С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 27 970
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тук много жени са доста безкомпромисни. С гордост се заявява, че познават и различават "червените лампи", че знаят как да уважават себе си, че от самото начало трябва да поставиш всеки на мястото му.
Е, нормално е когато имаме насреща си една млада жена, претърпяла сериозна раздяла, преживяла и да бъде самотен родител и сигурно придобила увереност, че може да се справи и сама, хич да не цепи басма на никого. Ако бившите роднини са били отровен фактор във взаимоотношенията ѝ, няма да иска скоро да контактува с настоящите. Няма и да се опитва да се хареса. Важен ще ѝ е само собствения и на детето ѝ конфорт. Това не означава, че не цени партньора си, не и само след 6 месеца. 6 месеца не са много време да се отърсиш от миналите "разкошотии".
Аз лично не съм привърженик на тази безкомпромистност във връзките. Намирам я за израз на егоизъм, но пък не съм преживяла някой да се възползвал от отстъпките ми и да ми играе хоро на главата. А хората, които са го изтърпяли са предпазливи - нормално.

# 121
  • при късмета
Тайс, много добре правиш, че не притискаш момичето да се запознаете. А още по-добре, че разбираш мотивите ѝ. Достатъчно е предишната свекърва да е била като Абсурт, за да има сериозно основание да смята, че и свекървите са по калъп и е повече от ясно, че няма да иска. Ти си умна жена и като си знаеш, че към момента и тримата нямате проблем, да ти повлияе това, че непознат ти казва, че не са ви наред нещата. Заедно са отскоро и още са в еуфория и това, че не си виждала сина си от 2 месеца е явен показател. Може тя първо да иска да види детето как ще приеме сина ти, за да мисли за по-нататък. Много ясно, че то ще ѝ е най-важно, а сина ти явно се справя много добре в това отношение. За 6 месеца е много рано да мислят за общи деца, независимо дали някой от двамата вече има. Ако нещата им вървят както са тръгнали, така или иначе ще се запознаете. Сина ти явно е щастлив и трябва да продължава това да ти е най-важно.
Фил, и аз нямам желание да се запознавам с никого - нито със снахи, нито със свекъри, нито даже с папата. Мразя тази дейност от дъното на темерутската си душа. Ама, понякога се налага от елементарно възпитание да изтърпим и това.
Мисля, че ако някой натиска да се запознават от възпитание, защото така трябва, защото така се прави, ще е много натоварващо за всички действащи лица и предубедености се проявяват много по-силно. Ако стане от самосебе си, дошло му е времето и се случва съвсем естествено

# 122
  • София
Аз със свека се познавах от едно време, но като се събрахме с мм минаха сигурно 2 години, докато се видим с нея. Нито тя е напирала, нито ние. Покрай ежедневието, децата, училище, работа, не сме се и сещали да се чудим трябва ли не трябва ли да се видим. Такива чуденки са за хора със свободно време.
Въобще повечето проблеми май идват от хора с твърде много свободно време, сядат и почват да си измислят проблеми 🙄

# 123
Аз с някои приятелки на сина ми не съм се запознавала - живял е с тях .

# 124

Мисля, че ако някой натиска да се запознават от възпитание, защото така трябва, защото така се прави, ще е много натоварващо за всички действащи лица и предубедености се проявяват много по-силно. Ако стане от самосебе си, дошло му е времето и се случва съвсем естествено
О, добрите обноски нямат нищо общо с натиска. Напротив, за този, който ги има, те са нещо естествено и са диаметралната противоположност на натиска.

# 125
  • при късмета
Така е Уиш, ама те двамата първо имат друго да установяват, преди да проявят добри обноски. Предполагам, че и сина на Тайс не познава родителите на момичето. Аз лично нея я разбирам. Освен, че трябва да прецени как се развиват нещата м/у тях има още едно задължение, да прецени как това ще се отрази на детето ѝ и то в какви отношения ще е с партньора ѝ. Ако аз започвам връзка и имам дете, ще ми е много, ама много важно как детето приема тази връзка и самия човек. Това ще ми е на първо място, дори след моите желания и чак после и то след като изобщо се види, че нещо ще излезе от нея идва ред на други роднини, кръгове от приятели на двамата и т.н.
В днешно време 6 месеца явно не са достатъчни за това, не е като преди 50 години да трябва да запознаеш някого с вашите, дори на кафе да излизате

# 126
  • София
Аз имам спомен, че синът й се беше запознал. Може и да бъркам...

# 127
Обаче Абсурд как се опита да създаде интрига там дето я няма.
И после, как да кажеш, че свекървите са ок.JoyJoy

# 128
Запознал се е. А детето му е фен. Ми той е с куче и играе на комп. Игри.

# 129

В днешно време 6 месеца явно не са достатъчни за това, не е като преди 50 години да трябва да запознаеш някого с вашите, дори на кафе да излизате
Те не се познават от 6 месеца. Те живеят като семейство от 6 месеца, през което време той гледа детето на жената като свое. Това е леко различно от съжителството на гаджета с привилегии.

# 130
  • Blondeville
Аз си мисля, че има твърде много свободни интерпретации по казуса. Как се реши на бърза ръка, че общи деца няма да имат? Не е ли рано да се гледа в тази посока след 6 месеца връзка? Малко нероден Петко ми се струва предварително да се оплаква пропиляното семе...

Според мен е човешко и възпитано да се срещнат майка и половинка, при все че вече живеят заедно. Но жената може още да се притеснява. Малко стил световна конспирация ми идва и разсъждението, че страни от запознанство, за да може да си “цоца” необезпокоявано от младежа... Ако беше така, щеше бързичко да поиска да се запознае с майката, да си изиграе ролята и да си уреди спокойствието.

Не забравяйте, че има и дете. Тъкмо са направили голяма крачка за него да заживее с новата половинка на майка си, жената иска може би да се увери, че всичко ще потръгне, преди да се среща и със свекърва.

За протокола, аз бях в ужас от срещата със свекърва ми, макар да съм се разбирала с майките на всичките ми гаджета. По-голяма съм от мъжа ми с 6 години, и очаквах това да не ѝ допадне. Въпреки притесненията ми ме приеха много добре.

Просто в такива ситуации е хубаво да се изчака да се види как вървят нещата, преди да се самонавиваме и вкарваме във филми.

# 131
благодарение на темата снощи имахме бял басмати ориз с бяли пилешко месо!
оплаквания нямам.

# 132
  • София
Уишче, малко са 6 месеца в наши дни, според мен. А и по-добре така, отколкото тикането на майката на хамстера да се запознавате Simple Smile Simple Smile Вие запознахте ли се в крайна сметка, вече съм забравила Simple Smile

# 133
  • София
благодарение на темата снощи имахме бял басмати ориз с бяли пилешко месо!
оплаквания нямам.

Хахаха, и у нас!

# 134
  • при късмета
И според мен 6 месеца са малко. Първо сами да видят как вървят нещата, после за другото.

Общи условия

Активация на акаунт