Нашите орхидеи – тема 28

• 32 181
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Ах, жълтата! 💛

# 121
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile

# 122
  • Варна
Разкошна е! Вече ми мина първоначалният мерак да купувам всичко, което видя, но на ярко или лимоново жълта не бих устояла.
Последните от моите:
Скрит текст:

# 123
  • Бургас
Днес пресадих дехидратираната орха, беше с доста изгнили корена, останаха 3-4 здрави, пъхнах и няколко въздушни, които бяха тръгнали надолу и силно се надявам да се възстанови.
Вчера се възнаградих с тази красавица.

Моя мъж щеше да припадне, аз го успокоих, че 14 февруари наближава и съм го освободила от ангажимент за избор на цвете Stuck Out Tongue Winking Eye

# 124
  • Варна
Вещичке аз имам ванилия вариегата. При мен е 4-5 години. Да кажем е около два метра. Аз НЕ СЪМ ЧЕЛА ЧУЛА, В БГ, ДА Е ЦЪФНАЛА ВАНИЛИЯ.   Пишеше че трябва да стигне поне 7-12.метра и да виси свободно надолу. Изглежда като трискот. Кел файда че е ванилия...

РЕ, благодаря ти искрено Hug Освободи ме от илюзията (и мерака) да отглеждам собствена ванилия....... да, и от излишни треволяци, дето да се чудя къде да ги тикам Grinning
След това, което написа, цената на Бурбонската ванилия (15 кинта за една шушулка!!! Господ да ги убие Grinning) вече няма да ме разярява така Grinning

И... да се оплача - май прокопсах цимбидиума Sob Заминах на ски за седмица и двата цветоноса, които чаках да цъфнат ми се виждат пожълтели, а цветовете не са мръднали........ Тази жега от последните дни май ги е уморила....На терасата сигурно е ставало 30 градуса. Ще ги почакам още - не са увяхнали все още, ама май натам върви.

# 125
  • София
Тази година от 4 стари орхидеи вкъщи, 1 благоволи да цъфне:

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:52 от Vanja77

# 126
  • Мадрид / София
Vanja, ама пък е красива!

# 127
  • София
О, да! Обожавам бели цветя!

# 128
  • have faith and be patient ..
Малеее каква дискусия съм предизвикала с моето опрашване Grinning просто една жена гледаща орхидеи ми каза, че ако ги държа заедно те се опрашвали и малко помалко им се променяли цветовете.. Много съм далеч от бебета, семена и т. Н... Скъсах си клончето докрай, и ще се надявам да изкара ново, ако не - здраве да е..

# 129
тая "експертка" не я слушай нито за опрашването, нито за поливането, нито за нищо.
 Wink за всеки случай.

# 130
Интересното е, че аз опраших една много много бледо розова, почти бяла, с една тъмно лилава и "виждам "как е една идея по-розовееща  вече Simple Smile 😺 човешкия мозък има безкрайни възможности за внушение

# 131
  • Варна
По-скоро цветът зависи от светлината и други подробности в отглеждането. Абсурд да е от "опрашване".
Имам бяло мушкато, което в средата на лятото на силно слънце розовее. Белите и жълтите ми хризантеми също стават с розовеещ нюанс на слънце. Това не значи, че са "опрашени" от розови или лилави цветя.

# 132
Значи наистина ли може да се е сменил Simple Smile макар че си стои на едно и също място от години..

# 133
Simple Smile Simple Smile аз пуснах снимка на лимонката - един до друг, за сравнение "купешкия" цвят и новото цветче.
да се хваля ли, че съм я опрашила?
и с какво, защото друга жълта нямам?
Simple Smile сещам се за Малък Петко "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш"!"

# 134
Интересното е, че аз опраших една много много бледо розова, почти бяла, с една тъмно лилава и "виждам "как е една идея по-розовееща  вече Simple Smile 😺 човешкия мозък има безкрайни възможности за внушение
Мога да те успокоя че си си съвсем наред! Всяка година един и същ хибрид може да цъфти с достатъчно различна  разцветка според светлината която се случила за текущия сезон.  При по -облачна и мрачна зима е едно , при зима с доста слънце е други, дори орхидеята да стои на едно и  също място. Дори на един и същ цветонос примерно между първото и последното цвете може да има доста осезателно разлика. Е , сега от жълта няма как да стане тъмно лилава , но от розово може да стане малиново, от белезникаво лимоново  - ярко жълто оранжево и много подобни.

Общи условия

Активация на акаунт