СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 10

• 29 140
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Хорааа, имам халюцинации!
Моника се е записала ДОБРОВОЛНО за ПИ по Математика!?!?!

# 691
  • у дома
Ето виж-да не сме чули да се оплакваш от детето!

# 692
Светле, докато не видя с очите си- не вярвам аз.

# 693
  • sofia
   Да не се е записал и някой младеж на същия пробен изпит😉😁

# 694
   Да не се е записал и някой младеж на същия пробен изпит😉😁
😃😃Уж не се наблюдават при нея подобни трепети засега, но знае ли човек...

# 695
  • София
Каква е тая директива за кампания срещу родители на седмокласници Simple Smile Аз бях писала за 4-ката по музика (внезапно поправена от 6-ца, без изпитване). Не отидох да се разправям, защото Той не разрешава, но едва се удържам, голяма несправедливост. А що проекти, есета и презентации бяха по рисуване, съсипахме се. И 6 за срока няма по този предмет.Музиката и рисуването ще се окажат най-трудните предмети в нашето училище.

# 696
  • София
Biserka_a, или теб да е записала Joy

... уф едва ги изчетох....
... забавно е станало в темата... признавам преди известно време се бях отчаяла, че ще е тегаво за четене - когато имаше опити за налагане на правила и по-малко глупости, но нещата са в правилната посока вече Joy... бях си наумила да мина през кампанията ви, за предварителна подготовка
Joy то факториели (в Унито го учих, малката в 5клас на едно състезание се запозна на с него - имаха разяснение какво е), "задачи с думи", ракии, шкафчета с алкохол Joy

# 697
Аз се притеснявам, че моето дете тотално неглижира повечето предмети тази година. Като го питам дали си е научил по разказвателните,  твърди , че е научил, а почти никога не го виждам с учебник. Той винаги е разчитал на това, което запомня в клас, но тази година май съвсем го е ударил през просото.
По БЕЛ явно ще си имаме проблеми с граматиката. Излиза, че не я учи или и там е на принципа - каквото запомни. Бях забравила ПИ на Регалия в колата на майката на детето, с което бяхме. Но като го взех и го разгледах по-подробно, видях изключително глупави грешки на граматиката. В извличането на информация от текст е добре, с оправянето на правописни грешки също, но в граматиката прави тъпи грешки. Тезата също не ми хареса особено, не е споменал фигура на речта. Забравил е и "Под игого", не е разпознал, че думите са на Бойчо Огнянов, оставил е празно място на цитата.

# 698
  • София
Каква е тая директива за кампания срещу родители на седмокласници Simple Smile Аз бях писала за 4-ката по музика (внезапно поправена от 6-ца, без изпитване). Не отидох да се разправям, защото Той не разрешава, но едва се удържам, голяма несправедливост. А що проекти, есета и презентации бяха по рисуване, съсипахме се. И 6 за срока няма по този предмет.Музиката и рисуването ще се окажат най-трудните предмети в нашето училище.
4ка има по рисуване за срока Ина, чак ми е смешно...

# 699
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз досега се притеснявах за оценките, заради АК, но от 2 срок съм казала, че само 2 предмета ме интересуват. Напоследък съм я оставила госпожицата сама да си следи какво има да учи, само питам от време на време дали си е направила домашните по БЕЛ и МАТ, и ги проверявам. По МАТ от училище трябвало да си купят помагалото на Веди, нашата си го купила и започнала тестовете. Взех да ги проверявам и ги намирам за много по-лесни от задачите в ПИ Междучасие. Не мога да се ориентирам къде се позиционира НВО като трудност. Надявам се да е някъде по средата.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 08:10 от gadamer

# 700
Предполагам, че НВО е по-близо по трудност до Веди.

# 701
  • Бургас
При нас след 2 седмици приключват с материала по БЕЛ и по математика, От края на февруари до юни ще правят само пробни изпити.

За другите предмети вече ви се бях оплаквала. Не знам как се случи, но при нас учителите се кротнаха малко или улегнаха?! Хахаха.
Днес изпращам мъжа ми с малкото дете на ски, за първи път сами за 4 дни.
Дъщеря ми изпадна в истерия като разбра, че оставаме двете. Оплакваше се тази сутрин на баща си, че това вече прелива чашата на търпението й и да ми забранял да я карам да чете вечер, докато го няма, както и да й повишавам тон.
Той й каза: е, не съм забелязал чак такива изстъпления от майка ти, спрямо теб", а тя: "но ти не знаеш: тя пред теб е една, а като те няма е съвсем различна. Дори се страхувам да не ме набие" ..... Sweat Smile
Страшни манипулаторчета малки, нямам думи.....

# 702
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, познато ми е това. Аз обаче от известно време следвам друга тактика - казвам нещо с нормален тон, ако срещна отпор, обяснявам пак с нормален тон защо е важно да го направи, ако пак откаже, казвам "Добре, ти си знаеш". След 10-15 минути й е минало, размисля и го прави. Но за телефона трябват радикални мерки, там не разчитам на самосъзнание. Ако я оставя, ще прекара часове на него.

# 703
  • София
Много са бързи вашите учители. Ще имат доста време да упражняват формата, около 3 месеца.

# 704
  • Някъде в Европа...
Ние започваме срока с 2 по музика...Бях ви разказвала преди време, че там наборът има пб с госпожата и се пишат наказателни оценки..т.е изпитва го, но да пее, а той не може. .Та вчера пак е имало прояви от моето диване, люляло се на стола, саботирало пак...и така - забележка и двойка...Вечерта се чухме с госпожата, този път съм на нейна страна, защото ми е ясно моето като реши да се прави на идиот, как се отговаря и какво му е държанието. Говорихме много пак вчера с него, накарала съм го днес да се извини....

Общи условия

Активация на акаунт