При нас нощта след ваксините мина сравнително спокойно. Нямаше проблеми, освен малко промрънквания и пръцкания. Към 12 беше малко топла, бузките й бяха леко зачервени. Но термометърът показа 36.6. Не знам въобще дали е удачно да се дават апиретици след ваксина. От една страна заради дразненето на стомаха, от друга страна - може би пречат на ваксината да се активира. Разбира се, при над 38 трябва да се даде нещо. Но нашият педиатър казва, че ако температурата е над 37.5, не е от ваксината. Каката никога не е реагирала на ваксина с температура. Надявам се и малката да е така. За сега е така.
Ние имаме ергономична ваничка. С първото дете бяхме с такава. От новородено си ляга вътре.Къпеш и сама без усилия. И си е във водата разбира се.
И ние снощи след ваксината се опитахме да вдигнем темп, но над 37.5 не отиде и нищо не дадох, освен кърма.
Впрочем четох, че давате сиропи за темп и аз в Бг това давах преди, но в Австрия на малките деца препоръчват само свещички и има логика, защото сиропът дразни стомаха! А след ротавирусни и прочие ваксини накуп няма нужда и от допълнително раздразнение.Само казвам и за мен е новост...
Днес мисля да поспя поне 1 час...но знае ли човек дали ще успея. Вчера не успях

Все по-често се смее с глас и направо се разтапям.
Само на кърма е и лекарката ми каза, че можело да започна лека полека със зеленчуци, но да въвеждам по 1 седмично и чак след 1 месец плодове, а след два каши и месо. Твърди, че най-новите изследвания показвали, че бебетата захранени след 6 месец имали ниски стойности на желязо и по-често развивали анемия и затова ако искам да започвам. Обаче моята бебка никак не е готова за захранване и мисля да поизчакам поне до 5 месец. Тогава вече малко по малко и чак към 6,5 месеца да имам заместен обяд (може би). Нещо такова ми се върти из главата за сега пък да видим.