Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 458
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Новичка, когато моята бебка беше болна в болницата ми казаха да не меря температура непосредствено след хранене, ако бебето е акало или е станало от сън. Тогава се повишавала, без да е болно. Моя електронен термометър отчита повишена температура след 37.5.предполагам,че е нагласен с 5 десети нагоре.

# 571
Albz консистенцията си промени, виж с нещо за в направиш по хумогенна. Може през някаква мн ситна цедка или ако имаш уред подобен на нитрибулед.
 На моя приятелка така като направи и започна да яде, преди това му се гадеше. Може и по рядко да го пробваш с мляко.

# 572
Albz консистенцията си промени, виж с нещо за в направиш по хумогенна. Може през някаква мн ситна цедка или ако имаш уред подобен на нитрибулед.
 На моя приятелка така като направи и започна да яде, преди това му се гадеше. Може и по рядко да го пробваш с мляко.

Да, имам нутрибулет. Утре ще пробвам да го разредя с малко АМ . Благодаря ти 😘

# 573
И аз си взех уреда на Филипс. Засега правих само за нас картофено пюре. Да попитам дали изцеждаш водата преди да пасираш или не? И колко картофи правите наведнъж, аз досега пълнех каната до максимално разрешеното количество, но защото правих пюрето за нас. Нямам идея колко е минималното количество 🙄

# 574
  • София
Една приятелка сподели, че при тях е било така първият път, а след това нейният син сам е бутал лъжицата към устата си лакомо и е искал още. За картоф говорим.

Момичета, днес дадох първата лъжичка картоф. Малката беше отвратена 😂 плю , почна да се прави че и се повръща ( сигурно наистина и се е доповръщало де) и накрая се разрева . Изяде със зор лъжичка и половина . Ще видим утре като дам как ще е.

# 575
Аз слагах 2 картофа, отделях му 30,50,70гр и другото за мен Grinning от тиквата, понеже нямам много само една замразих му слагам колкото ще яде. Примерно ако ще му давам 50гр слагам към 70гр, защото се губят 10-15гр като изсипя от водата която е пуснала. Аз си замразих в пликчета с цип нарязани на кубчета тиква, тиквички, броколи, спанак, пащърнак, морков, сладък картоф, грах и само си изсипвам колкото ми трябва, за да не режа всеки ден.

# 576
Много съобразително.
Аз успях да замразя само тиква.
Аз слагах 2 картофа, отделях му 30,50,70гр и другото за мен Grinning от тиквата, понеже нямам много само една замразих му слагам колкото ще яде. Примерно ако ще му давам 50гр слагам към 70гр, защото се губят 10-15гр като изсипя от водата която е пуснала. Аз си замразих в пликчета с цип нарязани на кубчета тиква, тиквички, броколи, спанак, пащърнак, морков, сладък картоф, грах и само си изсипвам колкото ми трябва, за да не режа всеки ден.

# 577
Ако ви е тъпо, че не сте замръзили неща, си помислете за мен, аз нямам нищо замръзени. Grinning
Ще го карам на готови пюрета и каквото има в момента на пазара.

# 578
Аз искам вече да захранвам, защото си мисля, че не му стига само кърма. Вече проявява доста интерес към храната ни. Премлясква, дъвче 😂 на 4 месеца и половина е.

Ще изчакам още малко, защото точно излекувахме обрив от атопичен дерматит и др седмица сме на първи ваксини. Надявам се до тогава да не се обрине пак и да можем да ги започнем, за да започна и захранване след това

# 579
Ей, много ти благодаря! Знаех, че не се мери след хранене, но за след сън и акане не знаех! Мерси много!!!

Новичка, когато моята бебка беше болна в болницата ми казаха да не меря температура непосредствено след хранене, ако бебето е акало или е станало от сън. Тогава се повишавала, без да е болно. Моя електронен термометър отчита повишена температура след 37.5.предполагам,че е нагласен с 5 десети нагоре.

# 580
Момичета всички ли започвате с пюретата?  Някоя ще захранва ли по метода ЗВБ, да има с кой да си обсъждам?  Акушерките тук съветват, че ако на кърмено бебе му стига кърмата, няма нужда да се бърза със захранването. Не знам. 
Иначе ви следя с интерес като пишете как ги храните и много ви се радвам, все едно ви познавам вас и бебковците.

Иначе от днес ни почнаха по-сериозно да ни мъчат зъбите. Не може да се нахрани, дърпа ме, плаче със сълзи, мн е жална.
Дотук не сме имали проблеми с нощния сън, но усещам че нещата ще се променят.

На 27ми сме на последните засега ваксини.

# 581
Мен този метод ЗВБ ме плаши честно казано 🙄

# 582
То и мен ме плаши да си призная, продължавам да си чета четивото базирано на опит и мнения и честно да ви кажа, ме убедиха че е по-вероятно да се задави бебето, когато ние му даваме храната, отколкото, когато то само си я поднася към устата.( понеже това най-много ме притеснява) . Да не забравяме, че те не започват да дъвчат от деня, в който седнат на масата.

Другите позитиви са, че не готвиш отделно за него, семейството се храни заедно и заради бебето се готви по-здравословно.   Не знам, много неща,които прочетох ми харесаха и ме убедиха да пробвам.

Ще споделя опит като му дойде времето хх

# 583
Аз сега мисля да започна с пюрета, а след това може да пробвам и ЗВБ.

# 584
Днес взех от аптеката Калгел за зъбките. Не й харесва много, но май я успокои поне малко. Вече има две бели точки на венеца отдолу.

Не е много на фокус снимката, но малката много шава 😁

Общи условия

Активация на акаунт