Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 503
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И ние сме с такава вана на стойка - ергономична с подложки против хлъзгане. От едната страна е за полу легнало положение, от другата - за седнало. В средата има една издатина, която може би играе ролята на някакъв стопер. Каката къпехме в същата, супер е. Ама бебата още не я оставяме без да я държим.
При нас нощта след ваксините мина сравнително спокойно. Нямаше проблеми, освен малко промрънквания и пръцкания. Към 12 беше малко топла, бузките й бяха леко зачервени. Но термометърът показа 36.6. Не знам въобще дали е удачно да се дават апиретици след ваксина. От една страна заради дразненето на стомаха, от друга страна - може би пречат на ваксината да се активира. Разбира се, при над 38 трябва да се даде нещо. Но нашият педиатър казва, че ако температурата е над 37.5, не е от ваксината. Каката никога не е реагирала на ваксина с температура. Надявам се и малката да е така. За сега е така.

Какво слагате във ваничката? Никоя подложка не ми харесва. В тази от коритото, брадичката му опира в гърдите. А в тези мрежи, той реално не е във водата.

Ние имаме ергономична ваничка. С първото дете бяхме с такава. От новородено си ляга вътре.Къпеш и сама без усилия. И си е във водата разбира се.

И ние снощи след ваксината се опитахме да вдигнем темп, но над 37.5 не отиде и нищо не дадох, освен кърма.
Впрочем четох, че давате сиропи за темп и аз в Бг това давах преди, но в Австрия на малките деца препоръчват само свещички и има логика, защото сиропът дразни стомаха! А след ротавирусни и прочие ваксини накуп няма нужда и от допълнително раздразнение.Само казвам и за мен е новост...
Днес мисля да поспя поне 1 час...но знае ли човек дали ще успея. Вчера не успях

# 466
  • not found
Скрит текст:
Ние сме с такава стойка в коритото , въртя го и по гръб и по корем . Като е по коремче гледа картинката на коритото , като е по гръб - гледа мен 😛Единсвеното , което вече не ми харесва , че бебето като се мърда наляво надясно трябва да го подпирам да не пльокне във водата .

# 467
Нощта след ваксините мина добре, но снощи  тоя двучасов рев ми скъси живота. Аз както писах по принцип също не давам нищо след ваксина профилактично, или за Т под 38, но това вчера не беше неразположение, ами направо някаква истерия... та както и да е важното е, че мина и днес пак си е моето щастливо бебе. Simple Smile Все по-често се смее с глас и направо се разтапям.
Иначе на консултацията вчера(4 месец) я премериха 5900гр и 61см. И ние сме от по-фините. Bowtie Само на кърма е и лекарката ми каза, че можело да започна лека полека със зеленчуци, но да въвеждам по 1 седмично и чак след 1 месец плодове, а след два каши и месо. Твърди, че най-новите изследвания показвали, че бебетата захранени след 6 месец имали ниски стойности на желязо и по-често развивали анемия и затова ако искам да започвам. Обаче моята бебка никак не е готова за захранване и мисля да поизчакам поне до 5 месец. Тогава вече малко по малко и чак към 6,5 месеца да имам заместен обяд (може би). Нещо такова ми се върти из главата за сега пък да видим.
И нашата стойка за вана е като на Golden*Carnival. Удобна е защото е от плат, който се сваля и се пере. Имаме и две пластмасови, но нашата госпожица започва да реве като се докосне до пластмасата, та само в тази стои, но вече натежава и трябва да пълним ваничката все по-малко.
Памперси харесвам ДМ нейчър, но купувам и Мамиа за 20лв 100бр. те също не са зле.

# 468
Ние се къпем все още в мивката в банята, но скоро май ще вадим коритото,че ми тежи.
ARmaCH Захранването го почнах с картоф,който яде четвърти ден вече и май му харесва. Правя го по-редичко пюренцето,като боза. След това ми казаха да дам тиква.

# 469
  • Пловдив
С Ам ли го разреждаш? Или тези, които кърмим с кърма ли да разреждаме или може със сокчето , което капе в уреда на пара, т.е вода? Не мога да се сетя какво правих преди...

# 470
Весенцето на колко точно стана твоето бебе?

Аз няма да успея да изцедя кърма и ще разреждам с АМ.
Иначе трябва на ръка да цедя, с помпата почти нищо не излиза вече.

# 471
Ако има някой от пловдив да ми препоръча ортопед със здравната каса днес ни дадоха направление.
Доктор Арнаудов, работи със здр.каса, но знам, че по от рано трябва да запазиш час...много добри отзиви, ние ходихме веднъж, доволна съм и най-вече, че не е от онези доктори, които да си измислят несъществуващи проблеми и да те вкарват във филми с цел лично облагодетелстване посредством здр.каса...Препоръчвам го !!!

# 472
С Ам ли го разреждаш? Или тези, които кърмим с кърма ли да разреждаме или може със сокчето , което капе в уреда на пара, т.е вода? Не мога да се сетя какво правих преди...

Да,с АМ го разреждам.
 На 4 месеца и  една седмица  е.

# 473
  • Пловдив
Благадаря. Ами и аз с Ам може да разреждам. А тези , които кърмим , какво правим с циците като дадем.2 лъжици пюре - слагаме го да дояде? А като си стане пълна порция пюре и няма нужда на обяд от цица - тогава се цедим ли или вече е един вид отбиване и правим голяма пауза до следобедно хранене?

# 474
Според мен отначало кърмим след 2-те лъжици пюре 🤪
А след това като постепенно се замести хранене, кърмата ще си намалее сама.

Аз тази вечер пробвах уреда, направих картофено пюре - стана уникално, мм много го хареса, тъкмо да не ми мрънка, че е излишна покупка 🤣

# 475
  • Белгия
Аз още не знам на каква марка уред да си вземем.. Те всичките толкова си приличат, и все едни и същи функции.. Нямам никаква представа..

Оле боже мой. Тази вечер при нас положението беше ужасно.. Рев, рев, с пълен глас, дере се горкото човече, чак трепери. Сърцето ми се късаше, дундуркахме, пяхме, разхождахме, сменяхме памперс, предлагах гърда - нищо не помогна. Със сигурност не са колики. Единственото, което ми идва на ум е зъби (но пък ЛЛ тъкмо онзи ден каза, че нищо не виждала).. Но нямам друго обяснение.
Имам вкъщи едни хомеопатични свещички, за цялостно непредразположение, та от отчаяние сложихме една и 3 минути по-късно се кротна и заспа..

# 476
Много са жални горките, нашето както спи и изведнъж се събужда с рев и започва да си яде нервно пръстите и да плаче , за мен това са си зъби, слава Богу бързо се успокои , ама то тепърва ще се започва...
А може ли името на тези свищички за всеобщо неразположение?

# 477
Ако има някой от пловдив да ми препоръча ортопед със здравната каса днес ни дадоха направление.
Доктор Арнаудов, работи със здр.каса, но знам, че по от рано трябва да запазиш час...много добри отзиви, ние ходихме веднъж, доволна съм и най-вече, че не е от онези доктори, които да си измислят несъществуващи проблеми и да те вкарват във филми с цел лично облагодетелстване посредством здр.каса...Препоръчвам го !!!

Вие как си запазихте час, през сайта или по телефона? Моята ЛЛ ми го препоръча, но като гледам няма часове този и следващия месец...

# 478
Josefin оттук нататък цедиш само ако при пропускане на хранене гърдите са мн напрегнати и твърди и цедиш малко, само до облекчение.
Тялото трябва да разбере, че вече не трябва да прави толкова кърма защото няма кой да в яде. До няколко дни след пропускаме на хранене би трябвало гърдите вече да не се пълнят толкова. Така постепенно с изхвърляне на всяко следващо хранене става отбиването. Накрая остават едно или две кърмения за 24 часа и кърмата става мн малко.
Пълното спиране все още не знам как става, но приятелка каза, че за три дни при нея всичко е спряло след окончателното спиране.

Обачеее като няма да има вече цица, как ще се успокояват  направо не ми се мисли, най- вече нощем. :/

# 479
Обачеее като няма да има вече цица, как ще се успокояват  направо не ми се мисли, най- вече нощем. :/

Ужac и aз точно товa cи миcля, кaкво ще прaвим не знaм. Бaбите кaзвaт водичкa дa дaвaм нощно време. Aз дaвaм цицa едвa ли не нa вcяко мрън, ще е трудно поcле отвиквaнето.

Общи условия

Активация на акаунт