Дългото чакане след трансфер - Тема 80

• 43 560
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Няма никакъв проблем да се пие по 1 кафе дневно

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 15:30 от Nandin

# 136
Orangee,пий си едно ,две кафета не вредят.
Не се ограничавам в храната,ям като съм гладна,обаче ограничавам вредните неща,качих малко в бедрата,сега само на корем раста.Тесто,шоколад и пържено избягвам ,имаше в началото дни бях като бездънна яма,ям  ям и съм гладна.

# 137
Благодаряяя! Даноо само теста е +, а пък после ще го мисля с яденето. Странното е, че на моменти не ми се яде, чак ми е гадно, като гледам храната и в следващия момент съм като вълк. Grinning

# 138
Момичета , не подценявайте Бг лекарите , лошото е ,че тук почвам да си мисля , че нарочно се стига до 2-3 опита само и само да се дърпат пари от фонда все пак имаш право на 4 опита ,а и парите не са малко .
С най висока успеваемост ако не се лъжа в Европа са Испания , Турция , Украйна , Кипър , Дания .

# 139
Здравейте, момичета, да се запиша и аз. На 27.01. имах трансфер на 2 тридневни и се чудя сега, ако направя пиклив тест на 8ми ден, ще отчете ли вярно?
Успех на всички и само +++ резултати 🙂

# 140
  • София
Здравейте, момичета, да се запиша и аз. На 27.01. имах трансфер на 2 тридневни и се чудя сега, ако направя пиклив тест на 8ми ден, ще отчете ли вярно?
Рано е

# 141
Момичета в събота ми направиха трансфер на две ембриончета. На кръвен тест съм чак на 13.  Много ги искам и двете. На 40 години съм, и всичко става все по трудно. Иначе за първи път минавам трансфер. Стискайте ми палци да задаржа поне едно от двете,а защо не и двете.

# 142
А при мен първият опит инвитро беше в Турция-неуспешен.Втория ми опит (първи) в България, по фонда-успешен. Без никакво лежане и ставане на 5-та минута от магарето.Даже ми разрешиха веднага да отида до тоалетна. Абсолютно  противоположно от процедурата в Истанбул. Така че всичко за мен е Божа работа и късмет. Успех на всички момичета.

# 143
А при мен първият опит инвитро беше в Турция-неуспешен.Втория ми опит (първи) в България, по фонда-успешен. Без никакво лежане и ставане на 5-та минута от магарето.Даже ми разрешиха веднага да отида до тоалетна. Абсолютно  противоположно от процедурата в Истанбул. Така че всичко за мен е Божа работа и късмет. Успех на всички момичета.
Точно така и при мен,щях да се напишкам и като провериха катетъра ,като чух "ОК",казах че ставам.Махнаха спекулума,обух се и газ в тоалетната.
Самия екип ми каза,че не е нужно да лежа,и ето ме в 25 г.с.

# 144
Рано е
Май наистина е по-добре да изчакам, така или инече на 06.02. съм на кръвен тест, дотогава ще се въоръжа с търпение 🙂 Благодаря за бързия отговор!

# 145
здравейте момичета,
 аз малко късно се вклюзвам в дискусията, но видях, че някои от вас питат как минава процедурата в чужбина, така че бих искала да споделя моя опит. На 33 години съм, живея от известно време във фламандската част на Белгия и след една година опити се насочихме към специалисти. Тук нямаш свой собствен лекар, при нас са 4-ма, които се въртят на смени в болницата и в частния им кабинет- няма значение къде отиваш, а където има сводобни мяста за преглед. След 4 неуспешни изкуствени инсеминации, ни пренасочиха към ин витро. Водим се с мъжки фактор, мъжът ми има сравнително ниски нива на качествени сперматозоиди (в 3 от 4-те опита под 5 милиона, което е като минимално ниво за успешна инсеминация). Но на мен овулацията ми все се падаше в петък, все при един и същи доктор, който ми състави протокола- Гонал Ф 150м от, след 6-ти ден включих Цитротид и 36 часа преди пункцията Прегнил. Винаги сама си слагах инжекциите- направо станах специалист, добре че има YouTube-филмчета. Следиха на 2-ри (когато започнах), 7, 10,12 ден големина на фоликулите + кръвни изследвания. Никога АМА НИКОГА не са ми казвали никакви стойности на никакви показатели- аз като ви следя във форума, нямам представа понякога какво точно обсъжвате, при мене казват Добре, продължавай и това е. По принцип тук целят да се образуват малко на брой, но качествени фоликули- между 10 и 15. моите тръгнаха да стават 16 и ми намалиха дозата на Гонал Ф на 125. Та на 14-ти ден ми беше пункцията с местна упойка, така че аз бях будна по време на манипулацията, а мъжът ми беше до мене (не че ми държеше ръката, човекът беше зает да следи работата на биолога и броеше фоликулите, все едно разбира какво брой). Не е най-приятната процедура, но аз все си мислех, къде съм тръгнала да забременявам и раждам, ако една такава процедура не мога да изтърпя. Като бройка изкарах 13 фоликула, от които се оплодиха и развиха успешно до 3-ти ден 8 яйцеклетки (казаха, че съм късметлийка), една вкарахме на 3-ти ден (тук масово се практикува на 3-ти ден, а рядко на 5-ти) и останалите замразихме. Взимам 3 пъти на ден по 1 Утрогестан вагинално и мога да направя кръвен тест на 12-тия де след трансфера- тук предписват минимално количество лекарства, но може би защото сме с мъжки фактор. В Белгия местната Здравна каса покрива до 6 пункции, без ограничение на броя на трансферите на всички изкарани и оплодени яйцеклетки от тези 6 пункции и замразяване и съхванение до 5 години. Надявам се съм ви била полезна. Много успех ви желая на всички и дано се сбъднат нашите съкровени желания!

# 146
здравейте момичета,
 аз малко късно се вклюзвам в дискусията, но видях, че някои от вас питат как минава процедурата в чужбина, така че бих искала да споделя моя опит. На 33 години съм, живея от известно време във фламандската част на Белгия и след една година опити се насочихме към специалисти. Тук нямаш свой собствен лекар, при нас са 4-ма, които се въртят на смени в болницата и в частния им кабинет- няма значение къде отиваш, а където има сводобни мяста за преглед. След 4 неуспешни изкуствени инсеминации, ни пренасочиха към ин витро. Водим се с мъжки фактор, мъжът ми има сравнително ниски нива на качествени сперматозоиди (в 3 от 4-те опита под 5 милиона, което е като минимално ниво за успешна инсеминация). Но на мен овулацията ми все се падаше в петък, все при един и същи доктор, който ми състави протокола- Гонал Ф 150м от, след 6-ти ден включих Цитротид и 36 часа преди пункцията Прегнил. Винаги сама си слагах инжекциите- направо станах специалист, добре че има YouTube-филмчета. Следиха на 2-ри (когато започнах), 7, 10,12 ден големина на фоликулите + кръвни изследвания. Никога АМА НИКОГА не са ми казвали никакви стойности на никакви показатели- аз като ви следя във форума, нямам представа понякога какво точно обсъжвате, при мене казват Добре, продължавай и това е. По принцип тук целят да се образуват малко на брой, но качествени фоликули- между 10 и 15. моите тръгнаха да стават 16 и ми намалиха дозата на Гонал Ф на 125. Та на 14-ти ден ми беше пункцията с местна упойка, така че аз бях будна по време на манипулацията, а мъжът ми беше до мене (не че ми държеше ръката, човекът беше зает да следи работата на биолога и броеше фоликулите, все едно разбира какво брой). Не е най-приятната процедура, но аз все си мислех, къде съм тръгнала да забременявам и раждам, ако една такава процедура не мога да изтърпя. Като бройка изкарах 13 фоликула, от които се оплодиха и развиха успешно до 3-ти ден 8 яйцеклетки (казаха, че съм късметлийка), една вкарахме на 3-ти ден (тук масово се практикува на 3-ти ден, а рядко на 5-ти) и останалите замразихме. Взимам 3 пъти на ден по 1 Утрогестан вагинално и мога да направя кръвен тест на 12-тия де след трансфера- тук предписват минимално количество лекарства, но може би защото сме с мъжки фактор. В Белгия местната Здравна каса покрива до 6 пункции, без ограничение на броя на трансферите на всички изкарани и оплодени яйцеклетки от тези 6 пункции и замразяване и съхванение до 5 години. Надявам се съм ви била полезна. Много успех ви желая на всички и дано се сбъднат нашите съкровени желания!
Здравей. Не мисля, че защото сте с мъжки фактор са ти изписали малко лекарства.Това доктора го преценява според хормоналните ти и ехографски изследвания, т.е. може да сте с мъжки фактор и пак да имаш куп лекарства. А относно дозата на лекарството по време на стимулация не може да промени броя на фоликулите.Така както си го казала- ниски дози равно на малък брой фоликули не е вярно. Колкото имаш толкова. С дозата контролират еднаквото им порастване. И аз бях на ниски дози, но имах 28 броя.Успех.

# 147
Скрит текст:
здравейте момичета,
И тук в Швеция е почти така както го описа. ... моята половинка също ги броеше. ... А на трансфера милия ми той застана пред мене на  екрана да види как влиза ембриона. Скри цялата картинка.🤯

Могат  да се контролират стимулациите с по-голямя или малка доза. Ето и пример: 1та ми стимулация гонал ф 150мг + орголутран 12 дни резултат 25 яйцеклетки  .  2та  125 мг гонал ф + орголутран  12 дни. 19 яйцеклетки

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:38 от AnMary

# 148
Момичета,как издържате? Миналият понеделник следобяд ми върнаха 5-дневен. До днес сутринта са 6 денонощия! Не издържах и напишках пръчица,която естествено е отрицателна. Продължавам с хаповете,че май е твърде рано да покаже,а? Помагайте!

# 149
Многу е рано миличка трпение

Общи условия

Активация на акаунт