Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 617
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА
Вкусна разядка от сирене,домашно сушени домати,пресен лук и сушени кайсии.
Линцер с два вида мармалад-сливи и смокини

# 256
  • на последния етаж
Morena, много апетитна яхния зелен боб. Как я приготвяш?

# 257
  • Sofia
Morena, много апетитна яхния зелен боб. Как я приготвяш?
Благодаря Лита, заповядай
Скрит текст:
Запържвам моркови, да оцветят олиото, добавям лук, сол и п-р и след около 10ина мин и чесън (3-5 скилидки). След минутка-две добавям дом. пюре, разбърквам да се позапържи, слагам и червен п-р и накрая брашно (според колкото ще  ми е  цялото количество сос и колко искам да е гъст), наливам вряла вода и бъркам... до желаното количество сос, слагам и домати от консерва. Оставям за 10мин. да омекнат хубаво зеленчуците и добавям и зеления боб, който е съвсем готов (от буркани - лидълски на Чира), след 5мин. е готово и  след малко слагам магданоз.  Ние го хапваме с кисело мляко. Simple Smile 
Вкусно е и с месо да се готви, но на мен ми е постен вариант ястие.
Да ви е вкусно!

# 258
  • на последния етаж
Чудесна Morena! Върна ме в детството и вкусната яхния на баба ми, която обичахме да хапваме с кисело мляко. Вкъщи не е на почит този зеленчук, затова готвя изключително рядко (обикновено като гарнитура).

# 259
бисквитена торта в купички крем супа от броколи с телешко за детето . Мини банички за детето манджичка за детето

# 260
  • Sofia
Върна ме в детството и вкусната яхния на баба ми, която обичахме да хапваме с кисело мляко.
Много ми е приятно! Simple Smile

# 261
Банички с домашно овче сирене и домашни яйца. Яйца все по-трудно намирам.
Мариновани пилешки крилца и панирани моцарелени пръчици.

# 262
  • В царството на игрите:)

Нещо измислено. Редове варени картофи, шунка, кашкавал с доматен сос. Харесаха го вкъщи Simple Smile

# 263
Овесени бисквити по Infinity

Кифлички

Скрит текст:
Иланг-Иланг, би ли споделила рецептата за линцера? ( може и на лични) И възможно ли е в средата да се сложи нещо друго (течен шоколад или паста от фурми). Благодаря!

# 264
  • София
Пилешка супа без застройка и пълнени чушки.

# 265
Варени яйца

Пиле с ориз

# 266
Вечерята днес е пържени яйца на очи, леко запържени вурстчета и салата от домат:

И едни бързи топли сандвичи за късен обяд със сирене, домат и кашкавал, но кашкавала не беше читав, вместо да се разтопи и запече, направо изгоря, ужасееен:

# 267
Султан кебап с домати вместо бешамел

# 268
  • София
Киш със спанак,сирена и маслини

Кюфтета с доматен сос и ориз с моркови

Оризови спагети с октопод. Соса към спагетите за едните домати с босилек,за децата готов сос

# 269
  • София-Младост
За мен бъркани яйца със спанак и салата от китайско зеле с праз, мъжете ще дояждат пиле с ориз 😉

Общи условия

Активация на акаунт