С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 191
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Насред хаоса
Точно така, а никоя няма ясновидски способности, че да може категорично да каже, че краят ще са точно тия апокалиптични картини, които се описват тук. Просто защото нито можеш да знаеш как се чувства и какво иска един човек, бил той и детето ти, нито пък след определена възраст имаш възможността да го контролираш като петгодишно дете какво трябва и не трябва да прави.
Колкото плюнки и предразсъдъци има, толкова и примери на чудесни семейства с деца от предишни бракове на единия или другия има. Самият живот опровергава предразсъдъците.

# 526
  • волно калдъръмче
Аз поне не съм споменавала нищо за контрол. Не знам някой друг, освен представители на по-старото поколение тук, да има подобни мераци. Нямам идея кой е правилният начин.

Единственото, което съм казала е, че може тази жена да не иска повече деца, а на един етап на него да му се прииска. Тогава вече не искам да мисля ни него, ни майка му.

# 527
    Да, просто казваме, че има обстоятелства, които могат да създадат проблеми. За мен не е детето, а и възрастовата разлика.   Нормалното е всеки да иска да има внуци и те да растат в стабилна семейна среда. Децата ни имат право на грешки, на провали дори. И нищо не могат да направят родителите. Но нали цяла тема имаше за червените лампи. И хора , на които са светели , също са били щастливи до един момент.

# 528
Интересно как решихте, че непременно ще остане без деца.
Никой нищо не е решил. Още по-малко, "непременно". Надявам се, правиш разлика между "решил съм непременно" и "имам опасения, че е възможно". Второто, опасенията за евентуално развитие на нещата в дадена посока, е съвсем нормално за майките. Всички искаме най-доброто за децата си. Важно е само да не им натрапваме опасенията си. Което не значи, че не може да ги споделим деликатно.

# 529
  • Насред хаоса
Ами половин тема чета опасения, че момчето щяло да остане без дете. Защото тя си имала дете, следователно изрично се приема, че няма да иска повече.
Всеки може да предупреждава за всичко. Обаче ако всички майки така деликатно предупреждават и всички деца слушат, половината жени от форума не трябваше да имат семейство с друг мъж при наличието на дете от предишен брак.

# 530
  • София
В същото време съм хиляда процента сигурна, че ако жената беше декларирала пред таис, че много иска още деца и смятат да имат, Абсурт щеше да е първата, която да лепне плюнката - Ето, бърза да го върже с дете! Joy
Впрочем, аз бях така с втория ми мъж, имах си дете, но винаги съм искала още деца - и му го казах като нещата станаха по-сериозни, за да знае и ако той не иска деца, да си хващаме пътищата. Нямах второ дете заради нежеланието на първия ми мъж и нямах намерение да се обвързвам с друг, ако и той не иска деца. Той тогава ми каза, че реално по-скоро той е трябвало да се притеснява от този въпрос и той мен да пита - само че на мен и през ум не ми беше минало това. Толкова бях бъгната от първия ми мъж, че мъжете не искат деца, божкеее, сега като се сетя колко замайосана съм била!!!
Да, също се притеснявах от запознаването с втората свекърва, по същата причина.
Та никой не знае какво й е на тази жена.

# 531
Именно, опасения. А не твърдения, че непременно ще се случи.

А защо майките да не предупреждават децата си деликатно? Точно това ни е работата като майки.

Искаш да кажеш, че ако твоята 20-годишна дъщеря реши да се омъжи за 45-годишен мъж, който сам отглежда две деца от предишния си брак, ти "гък" няма да ѝ кажеш и дори няма да опиташ да обсъдиш с нея евентуалните си притеснения? Или и притеснения няма да имаш?

# 532
  • Насред хаоса
Искам да кажа, Уиш, че ако майката на втория ти мъж му е набивала в главата притесненията си, сега ти нямаше да имаш второ семейство и цялото щастие, което произтича от това. Само защото според други не заслужаваш или търсиш някого да ти отгледа "кукувичето". Това не са мои думи, а искам да се види колко грубо звучат.
Естествено, че ще се притеснявам, но това не значи, че ще отритна избора й, без да дам поне шанс на човек да се покаже като такъв. По-назад казах срещу какъв категорично бих скочила. Независимо от нашите желания децата ни порастват, вземат решения и си носят последствията от тях.

# 533
Искам да кажа, Уиш, че ако майката на втория ти мъж му е набивала в главата притесненията си, сега ти нямаше да имаш второ семейство и цялото щастие, което произтича от това. Само защото според други не заслужаваш или търсиш някого да ти отгледа "кукувичето". Това не са мои думи, а искам да се види колко грубо звучат.
Не, ти каза, че тук се твърди, че мъжът, който си е избрал жена с дете, непремено ще остане без собствени деца. А аз ти отговорих, че тук никой не твърди такова нещо.

А нима някоя от нас е заявила, че ще отритне избора на детето си, без да е дала шанс на партньора му да покаже що за човек е?

# 534
  • Насред хаоса
Ами това чета страници наред, Уиш. Детето, та детето. А при тях дори дума не е ставало за това и времето ще покаже ще има ли развитие или не. По-назад ще намериш постове, според които изобщо не трябва да се хваща с жена с дете или да се отърве още сега от нея, защото изначално се твърди, че ще стане еди какво си. Тоест, дори не трябва да се дава шанс на кукувицата. Защото е такава, понеже има дете.

# 535
  • при късмета
А какво по-явно отритване, от предразсъдъка, че била с дете и вече е дамгосана за това от свекървата, още преди да я познава? Няколко в темата вече реагираха така и то за жена, която не се е събрала с техния син, представям си какво ще е, ако стане. Ама изобщо няма да е отритната, как да си го помислиш

# 536
  • София
Майка му да му подшушне, деликатно, от сега да си замрази малко сперматозоиди Joy
Някои сериозно си мислят, че могат да управляват не само живота на децата си, а и съдбата като цяло. Сакън ако се случи нещо, което не е било в сметките за "перфектен" живот.
Аз познавам един, който направи дете на мацката, но мама не я одобри, защото го използвала. Тя доказа в съда бащинството му и той плаща издръжка, но не вижда детето по настояване на мама. После се залюби с няколко "кукувици с кукувичета" и мама пак беше възмутена, по гореописаните от други потребителки причини. И сега той е на 50+ и си живеят с мама и без деца и внуци, а тя породължава да мисли как да спаси имотите от недостойни наследници. Какъв щастлив живот избра за детето си.

# 537
Вижте, не е лесно да се намери човек, с когото да съвпаднат всички хубавини - да го обичаме, да  ни обича, да можем да живеем с него, да е с добър характер, да няма проблеми да имаме деца. Същото важи и за децата ни, въпрос на шанс е. Като последното е най- непрогнозируемо и най добре страничен човек да не се меси, дори и родител. Да не е Господ, да знае какво ще стане. Може с жената с деца да имат още, а със свободно момиче да се закучи работата за години. Може с нито една от двете да не стане и причината да е в мъжа.  

Струва ми се, че за родителите е по важно да имат внуче, отколкото синът или дъщерята им партньор и преценяват нещата изцяло от тази гледна точка. Разбираемо е, детето е най важно. Но не е в наша власт, ама изобщо.

# 538
Ясно е, че ако още в началото беше казала, че иска дете, щеше да е наругана като използвачка, която ще роди само, за да го върже да й гледа първото дете. Като не е казала - тя ще го остави без деца.
Снахата винаги ще бъде зла в очите на една кофти свекърва, при това дори не е задължително това да е нейната свекърва Grinning

# 539
  • Blondeville
Искам да ви кажа, че когато си прясно влюбен, в началото на връзката дори и деликатните коментари са понякога много отблъскващи. Майка ми се беше закахърила, когато разбра, че започвам връзка с по-малък с 6 години от мен и ще живеем заедно. Уж нормално изречение ми каза, но и до ден днешен ми става гадно от реакцията ѝ “И какво ще ти даде този дечко” Ясно е, че иска най-доброто, ясно е, че иска да ме предпази от всичко, но все пак тогава ми стана обидно и непрекъснато  си мислех дали не е добра идея да ги запозная на доста по-късен етап заради тази реакция.

Защо смятате, че децата ви нямат глави на раменете си и и нямат същите опасения? Аз имах големи такива за съпруга ми - аз на 28, той на 23 - ами на мен ми наближаваше време за деца, а той...той на 23. Говорихме още в началото по въпроса, и той каза, че намеренията му са сериозни и не е просто ей така. Ама млад, влюбен, всичко може да каже. След една, две години той пръв заяви, че е готов за деца, аз още се притеснявах от стъпката. Та не подценявайте децата си, човек дори и влюбен може да си даде сметка за евентуални подводни камъни във връзката си.

Също така, голямо притеснение за този младеж, а всъщност жената е в доста по-кофти позиция. Много е вероятно тя да иска още деца в един момент с новата си половинка, но ако със сина на Тайс се разделят след няколко години, ще трябва тепърва да започва нова връзка, да се опознават, и тн., и ей го вече годините за нея ще са проблем. А мъжете, ако всичко им е ок могат да станат бащи и на 50. При всички случаи в такава връзка жената е в по-неизгодна позиция от мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт