Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 ян. 2020, 19:05 ч.

Насилие в училище

 • 1 201
 • 7
 •   1
Отговори
 • Въпрос на гледна точка...
 • Мнения: 866
Здравейте,
Пиша с емоция, но няма как да е щом касае детето ми.
Става въпрос за следното:
След упражняване на насилие над детето ми, какви са моите права?
Слава Богу няма установени телесни повреди, но как се процедира в този случай и към кого да се обърна? Какви мерки са длъжни да предприемат от съответното училище?
Моля, който се е сблъсквал с това да се включи!
В кореспонденция съм с директора на училището, от която става ясно....с две думи нищо! Има, правилник , който са ни изчели, нямало камера и дежурни учители на мястото на инцидента и....до там.

А инцидента се състои в това, че по време на обяд в стола, едно от децата, съученик на синът ми, казва на друго дете да  му държи ръцете в гръб, след което го ритат в адамовата ябълка първо и след като детето ми се свива и в слънчевия сплит. Имал е и хапка в устата си и се е задавил.
Добре е дето, водих го и на лекар, питам, трябваше ли да се случи нещо по - страшно за да почна да пиша и да си търся правата!
Благодаря Ви!

# 1
 • Мнения: 7 304
Можете да подадете жалба до директора на училището срещу агресорите.Ще извикат родителите им.Длъжни са да дойдат.
Можете да извадите медицинско и после да подадете сигнал в Детска педагогическа стая.

За съжаление учителите и директора нямат достатъчно права.
Агресорът трябва да има няколко провинения и да има подадени жалби срещу него,за да го преместят в друго училище.

Пускането на жалби върши работа ,защото родителите на агресора са длъжни да дойдат в училище.Ако не дойдат,може да бъде подаден сигнал до социалните.Тоест нарушава им се спокойствието и ще трябва да се занимаят с отрочето си.
# 2
 • Мнения: 99
На първо време да се подаде писмена жалба до директора, ако прецените с копие до съответното РУО. На второ място- снабдете се с доказателства (ако имате възможност, документ за криминален случай, т.нар. Медицинско). На трето- ако прецените, че има данни за престъпление, сигнал до РПУ- то по местонахождение на училището. Имайте предвид,  че ако детето е в начално образование, Законът не позволява дори и преместване в съседна паралелка.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 09:51 от silan

# 3
# 4
 • София
 • Мнения: 1 374
в столовата няма дежурен учител???
демек всички деца са оставени там без дори един възрастен?
това не мога да го повярвам, просто директора ви пързаля
дори само това ще му докара проверка и акт за нарушение
не оставяйте нещата така, жалби, ако трябва и в ДАЗД и съответното ОЗД по местоживеене

# 5
 • Мнения: 1 562
Това е ужасен и потенциално много опасен инцидент.
А какво обяснява детето Ви? Защо един съученик иска да го рита, а друг е готов да му държи ръцете отзад? Едва ли децата са стигнали до такава конфликтна ситуация в този ден просто от глад, докато чакат на опашката в стола? Има ли историята въведение?

# 6
 • Мнения: 20 494
При подобни инциденти вадете веднага медицински документи. Учете детето си да ви телефонира веднага - вървете, вземете го от училище, да се прегледа, докато има още пресни следи от насилието. Потърсете деца - свидетели на случката, говорете с тях предварително дали могят да я потвърдят и пишете с входящ номер жалба до директора на училището и до съответното РУО, за да избегнете по възможност потулване на случая. Защото често училищните власти го правят, понеже не им се разправя. С нищо не им се разправя.
На това трябва вече да се сложи край.

# 7
 • Мнения: 130
Писмени документи до всички възможни институции, медицинско и тн.
Само писмени документи - устните уговорки няма да свършат никаква работа.
Учителите и директора имат всички необходими права, но не им се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт