Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 547
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Аз нямам проблем с белега, защото все още не го виждам Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята госпожица понякога свива устичка, когато ака, но последно време го прави тайно! Още малко да укрепне гръбчето и и ще започна да я слагам и аз.

# 391
Мами,
Вашите бебоци колко хранения правят? Ние почти винаги сме били на 6 хранения. Сега се чудя със захранването как ще се получи номера, дали ще го засища за по-дълго време...

# 392
Като стана дума за секциото да ви попитам и аз . Имате ли болка в корема от него.Аз нося малкия 5 етажа и от снощи си ме наболя та с кръста става мазало.

# 393
Като стана дума за секциото да ви попитам и аз . Имате ли болка в корема от него.Аз нося малкия 5 етажа и от снощи си ме наболя та с кръста става мазало.
Мен боли като се понатоваря, но поне досега не е било нищо страшно Simple Smile

# 394
Мен по време на бременността започна да ме боли кръста и тазобедрените стави. Сега когато бебето стана вече 6кг, ако го нося повече от 30мин става страшно с този кръст... направо после ми се иска да го отрежа, за да спре да ме боли....
и явно все по малко ще започнал да го нося, надявам се като сложа летният кош да му е по интересно да гледа и да спирам да го нося.

# 395
  • Пловдив
Здравейте.
Нашите зъби бая ни мъчат. И не спим добре. Не че сме спали преди, ама сега съвсем е закачена и не пуска цицата си и направо съм пребито куче. А тази седмица имаме работа и трябва да съм в час.
Относно ранното приучаване - каква цел се гони точно? Смисъл целта е сваляне на памперс, да. Обаче защо трябва на 4 месеца да се започне, като така или иначе най-ранния момент за сваляне на памперс, е когато проходят?! Смятате ли, че 6-7 мес е късно и като почнете на 4 мес ще има по-голям ефект?
Според мен нещата си опират и до дете. Момиченцата са една идея по-лесни. Момчетата малко по-късно свалят памперса. Не всички, но говорим статистически.
Примерът ми с по-голямото дете - тя беше лесно разпознаваема какво кога върши. На 6 мес на гърне и седалка на тоалетна. На 1 година без памперс. Ходеше по гащи и не се наакваше, но напикаването...децата на тази възраст пикаят доста често, по-често момиченцата. Та напикавахме по 5 чифта гащи, но не се отказвах и нещата някак се получиха. На 2 год тотално сме нямали памперс и вечер дори. Вечерния малко преди 2год го махнахме , но пък разбира се до 4 годишни могат да имат инциденти да кажем.
Сега ще пробвам същата схема, но детето е друго, няма да се учудя ако не стане така лесно.

# 396
Според мен е много рано за гърне. Аз доста по-нататък ще се заема с това.
И мен започна да ме боли кръстът и все по-зле ще става... Сега е малко над 6 кг... По-нататък не ми се мисли какво ще е с кръстът....

# 397
Само да вметна, че до година и нещо децата не могат да контролират физиологичните си нужди... не знам какви гърнета ви гонят. То бебето не може да се завърти още , камоли да седи. ( не искам да обидя никого )

# 398
Аз мисля да я слагам като почне да седи, сутрин след като се събуди, пък ще видим как ще е положението.
Голямата ми племеница дори не искаше да сяда на гърнето, беше я страх.

# 399
По повод на научаването на гърне ви пескам откъс от книгата - Основни етапи на детството на Франсоаз Долто, много добре е описан този момент. И да, почти до годинка децата не контролират сфинктера и дори и да разпознаваме кога детето ака не означава, че то може да контролира процеса. При момчетата е малко по-сложно  тъй като изхождането в началото е свързано с ерекцията. [/img]

# 400
Да, става въпрос за рефлекс, който се създава, не за контролиране. Иначе има мноооого материали за тази практика https://www.google.com/search?q=Natural+Infant+Hygiene&oq=Na … rome&ie=UTF-8

# 401
# 402
  • Пловдив
Да , най-важно е да знаем, че не се контролира и да не избухваме в нерви като се напикават за пореден път. Аз с пэрвата дъщеря го знаех и не съм се карала като опикава гащите ама изобщо. И детето наистина от 1 до 2 годишна си пишкаше без да иска, но намаляваше , докато накрая сама не усети нещата. Ще видим дали ще ми се получи отново. Сега съм една идея по-изнервена...но пък имаме куче и имах търпение с него да опикава, камо ли с детето.

# 403
А, разбира се, няма да се ядосваме, големият ми син си беше с памперс до две.

# 404
Не знам за секцио, но понеже раждах с епизиотомия и форцепс, още ми е подуто мястото. Усещам го твърдо на пипане, не знам как трябва да бъде. На вид не си личи много. Заспиването през деня е само на ръце, все с ръмжене и викане. Само се опитва да ме избута, а виждам, че почти му се затварят очита, но не и не. Когато сме на вън е по - спокоен, за това гледам по 2,3 часа да сме на разходка. Цял ден ръмжи и крещи ако не е на ръце, ако се отделя за да мия чинии примерно се започва рев. Сам с нищо не се заиграва.. труден период.

И аз така раждах, още усещам където е бил възела. И аз се чудех нормално ли е.

Общи условия

Активация на акаунт