Нашите орхидеи – тема 28

• 32 304
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
аз лично най-много съм убила с торене. На второ място с преполиване

# 226
Няма да се шокира, ще си почине малко от торове. Орхидеите са чувствителни към преторяване и е по-вероятно да страда от прекаляване с тор, отколкото от обратното. Не торете на всяко поливане, след време може внезапно да се гътне и да се чудите защо...

Радвам се че го написа преди мен, че ми омръзна да бъда лоша като го напиша/кажа. Торът не това което са витамините за хората, има огромна разлика.

# 227
Молко нов цвят вкъщи:

Тази няма да цъфти повече, котката ми й счупи целия цветонос Sad

Една мама, която си гледам на водно (отглежда си втора кейка, но нея няма да деля)

# 228
  • have faith and be patient ..
Тези листа хич не ми харесват... Другото е супер

# 229
  • Мадрид / София
Долен лист е и жълтее от върха. За мен няма място за аларма.

Мойте още са на цветоноси наполовин порасли. До цвят има още да се почака, но поне ще видя цвета на такива, дето ги купих прецъфтели и не им знам цвета какъв е. Предполагам бял, щото многоцветовите обикновено са бели. Интересното е, че повечето тази година активират пъпки с разклонения от цветоноси вече прецъфтели. Това за фалеанопсисите големи и мини.  Странна година се заформя. Дали не е от температурите сега зимата? Може би, нямам представа.

Thunia alba произход от Китай:

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 18:17 от Angela61

# 230
Предполагам става въпрос за моите листа. Това са стари слънчеви изгаряния, някъде на около 2 години, тогава листата бяха и силно дехидратирани. Сега са си твърди. Просто си носят "белезите на миналото". Simple Smile

# 231
Адаглосумът пуснал 2 нови растежа и корени. Даже единия е от булба, която беше забучена през средата с пръчката за цветоноса. Аз я чакам да гние, пък тя имала други намерения.

# 232
Дами, гният ми орхите. Мисля да ги преработя с Топсин, но не знам, дали изобщо има нужда да се третират с това и не знам как става..
Бях качила тук една от орхидеите ми и коментарите бяха, че е мокро гниене .. Сега пак ще сложа снимки. Моля кажете да пробвам ли с топсин ?
На колажа с четирите снимки  Орхидеята имаше памуклийки, измих я, изчистих пожълтелите и умиращи листа, отново я засадих на 29.01 и към днешна дата няма ни 1 листо и розетката изсъхна.

# 233
  • София
заминало си е. Другото трябва задължително да се обработи, преди загниването да стигне до розетката. Приготвя се каша и се маже, не се мие. С по рядък разтвор (грам на литър примерно) се полива.
Успех!

# 234
  • София
Здравейте, прекрасни Simple Smile
И аз да се включа в темата с една от моите красавици Цъфтеж 2020 Simple Smile

# 235
  • Варна
Радост за окото, мехлем за душата! Heart Eyes Браво и на двете! Това се вика грижа и благодарност за грижата.

# 236
  • Лайпциг / Перник / София
Здравейте, прекрасни Simple Smile
И аз да се включа в темата с една от моите красавици Цъфтеж 2020 Simple Smile

Аууу страхотна е! Heart EyesHeartИ аз се бях огледала миналата седмица в една такава на път прецъфтяваща красавица.
Сега искам Ванда да си взема и чакам скоро да заредят в магазина.

# 237
Аз чакам да обявят за Швертер и да си поръчам, списъкът нарасна доста, но ще гледам да се огранича до 3.
Обаче много се колебая между тези двете -

Ascocentrum ampullaceum
Скрит текст:

Ascocentrum miniatum
Скрит текст:

Още не съм преживяла ненавременната гибел на моята аскоценда мандарин (мъчи се там, ама корени още не се виждат).
Много искам Rhynchostylis coelestis 'Blue' и Iwanagara Apple Blossom, но ги нямат...Pensive

# 238
  • София
Аз имам Apple Blossom, много са красиви Simple Smile

# 239
И аз имам подобна по цвят и форма като тази на снимката. Моята няма име, води се -  Slc. Hsin Buu Lady "Y.T. Beauty" x L. sincorana, последния да затвори вратата. Laughing

Иначе искам тази вариация на Iwanagara, май е Pink

Общи условия

Активация на акаунт