Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 19 036
  • 744
  •   1
Отговори
# 195

1. круша, диня, чушка, ябълка - чушка, защото била люта и зеленчук
2. птица, морска звезда, морско конче, делфин - птица, щото лети
3. бебешка количка, градинска количка, тротинетка, автомобил - автомобил, бил много по-голям и бърз
4. хипопотам, крокодил, слон, камила - камила, защото имала козина
5. коза, охлюв, костенурка, таралеж - охлюв, защото няма крака
6. щипка за простиране, цип, копче, безопасна игла - копче, не се отваря

Ей, жестоко! Детето много се въодушеви и пожела още, та точно щях да питам откъде да търся в електронен вариант.

Тези на Амели се оказаха трудни.

# 196
Начи за мен на 5 отговора е коза, другите са много бавни, не могат да се катерят и скачат.
На 4 отговора е крокодил.
С другите отговори съм съгласен. Може би на 6 е щипка, щото всичко друго може да е елемент от облеклото, и с безопасна игла може да си защипеш гащите, ако ти е паднало копчето, а с щипка само идиот ще го направи 😄😄

# 197
Крокодила и аз бих го изключила, понеже е хищник, но тя първоначално го изключи, защото живее предимно във водата, но после се сети, че и хипопотамът също и махна косматото. И за козата съм съгласна, ама защото останалите имат защитна черупка/бодли и се свиват/скриват в нея.

Хаха, да, за щипката и аз същото измислих, но нейното ми се струва по-логично.

# 198
  • софия
От коя страна е каната на дръжката за вода?
Къде морето е еднакво дълбоко?
Здравейте, от балкончето съм, само чета. На въпросите:
1. От външната.
2. На рисунката.
Достатъчно тъпи ли са отговорите, за да се приемат за верни?

еееее ти пък! Няма тъпи отговори. Виж как се забавляваме. темата не е била толкова добронамерена никога като  че ли Simple Smile
Другите?
FBID1264533900, децата ли пита или според теб?

Ох, санака, голям мазохист си Relieved Онзи ден с кеф изхвърлих последното напечатано копие на АМ, то пък се оказа, че ги имам и в електронен вид Sleepy

Намерете излишното от:

1. круша, диня, чушка, ябълка
2. птица, морска звезда, морско конче, делфин
3. бебешка количка, градинска количка, тротинетка, автомобил
4. хипопотам, крокодил, слон, камила
5. коза, охлюв, костенурка, таралеж
6. щипка за простиране, цип, копче, безопасна игла

Амели, и на двете не се сещам Flushed
аз нямам малки деца наоколо. Може ли аз да отговоря Simple Smile
1. чушка
2.птица
3. н я м а м и д е я. какво е градинска количка?
4.камила
5. коза ( ама първо исках да кажа охлюв защото другите имат крака)
6. щипка за простиране

Аш, в горния цитат са отговорите. sali от балкона е права.

# 199
  • София
Градинска количка е онази с двете дръжки и едното колело. На български й казвама ръчна количка, а това за градинската е от английски.

# 200
  • София
По повод уникалния начин, по който мислят децата, се сетих за един стар руски филм, в който водят детето на логопед, защото не може да казва Р. Намерих откъса в youtube Joy https://www.youtube.com/watch?v=H9-uoOyAG_Y

# 201
Амели, и детето, и аз, и сестра ми Smile
Това за морето и рисунката го помня отнякъде, но и тогава не се сетих сама:)))
За каната - от страната, от която я хванеш 🤷‍♀️

Гледам, че с дъщеря ми мислите еднакво почти:))

# 202
  • София
Бих отговорила като Амели, плюс градинска количка, защото никой не се вози на нея.. ще питам утре децата.

Кое е излишното животно питам аз моите (10 и 9) и докато мислят, от другата стая мъжът ми "Орелът, защото само той не е бозайник!" и се подава ухилен, чак след като дълго гледа изумения ми поглед се усети 🤣

Нотарис, не ми кради пингвините и делфините, мои си бяха!
На зеленчуците нямахме съвпадащ отговор в семейството. За мен е очевидно магданозът, разбирам другите логики - за плодове или зеленчуци - но те все пропускат факта, че магданозът не е плод или зеленчук...

# 203
  • София
Имам цяла колекция от уникални  отговори, при това много добре обосновани от детска гледна точка, но си остават тайна. Wink

# 204
  • софия
Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesFlushedHead BandRelaxed хахахахаххахахаах аз сама си избухнах в смях. лелееее как е възожно да изключа козата!!! Понечих за охлюва, но във втората секунда си казах - не, не тия трите (костенурка, охлюв, т а р а л е ж?!) имат къщички!!!! Stuck Out Tongue Closed Eyes
край, никой няма да иска да ме вземееееее

ама и мъжа на svee си го бива Laughing

# 205
  • София
А аз искам да викам "Авторът, авторът!".

# 206
Бих отговорила като Амели, плюс градинска количка, защото никой не се вози на нея.. ще питам утре децата.

Кое е излишното животно питам аз моите (10 и 9) и докато мислят, от другата стая мъжът ми "Орелът, защото само той не е бозайник!" и се подава ухилен, чак след като дълго гледа изумения ми поглед се усети 🤣

На зеленчуците нямахме съвпадащ отговор в семейството. За мен е очевидно магданозът, разбирам другите логики - за плодове или зеленчуци - но те все пропускат факта, че магданозът не е плод или зеленчук...

Споменах трудния изпит в НУКК, та се присетихте за задачките😀без отговор. Затова се похвалих.

Признавам и връщам веднага пингвините, твои си бяха. На мен пингвинско-делфинския етап ми мина отдавна.  После Аш извади един домат, Sanaka направи салатата, сложихте масата с каната и те така.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 23:15 от Notaris

# 207

Голям купон!
Ха-ха, мъжа ти го скъсаха на изпита в НУКК Laughing  
А, и Амели са я скъсали - абе за нищо не ставате Laughing
На 3 аз бих изхвърлила автомобила, а не градинската количка, защото само той не се задвижва с човешка сила, ръчно, а е с двигател  Smiley

Мецане, моля, пак заповядай! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Нотарис, пингвинско-делфинският етап е вечен!

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 23:16 от Анонимен

# 208
И моите отговори
1. круша, диня, чушка, ябълка - чушка
2. птица, морска звезда, морско конче, делфин - птица
3. бебешка количка, градинска количка, тротинетка, автомобил-автомобил
4. хипопотам, крокодил, слон, камила - крокодил
5. коза, охлюв, костенурка, таралеж - охлюв
6. щипка за простиране, цип, копче, безопасна игла - щипка за простиране

# 209
  • софия
И моите отговори
1. круша, диня, чушка, ябълка - чушка
2. птица, морска звезда, морско конче, делфин - птица
3. бебешка количка, градинска количка, тротинетка, автомобил-автомобил
4. хипопотам, крокодил, слон, камила - крокодил
5. коза, охлюв, костенурка, таралеж - охлюв
6. щипка за простиране, цип, копче, безопасна игла - щипка за простиране

ама твоите или на детето? Simple Smile
да знаем после кой приет, кой не приет Satisfied

Я, да ви питам всички, защо махате крокодила?

Общи условия

Активация на акаунт