Отговори
# 105
Честно казано, не мога категорично да определя какво искам за себе си от сериала. В едно съм сигурна, че Ирфан /като наш човек/ искам да бъде щастлив, предвид многото положителни качества, които има. В крайна сметка обаче, всеки има право на щастие, както той самият каза в онзи първи монолог.
В какъв смисъл не знам какво искам - дали:
- Ирфан да направи така, че да надхитри всички, синът му да оздравее и да изживеят остатъка от живота си с Еда, далеч от това място;
- Ирфан да спаси сина си, но да даде шанс на себе си и на Илай да изживеят любовта, от която се е отказал, разбирайки, че тя е била притисната, за да постъпи по този начин с него;
- Ирфан спасява сина си/не без участието на Егемен/, но той има друг биологичен баща, който ще претърпи катарзис чрез всички случки около Дениз и ще заживеят тримата с Еда, а самият  Ирфан ще бъде с Айше - ще започне живота си начисто....

Толкова "невъзможно" има и в трите варианта, толкова "ама"..., че дано сценаристите са изобретателни и талантливи, за да завъртят събитията умно и интересно. От една страна - да, нека всеки има добър шанс. От друга - нека всеки да разбере своя урок в живота, но и да се вземат хубавите черти на героите  и чрез тях  да се превъзмогне останалото лошо.

Няма идеални в този сериал. Дори и Ирфан. Самият той се определи, че вече не  е същият човек. Тръгна по пътя на измамата. Тръгна на въпреки това, което е бил. Към момента.
Спрямо миналото - от една страна е бил наранен, но пък дали Илай напълно е заслужавала  да и обърне гръб.

Колкото за отмъщението...Ами има го и в този сериал, макар и в друга форма, но го има.

Вярно е, че във връзка с целите на пирамидата търсят предимно богати, но някак си чрез сериала се отправя протест, укор точно към тях, по-скоро към онази група богати, които са постигнали всичко чрез измама и насилие

Няколко пъти говориха за това и не пропускат да кажат за справедливостта /да си спомним диалога между Мерт и другото момче, когато говориха за работа, работно време, храни на богатите/.

Проект, който е изключително социален. Насочен към изборите, които правим като хора и личности. В сериала, думата богат си е почти синоним на лъжец и измамник.

Ирфан е човек, който въпреки семейните трудности и мизерия, успява да се образова, да учи в престижни университети по света, ерудиран, способен, но пълен карък по отношение на жените. Едната го заменя заради пари, независимо от подбудите, другата му дръпва най-гадната лъжа за един мъж...Освен това, неговата начетеност, почтеност не са достатъни и в един момент той е на улицата, без работа и без пари.

Как да не се озлоби човек, как да не се срине целият му свят? На всичкото отгоре и болестта на детето.
Всичко, което си бил дотук е било напразно.

А какво ще се случи с него, когато узнае и други истини?
Еда - лъжкиня. Егемен - баща на детето му. Да кажем и Илай- с жизненоважна причина а за да предпочете парите.

Къде ще отиде вярата му в човека, в жените, в приятелите?

Ето затова ми се иска някак си, в известна степен, той да бъде с Айше накрая. Да започне начисто, защото с цялата лъжа, която е живял, с всичко, през което ще премине...
Както се казва след голямо изпитание "Живея втори живот"...Нещо такова искам и за Ирфан. И непременно да има едно малко Денизче, което да си е негово. Знам, че да дадеш живот не е най-важното нещо, за да бъдеш истински родител, но нека и той има шанс, да си има нещо истинско.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 21:13 от Mydream

# 106
Варна,Галка, Нели, Лава, Дерин ,много благодаря за превода!!!
И то толкова бързо!Страхотни сте!
Става все по-интересно.
В третия епизод  предположежията ми за женитбата на Ирфан и Еда се оказаха вярни. Стана ясно и това ,че светкавичната сватба между Ирфан и Еда не е била без любов.Еда е обичала Ирфан,но за него е било само изпълнение на дълг. Очаквах  да видя дали след седем години заедно любовта се родила и при Ирфан,но от отговора му се разбра,че не е.Детето е това което ги свързва. Какво му костваше да каже да?Нищо,но на един честен,до болка праволинеен мъж-много.
Дори една благородна лъжа не си позволи.
Това,че не е изневяра от страна на Еда беше пределно ясно още от втори епизод.
Защо ще казва,че е детето е седмаче,ако споделя легло и с двамата?
Любопитният въпрос остава защо са се раздели ли Ирфан и Илай?
В същност завесата е повдигната -за пари. Остава да гадаеме от къде е трябвало да се вземат и за какво са били нужни. Дали повода за нуждата от тези пари си заслужава жертвата която прави Илай-раздяла с любимия? Склонна съм да мисля,че е нещо важно.
И трите жени ще са непрекъснато около него и това ще прави сериала много интересен,повече от самата пирамида😀
Егемен е ясен. Всичко което прави е само и единствено за своя изгода.
На всички действа зад гърба както на него му е угодно. Той е всичко друго ,но не и приятел. В приятелството има неписани закони:откровеност,искреност,коректност. Но нима може да чакаме  от един мошеник подобни качества?
Допада ми дръзкото държание на
 Илай,дори към Ирфан. Много я харесвам и аз.
Появата на Илай буди в Еда несигурност и предчувствие,че ще загуби нещо много ценно-Ирфан и ревността и може да навлече допълнителни и при това сериозни проблеми на Ирфан и неговата пирамида.
Сулейман уж могъщ,суров,безкомпромисен ,но Кудрет го държи за яката,а той не смее да и посегне. Посегна на невинното кученце. Има страх от нея и тя го знае за това се вихри.

# 107
Цитат
Ето затова ми се иска някак си, в известна степен, той да бъде с Айше накрая. Да започне начисто, защото с цялата лъжа, която е живял, с всичко, през което ще премине...
Както се казва след голямо изпитание "Живея втори живот"...Нещо такова искам и за Ирфан. И непременно да има едно малко Денизче, което да си е негово. Знам, че да дадеш живот не е най-важното нещо, за да бъдеш истински родител, но нека и той има шанс, да си има нещо истинско.

И аз натам клоня.
Аз и по-рано писах.
След толкова премеждия, разочарования, лъжи, предателства на човек му се иска или да избяга и да се скрие от целия свят или да започне на чисто.
Еда категорчино не я искам за Ирфан.
С Дениз ще бъде трудно...
Не си представям живота на Ирфан без него.
Не знам как ще го завъртят сценаристките.

Да, Наде, права си.
90 процента от мъжете щяха да кажат "Ама разбира се, че щях да се оженя за теб".
Ирфан беше честен с Еда.

Улуч Байрактар от няколко дни е в Италия, но нашите хора снимат.
Явно вторият режисьор е поел щафетата.
Всички актьори били на линия, два екипа снимали днес.

............................

Eдно хубаво видео

Ирфан и трите жени около него.

https://twitter.com/Halit_ErgencARG/status/1224683908949737478

Прислужничка: Много е красив. Огромен, като градина.
                                Специален повод или годишнина?

Илай:   Цветя срещу прошка.

Прислужничка: В една къща, в която работех преди,
                              имаше една жена, на 50, беше сменила 6 мъже.
                             Тя казваше, че подаръкът винаги е толкова голям,
                              колкото грешката. Смяташе, че мъжете трябва да бъдат
                              наказвани за грешките,  друг начин да ги вразумиш няма.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 15:33 от varna_2

# 108
Благодаря за интересните коментари Heart

Клипче от руските девочки за любовта на Илай и Ирфан Simple Smile

https://vk.com/feed?z=video-120644984_456243203%2Fdcbf74c01a65c6 … _-120644984_71852

Скрит текст:
Бирдже Акалай выложила это фото своей Илай..
И загадочно подписала его:
✍ Идёт снег... Пусть придёт..

# 109
Цитат
Сулейман уж могъщ, суров, безкомпромисен ,но Кудрет го държи за яката,а той не смее да и посегне. Посегна на невинното кученце. Има страх от нея и тя го знае за това се вихри.

Точно така.
Да, Сю й изневерява, но и тя не е някоя безгласна буква.
Никога не му мълчи.
По един или друг начин, постига своето.
Накара го да вземе сина им на работа във фирмата.
Вдигна му скандал, че подарява апартаменти на любовницата си  и той не посмя да го даде на Илай.
Намери й нещо друго.
Сю има страх от нея.
Може би не точно страх, но не я игнорира.

....................

Сю:  Илай, къде отиваш?
Илай, спри! Какво значи това сега?
Направила ли е нещо Кудрет?

Илай: Какво съм аз за теб, Сюлейман?
Кажи, какво съм за теб?

Сю: Как какво си?
Ти си моята жена, господарката на сърцето ми.

Илай: Добре, ще те попитам по друг начин?
Как ме наричат служителите и синът ти, например?
На теб не ти казват нищо. Ти си мъж, бизнесмен, глава на семейство.
А какво говорят за мен, Сюлейман?
Кажи ми, как наричат жените, които спят с чужди мъже?

Сю: Кой си позволява да те обижда?
       Ще му натикам мръсните думи в устата.

Илай: Направи го.
          Можеш да започнеш от жена си, например.
          Става ли?
         Жена ти дойде в дома ми, нарече ме с думата,
         която ти не смееш да изречеш, нещо повече дори.
          После ми хвърли пари в лицето и си отиде.
         Аз пък дойдох и вложих  тези пари тук. Разбра  ли?
...................

Сю:  Чакай, чакай. Имаме малко работа.
Ялчън: Какъв е проблемът?
Сю:  Не какъв, а КОЙ.
        Г-жа Кудрет.

..................

Шофьор:  Г-жо Кудрет, трябва веднага да тръгна.
                  Заповед на г-н Сюлейман.
                  Казал да ви оставя и да се прибера веднага.

Кудрет:  Решил е да ме наказва.
               Хайде, тръгвай, тръгвай, подлизурко.
               Сякаш не мога да се прибера сама.
.......................

Сю: Щом не се държиш с уважение и почит, няма да ги получаваш и ти.
        Прислужница и шофьор също.

Кудрет:  Ти на поведение ли ще ме учиш?
                Да не мислиш, че не мога да сготвя една супа или да си изчистя къщата?

Сю:    Прислужница можеш пак да си вземеш,
          но не можеш да върнеш всичко, което си имала.
          Отиде  ли си веднъж, значи е завинаги.

Кудрет:  Сюлейман, ти...
                Да не си направил нещо на кучето?
               Сюлейман, къде е Джинджър?

Сю:  Хубаво си помисли  какво още мога да направя.
        Дано ти дойде умът в главата.

JoyJoy

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 17:26 от varna_2

# 110
Сю наказа Кудрет като дете- взе и играчката/кученцето/ Grinning
Обаче Илай се държи достойно и пред двамата Hands Thumbsup

===============================

=================================

1001 нощ - зад кадър Blush

# 111
Хубав ден на всички!

Очакваме още един фрагман и снимки днес.

# 112
Привет!

Как мислите? Еда ще стигне ли до Илай още същата вечер
или и този път Егемен ще замаже положението?

# 113
Излизането на Еге от стаята не беше случайно.
Сигурно ще замаже положението.
Но това няма значение.
Еда вече е наясно, че Илай е около Ирфан.
И явно ще влезе в атака, както тя си знае.
За мен е по- интересно какво имаше предвид Фунда, когато каза, че Еге е по- голяма заплаха от Илай.
Може би и тя е наясно, че не Илай, а само истината за Дениз е в състояние да отблъсне Ирфан от Еда.
А един момент Еге може да се досети за случилото се.

# 114

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 10:59 от varna_2

# 115
# 116
Благодаря за снимките от новия епизод!   Heart

# 117
ЗДРАВЕЙТЕ!

ВАРНА ни зарадва с новите снимки от еп.4. Благодаря! Gift Heart
Момичета, нека денят ви е изпълнен със смисъл, радост и мечти.....Heart

# 118
Жестока ще бъде войната между Еда и Илай.
А на Ирфан едва ли му е до някоя от тях сега.

.........................

От днешните новини

Вчера истанбулската полиция разби финансова пирамида, благодарение на важна информация, предадена от един от шофьорите на измамниците.
За кратко време 2 000 души са се хванали в капана.
С обещания за високи печалби фараоните са събрали 50 милиона турски лири.
Подмамили са наивниците с обещания за инвестиции в енергетиката и крипто валута в Дубай, Малайзия, Украйна и Чили.
Вчера сутринта са били арестувани 16 души.
От показанията на шофьора, който ги е издал: „Първото нещо, което направиха, е да наемат луксозни вили в Истанбул. С разточителния си начин на живот вкарваха хората в капана. Казваха, че се занимават с крипто валута, но такова нещо нямаше. Сайтът на фирмата също беше фалшив. Събраха милиони долари. Имаше изключителни мерки за сигурност, за да бъде запазена измамата в тайна. На съвещанията в 5-звездни хотели  никой нямаше право да влиза с телефон. Вземаха пари или само на ръка, или от познати валутни бюра.

JoyJoy

Гледайте "Вавилон", няма нужда да гледате новините.
Животът такъв, какъвто е.
Да видим нашите фараони кой "шофьор" ще ги издаде.
Хаха
Днес в най-рейтинговото дневно предаване също обсъждаха крупна измама със злато.

# 119
Актуални отвсякъде!

Общи условия

Активация на акаунт