Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 19 025
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Защо просто не поканят МЕНСА да прави приемните изпити. Така няма да има място за спорове Simple Smile

Защото МЕНСА ще държат монопола.

# 181
  • Пловдив/София
Питах и аз (5г), като ги нарисувах, което беше много подвеждащо Simple Smile) в крайна сметка реши, че делфинът, защото няма човка. Макар че на моята рисунка май имаше Simple Smile

Мен пък мв радват задачите по логика, ако има човек до детето. Показват много повече, отколкото например букви, които са до зазубряне. Моето и на 3 знаеше повечето, ама какво от туй? Както казах, едно дете, което пише цели изречения на тъкмо навършени 5г и прави страхотно сложни симетрии, не беше прието в едно ЧУ, защото не знаело Щ, Ю и подобни непопулярни букви. Много късогледо според мен...

# 182
  • София
Ейй, живи и здрави да сте с тези въпроси и отговорите на децата, с глас се смея и от душа се радвам, толкова пък да са прекрасни децата!

# 183
  • София
Това с елфите ме уби. Сигурно трябва да им се радвам, че дават такива безумни въпроси на децата за акредитация. А какво да отговорят децата, които са реалисти и знаят, че няма елфи? Все едно някой да зададе онзи въпрос "колко ангели могат да се съберат на върха на иглата". Тези хора съвсем изкукват вече!

# 184
А колко ангели могат?
Видяхте ли, че 4 годишните отговарят като мен😄. Благодаря на Попея, трогнат съм от оценката 😄
Току-що питах и моето, вече не е на 4, но каза - орелът, разбира се, защото другите живеят на вода.
Питам го - а пингвинът какво животно е?
Той: Птица!
Аз: е, тогава не е ли 🐬 излишен? Той - ми не, орелът е много различен! Другите, каза, са водни. Т.е.изцяло мойте съображения каза, а такива задачи не сме решавали и обсъждали от години. Нито ме е знаел какво съм писал тук. А ето че знае, че пингвинът е птица.

Доп.от мен- делфина и пингвина са много интелигентни и могат да общуват с хората ,- още един аргумент, който се сетих.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 20:15 от Татко Мецан

# 185
  • София
Темата май взе да се пълни с детски умотворения. И от мен едно: Учителката: Защо хората ловят рибките? Детето: За да ги хванат.

# 186
Обаче за зеленчуците ей сега го питах, изключи магданоза. А според мен е тиквата. Когато е имало отговори в книжките и сме отговаряли различно, винаги неговия отговор е съвпадал с дадения. Ама вече не на 4, та не знам що изключи магданоза, но може би то това е и вярното.

# 187
  • София
Ох, Мецане, стига с това "вярноТО"! Разчупи малко рамката! Joy Има повече от един правилни отговора, по-важното е как ще се обосновеш.
Страхотни детски отговори! Прекрасно е, че са толкова различни. Я, дайте още такива задачки! Laughing

# 188
  • софия
Освен това магданоза съвсем не е вкусен, аут трябва да бъде отвсякъде.
От мен един,два въпроса (стари и сигурно повечето ги знаете)
От коя страна е каната на дръжката за вода?
Къде морето е еднакво дълбоко?

П.П питайте децата преди да са си легнали, та да не чакаме до утре.

# 189
  • В офиса
Отговорът на моите две:
5г.: делфинът, защото другите са птици
7г: орелът, защото само той лети

И двете отговориха магданоз, защото другите са кръгли, според по-голямата и защото имат зелено само отгоре, според по-малката

# 190
  • София
Ох, санака, голям мазохист си Relieved Онзи ден с кеф изхвърлих последното напечатано копие на АМ, то пък се оказа, че ги имам и в електронен вид Sleepy

Намерете излишното от:

1. круша, диня, чушка, ябълка
2. птица, морска звезда, морско конче, делфин
3. бебешка количка, градинска количка, тротинетка, автомобил
4. хипопотам, крокодил, слон, камила
5. коза, охлюв, костенурка, таралеж
6. щипка за простиране, цип, копче, безопасна игла

Амели, и на двете не се сещам Flushed

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 21:01 от Аш

# 191
  • София
може отговорите да са забавни, но в реална обстановка не е много добре. Определянето на тези таксономични категории може да бъде на base level, subordinate level and superordinate level и не би трябвало да се поставят така, че да има повече от един верен отговор по други критерии. Останалото са някакви грешни интерпретации.

# 192
  • София
Аааа, Санака, добре го измисли ние да даваме такива задачи. Усещам, че искаш да спестиш от курс Joy

# 193
  • София
От коя страна е каната на дръжката за вода?
Къде морето е еднакво дълбоко?
Здравейте, от балкончето съм, само чета. На въпросите:
1. От външната.
2. На рисунката.
Достатъчно тъпи ли са отговорите, за да се приемат за верни?

# 194
  • София
'Ми, мисля за внуците, бе, Лейди! Децата вече ги избутах. Joy
Аш, защо мазохист? Тези задачи наистина са забавни и повечето деца биха ги правили с кеф самоинициативно. Стига да не си блъскаш главата, какво някой си специалист е решил, че е най-правилното.
Сега питах и по-възрастните членове на семейството. Дъщеря ми изключи делфина и магданоза. ММ изключи орела и тиквата - защото не става за салата. След 20 и кусур години брак хората започват да мислят еднакво. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт