Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Ами при нас няма още дълготраен ефект от нищо. Ползвахче мустела, биодерма, дюкре, обикновено бебешко олио, преварен зехтин. Най-добър резултат виждам с кокосово масло.

# 151
Тоест, да си мажа със свинската мас, да си стане здрав и силен юнак и да не се заминавам с излишни глупости.... 🤣

# 152
  • Белгия
Мами, здравейте! Няколко дни ме нямаше и бам - стотици коментари!

Набързичко да се чекирам:

Четвъртък ни биха първата шествалентна ваксина. Бебо я понесе учудващо добре, не вдигна температура, нито пък имаше промяна в настороението. Отдавам го на хомеопатията( дори и да не е, нека да кажем, че е Joy ).
Пневмококи и рота няма да слагам. Първо и двете не се поемат от здравната каса и ми е малко подозрително. Второ, за тая пневмококи ме отказаха още от родилното, не знам дали ви разказвах тук. Дойде някаква сестра, с брошурки и какво ли не, обясняваше ми, че имало нова пневмококова ваксина, иска ли съм бебето ми да участва в последния етап на проучване и сравнение на двете ваксини - две групи бебета - бият им новата или старата и после наблюдения, коя е по-добре и с по-малко странични ефекти (!!!!!). А и заплащали за участието!! Не, благодаря.

----------

Педиатърката ми се скара, че не предприемам кой знае какви сериозни мерки срещу крустите и директно ми предписа някакъв мехлем от аптеката. Ще видим.....

Провери му рефлексите, всичко. Направи и положително впечатление, че Виктор докосва с ръка пръстите на краката си и си играе с тях. Каза, че това се очаква от децата в 9ти месец да го могат. (Стори ми се странно, навсякъде гледам снимки на октомврийски бебешоци, които го правят - още едно доказателство, че май децата се развиват по-бързо от колкото е прието).

Говорихме пак за седенето. Тя каза, че нищо му няма, да продължавам да се упражняваме с набирания. Когато седне -  да седне, но винаги да има достатъчно опора.

Венеца на юначето ни е изключително подут, плюнчи се, лапа каквото му падне. Така апетитно засмуква всичко до което се докопа Joy

И аз почнах да се оглеждам за машинки за пюрета. Дали ще може да си го използвам после за приготвяне на гарнитура (пюренца) например за нашите ястия?

Пак се разписах, уж кратко, ама пак Joy

# 153
Аз вчера взех на Авент 4 в1 и сега й се радвам, разглеждах книжките и т.н. Някоя мама беше написала, че я ползва за картофено пюре, тъй че не виждам защо да не може.

Иначе и бебка има малко крусти, мм само ме разпитва какво е това, какво й има 😁

Иначе утре отиваме на почивка за 4 дена, стискайте палци да й хареса 😊😁

# 154
  • Пловдив
Взехте да ме панирате с тези крусти. Ние имахме и минаха с мустела кремче и отмивна пяна..мажех сутрин с кремчено и вечер банята ни беше с пяната. Даже не решех особено и паднаха. Има ли такива от вас, където крустите им минаха и пак се върнаха? Едно червено на главата има от 2 дни..дали не се е одрала или ще тръгва круст?! И ние се въртим и стискаме глава, пъхаме юмрук в уста. Като ви чета явно е масово.
Днес взехме.лигавник със смукалка и ние да не останем назад, утре ще пробваме хаха.
Машината за пара разбира се става за всичко после - пюренца за гарнитура, зеленчуци на пара за мама и т.н Simple Smile)

Съжалявам , че част от вас се борят с дерматит. Понякога като направят годанка си им минава и толкоз. На братовчедка ми детето имаше зверски дерматит до кръв и му мина на годинка ..на мустела ползваше продукти и авен адерма.
Ние бяхме на разходка и спахме 5 часа. Сега очаквам нощ купон.

# 155
Аз от няколко дни забелязах, че след 18:30-19 отказва да спи, а чак към 23-00 ч, когато по принцип си заспива.

Другото, което забелязах, е че май я е страх от тъмното 🙄

Изобщо не иска да заспи сама, само в колата или в количката, не знам как ще я науча 😔😒

# 156
Аз вода започнах да давам преди седмица, със спринцовка по малко и я пия, от вчера двам и шише и му се повръща от него, но ще продължавам да опитвам.

И аз съм с дървена кошара и махнат едната страна и го долепих до моят креват, добре се получи. Но това не значи че спи там ахаха.

Абе дайте снимка на тия крусти, моят има малко най вече където е фунтанелата, аз не ги мажа с нищо, главата дори му в къпя през два дни и те сами започнаха да му се белят, бавно става де. Едни ситнички са доста, в жълт цвят, леко като го пипна и те започват да се белят и са мекичка кожа.

# 157
  • София
Моля Ви, не пропускайте ротавирусната ваксина. Нашата кака като беше бебе, само тази ваксина не сложихме. Не, защото не исках, а защото нямах информация за нея. И на шест месеца лежахме в детската инфекциозна с ротавирус. Не мога да ви опиша, колко беше страшно. 3 седмици. А преди да влезем в болницата за един ден от непрекъснато бълване от устата и от дупето се обезводни жестоко. Като казвам непрекъснато, изобщо не преувеличавам. За малко да я изпуснем.
Мами, здравейте! Няколко дни ме нямаше и бам - стотици коментари!

Набързичко да се чекирам:

Четвъртък ни биха първата шествалентна ваксина. Бебо я понесе учудващо добре, не вдигна температура, нито пък имаше промяна в настороението. Отдавам го на хомеопатията( дори и да не е, нека да кажем, че е Joy ).
Пневмококи и рота няма да слагам. Първо и двете не се поемат от здравната каса и ми е малко подозрително. Второ, за тая пневмококи ме отказаха още от родилното, не знам дали ви разказвах тук. Дойде някаква сестра, с брошурки и какво ли не, обясняваше ми, че имало нова пневмококова ваксина, иска ли съм бебето ми да участва в последния етап на проучване и сравнение на двете ваксини - две групи бебета - бият им новата или старата и после наблюдения, коя е по-добре и с по-малко странични ефекти (!!!!!). А и заплащали за участието!! Не, благодаря.

----------

Педиатърката ми се скара, че не предприемам кой знае какви сериозни мерки срещу крустите и директно ми предписа някакъв мехлем от аптеката. Ще видим.....

Провери му рефлексите, всичко. Направи и положително впечатление, че Виктор докосва с ръка пръстите на краката си и си играе с тях. Каза, че това се очаква от децата в 9ти месец да го могат. (Стори ми се странно, навсякъде гледам снимки на октомврийски бебешоци, които го правят - още едно доказателство, че май децата се развиват по-бързо от колкото е прието).

Говорихме пак за седенето. Тя каза, че нищо му няма, да продължавам да се упражняваме с набирания. Когато седне -  да седне, но винаги да има достатъчно опора.

Венеца на юначето ни е изключително подут, плюнчи се, лапа каквото му падне. Така апетитно засмуква всичко до което се докопа Joy

И аз почнах да се оглеждам за машинки за пюрета. Дали ще може да си го използвам после за приготвяне на гарнитура (пюренца) например за нашите ястия?

Пак се разписах, уж кратко, ама пак Joy

# 158
Аз вода й давам от както се е родила, но не иска да пие повече от 40-50 мл на ден. Обикновено й давам между храненията, като се размрънка повече. Но не обича да пие, и повече се лигави, даже си хваща сама шишето и си дъвче биберона и се мокри цялата, но аз я оставям, колкото й се пие - толкова.

От 3-месечна си пипа пръстите на краката, особено като й сменям памперса и е боса е голям кеф. Как така на 9 месеца чак ..?!

# 159
Аз досега не съм давала водичка, само на кърма е. Бихте ли споделили каква водичка давате на вашите бебчета?

# 160
Доброт утро, доживяхме да спим, без да става за ядене. Спа от 21:30 до 06:00 ние сме като преродени, в послдния месец ставаше само веднъж да яде към 04:00 и спеше до към 07:30 или 08:00 Simple Smile
Толкова много хапваше преди, че не вярвахме, че ще дойде и този ден Grinning
Аз мажа главичката с кокосово масло и вече полека се отлепят и падат, реша я и с четката.
Взех памерси от ДМ, за да ги проваме, но беше омазана в ако до ушите нещо страшно, но може би бяхме оставили по-свободен памперса не знам.
На едини преглед в Токуда ми казаха да пребарявам чешмяна вода и да давам с лъжичка по малко от нея след ядене (заради млечницата, въпреки, че малката не е имала) иначе ако й давам вода бих взела от бебешките, но и аз не знам коя марка.
На 11.02 става на 4 месеца и ще попитам за ваксините дали има как едната да я пропуснем (но не ми се вярва и аз четох, че новия календар е само за децата родени 2020).

# 161
За водата нашата лекарка ни препоръча Девин изворна (с розовия етикет), като добави, че може да не я преваряваме.

# 162
И аз давам от Девин изворната с розовия етикет. И АМ правя с нея. Преди това преварявах ама голяма занимавка . Пие по 60-70мл. на ден. След хранене винаги и давам по една две глътки да си изплакне устата , че и се събира бяло от млякото.

# 163
Аз като бях бременна четох, че до 6 месец вода не се дава и си реших, че само кърма ще пие моето бебе. Е, сичко хубаво, ама то не бяха доктори да се изреждат да ми обясняват, че то бебето жадно и аз трябва да му давам вода. Даже и захар да съм слагала... и майка ми и тя пя същата песен, та склоних малко преварена водичка. Моето обаче не я иска тая вода, давам му шишето, отпие една глътка, направи физиономия все едно е най-ужасното нещо на света и повече не можеш да го накараш да си отвори устата хаха. Иначе мен ме посъветваха или Девин или Бебелан и да си я преварявам до 1 годинка, заради пласмасовите шишета в които стоят, пък и не е ясно как я пълнят и така.
Покрай рефлукса му звех едно испанско чайче на Blevit и него сега си го пие с голямо желание, та нашата вода е под формата на чай.

# 164
Ахах и моите роднини не спират с тая вода... направо е ужас всеки път. Все едно е най-важното нещо на света.

Малкият по същия начин се мръщи. Аз предлагам преварена бебелан всеки ден, но пие по има няма 20мл. Майка ми като идва от вратата още вика "дай шишето да му дадем водичка". Той иска да пие само, ако е гладен. Иначе прави най-ужасната физиономия. Все едно отрова му давам 😂 и после започва да дъвче биберона и да го дърпа, че го сърбят венците и става целият мокър.

Все пак съм решила да му предлагам, за да не се отучава от биберона (иска ми се да мога да излизам от време на време 😂)

Общи условия

Активация на акаунт