Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 503
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
Хахахаххахахаха и на мен ми се приидва 😂😂😂

# 451
  • София
Идвайте! Ходим боси у нас и по тениски и гащи. Но не се притеснявайте, пред гости сме облечени. Бебата и тя умира да е гола. Аз я оставям всяка вечер по половин час гола. Пада страшно въргаляне и обръщане и гукане. Но като тръгна да я обличам, изтерясва. Сърди се много.  Минусът е, че свикваш на равномерна топлина и като отидем някъде, например при сестра ми в Хасково на гости, ни е студено. Защото те са на климатик и в хола е топло и в спалнята, ама на коридора и в банята бели мечки се гонят. У тях сме известни като "изнежените".

# 452
При нас засега добре минава, няма температура, жизнена е и весела.
Тази вечер имах уговорка да изляза с приятелка на едно събиране за рисуване и вино и бях забравила, че днес ще слагат ваксините, когато се обещах, та я оставих на баба й да я гледа, но казах и на мм да отиде, защото малко трудно я успокояват, таа той каза, че по едно време много жално е плакала, но после напълнила памперса и се е успокоила (не беше акала 2 дни), тъй че явно това е бил проблемът. Сега тъкмо заспа, така че силно се надявам да е спокойна и да не се буди.

Иначе личната ми каза да почна да я захранвам от другия месец, да започна с картоф и след това да въвеждам другите зеленчуци малко по малко, каго към пюретата добавям кърма или АМ, малко зехтин или масло ГХИ. Каза да почна с 30 мл пюре, докато вдигна на 150-160, което се считало за заместено хранене и след 6-тия месец щяла да ми обясни за месото и жълтъка как се дават.

Можете ли да препоръчате някоя книжка да си купя за захранването? 🙄

# 453
Novichka1, има едни хапчета - Ре-комфорт (те са ме спасявали) - пише, че стават и за бебета и нямат противопоказания (все пак, ако имаш възможност, консултирай се). Иначе, пробвай с оризова вода. Няколко мои роднини гълтат по 2-3 сурови цели бобени зърна при разстройство (не се дъвчат). Чула съм, че някои хора пият оцет, но не съм го пробвала. Успех!

# 454
И ние вчера бяхме на ваксини, малкият даже не ги усети и не е плакал. Отнесе две в крачетата.
Педиатърката нещо бързаше и като я питах за захранване, тя директно каза- на следващата консултация ще обясня. А тя е чак на 23 март. Не знам дали да чакам или на своя глава да започна...

# 455
Благодаря ти!
Novichka1, има едни хапчета - Ре-комфорт (те са ме спасявали) - пише, че стават и за бебета и нямат противопоказания (все пак, ако имаш възможност, консултирай се). Иначе, пробвай с оризова вода. Няколко мои роднини гълтат по 2-3 сурови цели бобени зърна при разстройство (не се дъвчат). Чула съм, че някои хора пият оцет, но не съм го пробвала. Успех!

# 456
И ние бихме днес последните ваксини в крачетата. В началото на Март втория прием за ротавируса. 8,200 - 68 см на 4м++ . Дано да не вдигне температура, запасила съм се, но все пак..

# 457
Малката се събуди в 1 ч. и беше много топла изпотена, но термометъра не показа да има температура. Посъблякох я, смених памперс и я храних и си заспа пак и повече не се е будила. Още спи. Правеше едни физиономийки, нещо я болеше, може и зъбките да са вече, вчера личната потвърди, че са тръгнали да избиват.

# 458
Какво слагате във ваничката? Никоя подложка не ми харесва. В тази от коритото, брадичката му опира в гърдите. А в тези мрежи, той реално не е във водата.

# 459
Ние слагаме мрежичка и пълним доста вода, за да я потопим.
Аз си взех на Веледа измиващо мляко с невен, то е без отмиване и слагам във ваната, ние пак я изплакваме де понеже понякога пишка докато я къпем 😁
Ако бебето има неразположение след ваксината панадол ли давате? Малката не взига температура, но плаче привечер и е доста жална. Днес сме на втори прием на 6 валентната.
Какво слагате във ваничката? Никоя подложка не ми харесва. В тази от коритото, брадичката му опира в гърдите. А в тези мрежи, той реално не е във водата.

# 460
  • Пловдив

Ние имаме ергономична ваничка. С първото дете бяхме с такава. От новородено си ляга вътре.Къпеш и сама без усилия. И си е във водата разбира се.

И ние снощи след ваксината се опитахме да вдигнем темп, но над 37.5 не отиде и нищо не дадох, освен кърма.
Впрочем четох, че давате сиропи за темп и аз в Бг това давах преди, но в Австрия на малките деца препоръчват само свещички и има логика, защото сиропът дразни стомаха! А след ротавирусни и прочие ваксини накуп няма нужда и от допълнително раздразнение.Само казвам и за мен е новост...
Днес мисля да поспя поне 1 час...но знае ли човек дали ще успея. Вчера не успях

# 461
Аз пробвах Панадол да дам, но изобщо не й харесва и го плюе 😁

# 462
Ако има някой от пловдив да ми препоръча ортопед със здравната каса днес ни дадоха направление.

# 463
Кул пач слагам на крачетата след ваксина и ги сменям на 4 часа. Панадол след ваксината ако се наложи давам след 4 часа пак.

# 464
  • Пловдив
Ако има някой от пловдив да ми препоръча ортопед със здравната каса днес ни дадоха направление.
д-р Гоновски

Общи условия

Активация на акаунт