Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 565
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Момичетa, шеcт вaлентнaтa вaкcинa нa кaкъв интврвaл cе поcтaвя, знaете ли?

# 226
Само за кърмените е след 6+, за тези на АМ се препоръчва по рано.
Въпреки, че за мен логиката трябва да е обратна, защото АМ има добавени витамини и минерали, а се оказва, че кърмата няма,  най- големият проблем е дефицит на желязо при кърмени бебета. Лошото е, че дори и да приемате той трудно преминава към кърмата. Единнственйят начин бебето да има до 6 месец е, майката да не е имала дефицит по време на бременността.

Аз започнах да си пия пак витамините за бременна, защото съм сигурна, че след толкова изтощение витамините са ми под Долна граница всичките.

# 227
Това с витамините да бременни е добра идея!

# 228
Аз също пия витамини. Има едни прегнакеър нова мама.
Доколкото знам за бебетата на АМ се препоръчва по-ранно захранване, защото желязото не се усвоява добре и депата в организма се изчерпват по-бързо. Така съм чела, но не съм експерт. Иначе аз знам за бебетата на АМ е препоръчително да се захранят след 4ти месец.

За кърмачета - след 6ти, но сега имало някаква нова мода да се захрани на 5 месеца навършени.

Четейки по книгите, виждам, че е хубаво бебето да проявява интерес към храната. Ами моето е още на 3 месеца и вече мляска с мен 😂 значи е готов 😀😀😀😀

За кърменето нощем: и аз често заспивам с него. Снощи будувахме между 1 и 4. В 4 започнах да кърмя, в 5:30 се събудих - още суче 😂😂😂 и мен ме е страх да не му направя нещо, но припадам от умора просто... не издържам будна, а се опитвам

# 229
Мами,
Вие кога смятате да слагате децата в летните кошчета и в каква позиция?

# 230
  • Пловдив
И аз знам, че на АМ се захранват малко по-рано. Моята първа дъщеря е захранена на 4 месеца и беше изцяло на АМ. Имаше уникален интерес към храната. Никакви проблеми с нея и 0 киселини.
Сега пак има интерес това бебе, но е кърмено и мисля на 5+ да почне да хапва.
Хип тук правят подаръци като се регистрираш. И не само хип ами аптамил и прочие марки. За Германия Австрия и Швейцария. Получих първо кутия пластмасова за съхранение на АМ и пробни дози АМ, а днес са ми пратили пюре от 4 плюс месец. Погледнах съставките, но чак нещо твърде нередно както в статията не видях. 90 процента био морков и вода. То дори аз като правя пюре слагам водичка или мляко. Няма как да е 100 процента морков. Ето снимки. Иначе ще правя на пара поне до 1 година нещата. Буркани рядко. Купих си лъжици , термосче...подготвих се

# 231
vesenceto_85, моят мечо е от яшните и лекарката ми каза повече от 130-140 да не му давам, защото наддава повечко (ама как жално смуче милия от вече празното шише с надежда да капне още малко) Simple Smile. А каката пък на неговата възраст зорлем я карах с едни смешни количества - 100-110, рядко 120 (уф, като се сетя...). Това бе причина (по предложение на педиатъра, разбира се) да започвам захранването още преди навършени 4 месеца. Тогава по старата схема започнах с ябълка, круша, сливите я разстройваха малко, но после не съм имала никакви проблеми със зеленчуците и месото. На 5-6 месеца простата зеленчукова супа беше голям хит Simple Smile После кашички, попарка със сиренце, четвърт жълтъче, месце и така (дано си спомням правилно). Нашите бебчета са в един ден, нали? Аз като го заведа вдругиден на консултация, ще коментираме и ще споделя тук, искам да почваме вече полека-лека.

Ние сме на 12.10,утре става на 4 месеца.
Не е злояд,изяжда си грамажа повечето пъти,но явно му стига каза педиатърката и да не го тъпча. Ще видим на 28.02 колко е пораснал.

# 232
Тук при регистрация на един талон, който получих по време на лекция за бременни, от Хип изпратиха Кутия за съхранение, шише, лъжичка и мостри на продуктите им за новородени и за бременни. Не знам дали беше временно или постоянно имат такава практика.

Ние започнахме захранване, малката е много щастлива, хапва си с голям апетит. Досега е опитвала картоф, морков, тиква, пащърнак и бял морков. Засега давам готови пюрета, но мисля да започвам да ги приготвям аз в скоро време.

Имам няколко пюрета на Хип вкъщи - на някои пише на немски, на други на унгарски. Не знам от какво зависи. И на Авенди имам, и на Орбико.

# 233
И аз четох, че захранването на кърмачета е от 6 месец, а на деца на АМ от 4.
И аз пия доста витамини заради талъсамията, знам, че желязото трудно преминава през кърмата, но приемам повече.
Бебка понякога може да е на гърда 1 час, но вече знам добре кога яде и кога е заспала и си цока просто така от рефлекса и я спирам и хайде в кошчето.
Дето се казва да не чуе дяволът, но в последно време спи супер, от 22:00 до 8:30 днес 😁 толкова сме щастливи, тя беше най-хапвашото бебе през 1:30 и нямахме надежда, че ще спим някога, но от както стана на 3 месеца разреди храненето, а от 4 дни няма нощно.
Летния кош ще ползвам може би края на март, да е поне на 5 месеца когато ортопедът ни каза да я слагаме да седи леко вече, а и зимния тогава вече ще ѝ е доста малък.
Аз се надявам да имам време и нерви да приготвям сама храната ѝ, но ще видим как  ще стане.
Поръчахме си овлажнител, оказа се, че влажността в нас е 22% и вероятно влачи сополки две седмици от това, да видим как ще е с него.

# 234
Аз вече сложих седалката, много й харесва Simple Smile

# 235
Ще се консултирам с вас дали правилно съм разбрала за захранването започва се  с картоф примерно и даваш 10 дни само картоф така-ли?след това даваш 10 дни морков и т.н като го даваш само на едно хранене в деня останалите хранения са ти мляко?а каша кога се дава?

# 236
Схеми за захранване има доста. Доколкото знам е губаво да се стои минимум 3-4дни на една храна, преди да се въведе следващата. Също е добра практика в началото новите храни да се въвеждат в малко количество, смесени с досега даваните и постепенно да се увеличава количеството. Например даваш 1 седмица само картоф, после добавяш малко морков към пюрето и всеки ден увеличаваш количеството на моркова, докато не стане само морков.

# 237
Да, аз така практикувам. Давах първоначално 5 дни тиква. Като започнах с 2 лъжички, следващите дни увеличавах с по още 2. След 5 дни добавих 2 лъжички картоф, след 3 дни дадох картоф с морков, след още 3 картоф с пащърнак и така, докто изредим позволените зеленчуци. Вече изяжда около 100 гр и я дохранвам С мляко. Дохранването е задължително, докато не въведете месо.

Относно кашите - започва се с безглутеновите, като може да се добавя и плодово пюре към тях.

Това си е моя интерпретация, която работи при моето дете. Консултирана е с педиатърката, но нямам претенции да е най-перфектната.

# 238
Здравейте, момичета!
Нашето момче става на 4 месеца на 22.02 - чудя се, нормално ли е "белега" от ваксината от родилното все още да изглежда по този начин? Педиатърката и дерматолог преди около месец казаха, че е ок, но аз все пак и вас да попитам за мнение Grinning

# 239
Нашият е белег и по-малък и по-малко червен, но щом си питала педиатъра, не вярвам да има проблем.
Здравейте, момичета!
Нашето момче става на 4 месеца на 22.02 - чудя се, нормално ли е "белега" от ваксината от родилното все още да изглежда по този начин? Педиатърката и дерматолог преди около месец казаха, че е ок, но аз все пак и вас да попитам за мнение Grinning

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 21:55 от Novichka1

Общи условия

Активация на акаунт