син също е инвитро бебе,аз успях при доктор Станулов,но бях на 37,с АМХ почти 4...Обаче знам че има много пациентки и 40+ и по-възрастни.Когато правих моя опит се запознах с дама на 43, която опитваше с нейни яйцеклетки...
Това с ограничената възраст за опит по фонд не отпадна ли?

# 3
  • Sofia
Това с ограничената възраст за опит по фонд не отпадна ли?
Не е отпаднало. Не трябва да има навършени 43г.

# 4
Бих препоръчала Турция с две ръце пред която и да е клиника в България, особено, когато нямате време за губене, както е при вас. Но в Турция мисля, че правят инвитро само до 42 или 43 години. Проверете, ако ви интересува дали това все още е така и при какви условия.
Конкретни клиники няма да пиша, за да не правим реклама, може да ми пишете на лично, ако искате. Успех!

# 5
Но в Турция мисля, че правят инвитро само до 42 или 43 години.

Не е вярно. Правят и на 46, и на 47. Въпросът е да намери точната клиника и точния лекар, който да се заеме с нейния случай. И аз няма да препоръчвам нито клиники, нито доктори. Както и преди съм казвала, моето мнение е, че трябва да направи консултации в различни клиники и при различни доктори, и където усети, че това е нейното място и нейният доктор, да се довери и да действа бързо, защото времето минава много бързо и за съжаление, няма връщане назад! Успех и от мен!

# 6
Какви значи пробна? Мислех, че е объркана дума, докато видях, че е написана два пъти, значи е умишлено.

# 7
Какви значи пробна? Мислех, че е объркана дума, докато видях, че е написана два пъти, значи е умишлено.

Според мен има предвид да пробва, но явно е някаква диалектна форма на думата, а не грешка.

# 8
Не си губете времето в България.

# 9
Не си губете времето в България.
Напълно споделям мнението на Мисифу. Аз съм с много горчив опит от Българските клиники по отношение на размотаване, некомпетентност, незнание, арогантност…поне времето и арогантното отношение на лекарите “светила” тук си спестете ви съветвам най-чистосърдечно и отидете в Турция, ако можете. Не е като да можете да си позволите да изгубите няколко години тук.

# 10
Доколкото знам донорските яйцеклетка не са разрешени в Турция, поправетеме ако греша. А на 46 е чист късмет да има годни за оплождане такива.

# 11
Доколкото знам донорските яйцеклетка не са разрешени в Турция, поправетеме ако греша. А на 46 е чист късмет да има годни за оплождане такива.
Имаше нещо такова, не съм напълно сигурна, понеже не сме го проучвали за нашия случай. По религиозни причини мисля, че не позволяват да се ползва донорски материал, както и не правят инвитро на пациенти без сключен брак. За брака съм сигурна, за другите неща да си провери дамата.

# 12
Да, донорството не е разрешено в Турция. По въпроса с брака - масово клиниките искат брак, да, но има и такива, които имат и компромисен вариант, т.е. без брак.

# 13
В Турция донорството е забранено, независимо дали ДЯ или ДС. За брака - допускат и двойки без брак при съвместно съжителство (трябва да се провери в болницата която сте избрали), попълва се декларация.

# 14
Не търси клиника, а търси доктор! Има една статия на д- р Ерджан Башту, който е успял с жена на 47 , но все пак трябва да знаеш, че организъм с организъм не си приличат.Може и в най- загубената клиника да е твоя доктор.
Случайно попаднах в нета, че в Англия и вече в Украйна прилагат т.н. Mitochondrial replacement therapy, pronuclear transfer
https://nccconline.org/directions/mitochondrial-donation?gad_sou … MmUhoCgRsQAvD_BwE
Какво е митохондриално донорство?
Митохондриалното донорство е базирана на IVF техника за заместване на дефектната митохондриална ДНК в яйцеклетките на пациента със здрава митохондриална ДНК от донорска яйцеклетка.

В Newcastle Fertility Center и в Украйна се  предлага процедура, наречена пронуклеарен трансфер (PNT) за митохондриално донорство. Какво включва PNT?
За да извършим PNT, ще ни трябват множество яйцеклетки от пациента и от донор, който не носи митохондриална ДНК мутация. И двете жени ще предприемат серия от инжекции за стимулиране на яйчниците, за да растат множество яйцеклетки. Извършват се редица ултразвукови сканирания за наблюдение на яйчниците по време на фазата на стимулация. Когато са на правилния етап, яйцеклетките се събират с помощта на фина игла, за да се аспирират от яйчниците.

Какво включва PNT?
Яйцеклетките на пациента обикновено се събират предварително и се криоконсервират с помощта на техника, известна като витрификация. Яйцеклетките на пациента се изваждат от склада в деня на вземане на яйцеклетки от донора. След това и двата комплекта яйцеклетки се оплождат чрез инжектиране на сперма от партньора на пациента, като се използва техника, известна като интрацитоплазмено инжектиране на сперма (ICSI).

Приблизително 6-8 часа след инжектирането на сперма ще премахнем ядрената ДНК от яйцеклетката и спермата, които се съдържат в пронуклеусите. След това пронуклеусите от яйцеклетката на пациента се оставят да се слеят с донорската яйцеклетка. Това води до реконструирана яйцеклетка, която съдържа ядрената ДНК от пациента и нейния партньор и митохондриална ДНК от незасегнатия донор (вижте диаграмата).

PNT ембрионите ще се отглеждат в лабораторията до 5-ия ден след PNT процедурата. След това ще изберем най-качествения ембрион(и) за използване при лечението. 1 или 2 ембриона ще бъдат заменени в утробата и всички останали ембриони с добро качество ще бъдат замразени и съхранени за бъдеща употреба.
Може да проучите въпроса.В Украйна процедурата струва 18500 евро.
При тази процедура се наследяват гените на двамата родители, а митохондриите от донорската, или 0.01% от нея.
https://www.mama24.bg/article/14428681#
https://www.bgonair.bg/a/4-world/306486-spetsialna-invitro-prots … -ot-ryadka-bolest

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 15:47 от Kira55

Общи условия

Активация на акаунт