Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 556
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Нашият Дундьо Апетитски реши, че му е време да се обърне от гръб по корем - вчера трима възрастни изпаднаха в изключително умиление (бяхме на гости на родителите ми, а и баба беше там и той ги сметна за подходяща публика).

# 331
Здравейте и от мен!
Нашият юнак вече се обръща, реално не мога да го оставя сам вече, на няколко пъти отивам за секунди до кухнята и той вече е по корем. Подпряла съм обезопасителни неща отвсякъде, но все пак...
Спи добре през нощта, но от около седмица го чувам да се буди, пълни памперса и пак заспива до към 7.30, когато окончателно се събужда и е много гладен. Преди спеше до към 8.30, но явно вече това му е режима.
Вчера купихме столче за хранене на Peg Perego. Малко по-скъпо е, но реших, че няма да правя компромис. Много е удобно и на него му харесва. Даже вече го слагаме в него и той сам си държи шишето. Голям образ е Simple Smile
Харесах нова количка за лятото и смятам от началото на март да го слагам в нея вече. Настоящата ни е много тежка, не влиза с асансьора и я продавам за символична цена.
Взехме си и уреда за пюрета на Авент. Удивих се вчера колко добре стана пюрето само от 4 картофа без нищо. Изядохме го за секунди с малко сол и масло Grinning.
Тази седмица имаме ваксина, но ще видим дали ще я правим, малкия от няколко време се прокашля през деня, друго няма, не знам от какво е, ще чакам да го преслуша лекарката. Чудя се дали не е от климатика в хола или от прах, въпреки че гледаме да чистим редовно, но в София е ужас.
Вчера си наех ергономична раничка, да видим как ще се справим. Засега го слагах само веднъж снощи, хареса ми, не е мрънкал, Днес продължаваме с тренировките.
Това е засега от нас, слънчева неделя желая на всички! Simple Smile

# 332
И бебка заспива само на ръце докато я друсам... свят ми се завива понякога от подскачане ама поне съм седнала или легнала. Майка ми и сестра ми не спират да ми обясняват как трябвало да я науча да заспива сама ама как да се случи това... аз като я оставя в кошарата сама тя ми се смее. Направо си ми се присмива хахаха. Явно и нея я е хванала тази регресия, защото преди ядеше последно в 21:30 или в 22:00 и си заспиваше до сутринта , чак в 10:00 ставаше , а сега от седмица някъде не заспива след храненето а стои будна и се забавлява до 00:00 . Пак я храня и тогава вече заспива като пребита. Като цяло е спокойна иначе. Може да е и скок в растежа не знам .

# 333
Ние редовно ползваме уреда на Авент за пюрета, но за нас 😁 още малко ще изчакам преди да захраня. Малкият е само на кърма и вчера направи 4месеца. Мислих по принцип на навършени 5 да започна, но горе-долу тогава ще ходим на спа за няколко дни и не ми се иска да започвам захранване непосредствено преди почивката, та сигурно ще изчакам и ще стане на 5 и половина. Другият вариант е да започвам в края на този месец, но май е малко рано още.

Схемата за захранване ми се вижда остаряла. Майка ми например ми каза, че ми е слагала масло във всички пюрета от самото начало ("Как без масло") и ми е дала жълтък още в началото (4месеца). Като й казах, че аз не смятам така да подходя, изкоментира доста осъдително и останах с впечатление, че тя си е решила какво да прави и мисли да не ме слуша, та сега ме е страх да й го оставям... да не вземе да прави неща на своя глава. Особено той както е с дерматит, такива захранвания са ми страшни.

По отношение на съня: всяка вечер по едно и също време го приспиваме имаме си цял ритуал - масаж, гимнастика, баня, хранене. Ако не е заспалпо време на храненето, лягам до него малко и се държим за ръчичка и така заспива за около 10мин. 

Има си г/д някакъв режим на сън - спи към 10:30 за кратко, после на обяд в количкста спинка по-дълго и към 16:30-17 има още една дрямка. Вечер понякога му се приспива по-рано, но като цяло гледаме макс в 21 да е в леглото.

Въпреки режимът, започна да спи супер неспокойно... буди се много често. Не мисля, че е гладен. Явно е някакъв период

# 334
Ще сложа схемата за съня на първа страница при имената ни, за да има лесен достъп до нея.

И аз я спазвам и нещата ми се улесниха, вече го познавам като наближи 2 часа, понякога и по-рано и му се доспива.

Забравих да кажа за захранването, че моят педиатър препоръча готови пюрета на марката holle. Според него е по добре да се започне с пакитирани и готови, защото уж са проверени и не съръджат пестициди и химия. Или да избираме зеленчуци които са наистина проверени.

# 335
Ние имаме всичко домашно, затова не се притеснявам, свекър ми си гледа градината и съм спокойна, че всичко е БИО. 😊

# 336
Яз мисля да се заредим с домашни зеленчуци и месо от село. Няма как да го храня с такива продукти постоянно, но поне в началото

# 337
Аз за няколко дни, преди около месец, я научих да я приспивам като аз съм седнала, тя ми е в ръцете и леко я поклащам и шъткам, + бибата. Тя ни е само за заспиване. Като заспи, лекичко я премества на леглото и или аз взимам биберона или тя си я плюва.
Вечер от първия етаж, като си лягаме, я слагаме направо в нейното легло. Обикновено се буди 2 пъти и после в 6 30 сутрин и тва е.
И аз гледам на около 2 часа да е съня, но не я насилвам. Понякога дори сама заспива.
Тази седмица ми прави впечатление, че сънят й е по-дълъг през деня.  Дотук само веднъж се обърна от корем по гръб.

# 338
Моя мъник втора вечер много го болят венците. От няколко дни много го сърбяха вечер и по половин час ги чешеше преди сън, но без болка. Снощи 2 часа плака, дадох му панадол и заспа. Днеска взех гелчета и с тях го мажа. Толкова го боли, че не може да яде. Утре ще го заведа на лекар да видим какво ще каже. А и тази вечер като го къпехме забелязахме че има нещо бяло по пениса, гной ли е или насъбран крем не знам та  и  за това ще питаме.

# 339
Момичета, мисля, че вече е обсъждано, но пак да попитам. Спряхте ли се на столчета за хранене? Знам, че столчетата на ИКЕА за 30лв много ги хвалят, но не се регулират, съответно детето тр да може да седи. Някоя мама имала ли е такова столче преди и да каже + и -? Отделно гледах, че и сточлетата на Chicco много ги хвалят, ама са около 300лв.. съответно се чудя каква толкова е разликата между столче за 300 и столче за 30? Иска ми се да е стабилно най-вече.

# 340
Момичета, мисля, че вече е обсъждано, но пак да попитам. Спряхте ли се на столчета за хранене? Знам, че столчетата на ИКЕА за 30лв много ги хвалят, но не се регулират, съответно детето тр да може да седи. Някоя мама имала ли е такова столче преди и да каже + и -? Отделно гледах, че и сточлетата на Chicco много ги хвалят, ама са около 300лв.. съответно се чудя каква толкова е разликата между столче за 300 и столче за 30? Иска ми се да е стабилно най-вече.
четох 10000 супер позитивни мнения за тези от Икеа. Аз си купих ПегПерего,но от ОЛХ и е супер готин,като го видях и се влюбих в него,така чеееее....ако не бързаш със захранването,изчакай да може да сяда и си купи от Икеа...ако ти се дават повече пари,вече можеш да обмислиш и другите варианти Simple Smile))))))) А на мен ми е интересно,тези които живеете в София,в кои квартали сте,къде се разхождате? Simple Smile

# 341
Аз съм в Младост. В общи линии обикаляме из квартала, посядам си на някоя пейка и докато той спи ми идва и аз да дремна Grinning Когато времето е хубаво ходим и до техпарка, там е готино за разходка и спокойничко.

# 342
Само пегперего ли може да се регулира?

# 343
  • Пловдив
Естествено , че не. Има регулиращи столчета на всяка марка. Хванете Чиполино например евтина бг марка, колкото и хулена, все пак предимствата са ако нещо се повреди или счупи, че имат сервиз и части и се оправя веднага.
Кенгуру и прочие бг марки...всички имат този модел скъп стол...регулира гърба и височината, двойна табла за лесно измиване, 2 броя колела. Преди 10 години го имах от чиполино и беше идеален. Сега не знам на коя марка ще взимам, но пак ще е такъв, удобен си е. Нищо, че е певеце облегалката - като омажат с пюрета лесно се забърсва.

# 344
Аз съм в едно село до Нови Искър и ходим на разходка в парка на Сливница и К. Величков, един малък не знам как се казва. Понялога ходим и в парка св. Петър и Павел, пак на К. Величков до циганската махала.
Слизам когато приятелките ми са там, иначе си обикалям в село на чист въздух.

Общи условия

Активация на акаунт