С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 203
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Ааааа не, в по-неизгодна позиция е мамин златен и мама му по-добре от него знае какво иска и по-добре от снахата знае дори. Точка по въпроса

# 541
Блонди, не че подценяваме децата си. По-скоро е инстинктивно желание да им дадем най-доброто и да ги предпазим от всичко лошо, дори когато с разума си сме наясно, че това няма как да се случи.

# 542
  • Blondeville
Уиш, то това е естествено. Въпросът е докъде ще стигнат опитите за предпазване.

# 543
  • София
Ами половин тема чета опасения, че момчето щяло да остане без дете. Защото тя си имала дете, следователно изрично се приема, че няма да иска повече.
Всеки може да предупреждава за всичко. Обаче ако всички майки така деликатно предупреждават и всички деца слушат, половината жени от форума не трябваше да имат семейство с друг мъж при наличието на дете от предишен брак.

Четеш, но много избирателно.
Опасенията са, че тъй като тя е с поне 8 години по-голяма, вероятността да не иска и да не може да роди общо дете е голяма.Тези опасения идат от факта, че жената живее с момчето и детето си под един покрив, но отказва да се запознае с майка му.
Тези опасения идат и от предисторията на жената-прибрала и обгрижвала преди това друг 2 години.......
Не е пречка детето, колко пъти се каза?

Що се отнася до половината жени от форума, които биха останали без втори брак-ами, ще си вземат човек като тях-разведен и с деца, какво толкова?
Цитат на: Бърди
В същото време съм хиляда процента сигурна, че ако жената беше декларирала пред таис, че много иска още деца и смятат да имат, Абсурт щеше да е първата, която да лепне плюнката - Ето, бърза да го върже с дете!
Аман от простотии!

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 11:12 от absurT

# 544
  • Blondeville
Абсурт, жената не се знае
живее ли
с младежа, нито отказва да се срещне с Тайс, нито дори възрастта ѝ знае с точност. Самата Тайс каза, че и за трите неща само предполага. Тоест тя си разсъждава без да е ясно така ли е. Стига вече това повтаряне на догадки, и доукрасяване.

# 545
  • при късмета
Не е пречка детето, колко пъти се каза?
Абсурт, първа ти се хвана за наличието на дете, като пречка, още преди да се хванеш за възрастта на жената. След това възрастта започна да ти е основание. Теорията ти как се натресла на сина на Тайс, че да има кой да ѝ гледа детето е няколко поста след нейния и първото ти предположение по темата. Сега обаче ти е удобно да декларираш, че детето не  пречка

# 546
Само, че и възрастта на жената не се знае със сигурност. Признавам, че така лъжичка по лъжичка поднесени предположения разпалиха яко страстите.

# 547
  • при късмета
Възрастта на жената нямаше никакво значение, докато на Абсурт другите теории и предположение, че жената е със сина само за да ѝ гледа детето, оказа се също, че и имоти си има и не  зависима по никакъв начин(това също беше предположено от нея обратно) се срутиха и тя няколко пъти напира да каже възрастта на момичето. Видно, че и за Тайс няма кой знае какво значение, след като не я знае с точност, но за Абсурт се оказа от първостепенно значение, защото трябваше нелепата ѝ теория да се закрепи на нещо

# 548
8 години си е сериозна разлика, а когато е в полза на жената, още повече.
Годините ги знаем от Таис и хич не й вярвам, че й е все едно.

# 549
  • Blondeville
Годините и Тайс не ги знае, каза “поне 8 години”по-голяма. Тоест тя си предполага явно на око и по възрастта на детето може би колко е голяма жената. Но не знае с точност.

8 години си е сериозна разлика, а когато е в полза на жената, още повече.
Годините ги знаем от Таис и хич не й вярвам, че й е все едно.

# 550
  • София
Абсурт, жената не се знае
живее ли
с младежа, нито отказва да се срещне с Тайс, нито дори възрастта ѝ знае с точност. Самата Тайс каза, че и за трите неща само предполага. Тоест тя си разсъждава без да е ясно така ли е. Стига вече това повтаряне на догадки, и доукрасяване.

Аз едно знам със сигурност-първите сведения, написани на прима виста, са най-верните.
Тайс е адвокат и знае как да даде заден и да докара нещата до "предположение", след  като е преценила, че е казала твърде много.
Затова, нека всеки да вярва на това от разказа, което прецени, че е по-истинското,  воден от опита си и способността да прави логически връзки.
Защото, ако се водим по фактите, които преминават в предположения, които де факто ги опровергават, темата съвсем отече......

# 551
  • Blondeville
Според мен пък в началото го каза както си го е разтълкувала без уточнения, за повече драматизъм, а после вече стана ясно, че всичко са предположения в нейната глава. Нали не мислиш, че има как наистина да живеят заедно от 6 месеца, детето да го познава от август, а да знае че са двойка от два месеца. Тоест по тая сметка излиза, че са заживели заедно преди да познава детето...

# 552
  • София
Пак казвам-Тайс професионално е наясно как да даде заден, а аз доста години стаж имам в такава среда, пък и опит, та предпочитам да вярвам на дадените първоначално факти, а не на превръщането им в разни предположения.

# 553
Пак казвам-Тайс професионално е наясно как да даде заден, а аз доста години стаж имам в такава среда, пък и опит, та предпочитам да вярвам на дадените първоначално факти, а не на превръщането им в разни предположения.

Така е, но първоначалното ми оплакване беше чисто мрънкане, че не си виждам сина, заради новата му любов. Но че щом е добре, и аз  съм добре.
Хич не съм скачала срещу избора му, въобще, наложи се да дам такива подробности, защото какво ли не изчетох. От това, че синът ми ми "снасял", до това, че все едно е вече като прокажен.Н деца, ни семейство ще има .
С другите си постове внесох яснота, че жената не е от улицата, и споделих какво знам. И какво предполагам, разбира се.
Да не мислите, че като ми сподели за тази връзка, съм била притворна. Просто с него наистина сме близки и не е нужно да ме пита какво мисля, той знае. Пък и не смятам, че на мъж мога да му определям изборите според моето виждане. Не се получава така в живота и всички го знаем. Едно е да са съответни по всички показатели и да гръмне балона, друго е да изглеждат несъвместими, пък да се получи хармония.
Засега детето ми е щастливо и каквото и тук да ми се внушава, аз си зная, че проблеми и драми нямам.
Наистина не очаквах такъв дебат, но и няма какво да добавя.

# 554
Е, той дебатът е принципен, просто се използва случая, както става с повечето теми в БГ-мама. Защото дори и да не са реални някои ситуации, като ги изкоментираш, някои неща ти стават ясни или ти се затвърждава позицията и т.н. А отделно, че всеки коментира в посока, която за него е по-наболяла или пък тъкмо там го "стяга обувката", така че затова се получават доста коментари. А човек като си знае ситуацията, коментарите не могат да го съборят или да му накривят шапката.

Общи условия

Активация на акаунт