Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 638
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Нахутени кюфтета с чеснов сос

Скариди с чесън, копър и лимон

Патешко с кисело зеле и ориз

Снощната вечеря - пържени кюфтета, "пържени" картофи във фурната, домашно сирене и зелена салата

Скрит текст:

# 151
  • София
Соленки.

Скрит текст:

Всеки ден готвя нещо с месо, предимно пиле и кайма, чат-пат рибка, но като види това, внука вика: Еййй, най-накрая месо, от две седмици не съм ял месо. Признава за месо само пържолата.Scream

Скрит текст:

# 152
Здравейте, момичета! За закуска днес приготвих вкусни палачинки с оризово брашно и разбира се, без захар. Компания им правиха парченца банан и чуден кленов сироп. Прекрасен следобед! Simple Smile
http://---shoretner923-2OAOcEI

# 153
Тайна, може ли рецепта за соленките? Имат ли сирене вътре?

# 154
  • В царството на игрите:)

Щерка ми днес ни изненада с палачинки с ръжено брашно. Аз като заклет привърженик на нездравословното хранене бях скептично, но никак не са лоши Simple Smile

# 155
  • Шотландия/Абърдийн
Баница със сирене и картофи.

# 156
Danii84
Скрит текст:
Тъкмо днес си мислех да правя Барабойник от книгата на Манчев и Шишков, готвила съм го и друг път и се хареса ,и сега показваш нещо такова,но със сирене.Та да не ти досаждам с моите обяснения,кажи моля те ,какво сложи ти в тази баница?

# 157
Здравейте! От скоро ми става все по-трудно да мисля какво да се хапва у дома. Днес разгледах темата и ми припомнихте,че отдавна не съм правила кекс Simple Smile Готвя всеки ден за вечеря и за обяд( който се приготвя в кутия за работа). Сега ще имам още един жокер като гледам какво сте готвили , за да ми е по-лесно . За днес направих кекс по рецепта от форума, пица за най-малкия( с домашно тесто), картофки с бабекова наденички и на загрятата фурна изпекох белени бадеми.

# 158
Мини банички със спанак и вечеря класика

# 159
Пица с яйца

Направих бисквитена торта, която отлежава в хладилника. Остана ми от крема (пудинг, маскарпоне и заквасена сметана) и направих "тортички" в чаши.

# 160
Английска супа с червен фасул и месо

# 161
  • София
Тайна, може ли рецепта за соленките? Имат ли сирене вътре?

Давам информативно, че аз не меря.
200 грама масло, разтопено
1 ч.ч настъргано сирене
1ч.ч. настърган кашкавал
1 бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
1 ч.ч. кисело мляко
3-4 ч.ч брашно.
Замесва се меко, нелепнещо тесто. разделя се на топки.Всяка топка се разточва в кръг с дебелина около милиметър или малко повече.Разрязва се на 16 части и всяко парченце се навива отвън към центъра, на охлювче.Пекат се на 180-200 градуса, зависи от фурната, в предварително загрята фурна, малко по-ниско от средата, до златист загар.Тестото може да престоява в хладилник, може да се намажат отгоре с яйце, могат да се поръсят със сусам или мак или друго, по желание.Аз не мажа и не ръся с нищо.

KFC.

# 162
  • София
Пържен калкан

Картофена салата

Салата от кисело зеле

# 163
Хляб и манджа заедно, нещо като лучник, но с екстри - пилешко и картофи,

солени кексчета

и сладкиш с тиква и орехи, ама без орехите, бяха изчезнали...... Mr. Green

# 164

Общи условия