Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 960
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
На мен притеснително ми изглежда единствено как дете би издържало на темпото да излиза в 7 и да се прибира след 20:00, след това сингапурска математика, регулярни домашни (не знам ААУ дали имат, всъщност), вечеря, душ и така 5 дни в седмицата.

# 286
  • София
На мен притеснително ми изглежда единствено как дете би издържало на темпото да излиза в 7 и да се прибира след 20:00, след това сингапурска математика, регулярни домашни (не знам ААУ дали имат, всъщност), вечеря, душ и така 5 дни в седмицата.
Това не се наемам до коментирам. Те и в момента са си на такъв режим до колкото схващам, така че няма да е новост

# 287
В ААУ детето й точно нищо няма да научи, защото то си знае английски, а там нищо друго няма да му дадат.  20 бона в евро обаче годишно ще й ги вземат с голямо удоволствие. Тенис тук няма като в САЩ, а и никъде няма опция за ежедневни 4 часови тренировки, освен ако някой посредствен треньор не реши да изкара кинти от един според него залюхан американец. Ако детето тренира толкова часове в Щатите, то може и Агаси да стане, а тук ще стане точно нищо. Сингапурската математика тук много бързо ще я забравят, като се сблъскат с реалностите. Абе нека види сама.
Не ти ли идва на ум, че съм проверила нещата. Опция за 4 часови групови занимания предлагат в повечето клубове, зависи обаче децата на какво ниво са. Детето ми и в България е на тренировки, и не мога да нарека треньорите му посредствени... мериш нещата от собствената си камбанария

Няколко пъти вече споменавам, че децата са ангажимент на родителите си. Та щом, аз съм преценила, че това работи при моето дете, не виждам какво ти е притеснително на теб. Обърни внимание на твоето дете, остави моето да си е мой ангажимент.

# 288
Опция за 4 часови групови занимания предлагат в повечето клубове, зависи обаче децата на какво ниво са. Детето ми и в България е на тренировки, и не мога да нарека треньорите му посредствени... мериш нещата от собствената си камбанария

Добре, един клуб ми кажи, един! - може и на лични.

# 289
Мисля, да запазя информацията за себе си. Щом аз от другият край на света съм успяла да открия и треньори и клубове, за някой живеещ в София няма да е трудно да го направи.

Искам да вметна нещо, до този момент не съм си позволила да коментирам нечий избор, въпрос на култура е все пак, да не коментирате и моя.

# 290
Мецане, немож ги стигна американците😀

# 291
Е, то аз най-добронамерено, пък тя нали виждате...да запазела информацията за себе си, ама дръж си я, няма проблеми. Кой знае каква велика информация имаш Grinning Освен че ще ти вземат много пари. Аз тук на място съм го преживял, братче, тя от Хюстън тръгнала да ми обяснява. Треньори и клубове в София дал Господ, като ти вземат парите и като видиш нещата от личен опит, друга песен ще запееш, ама твоя си работа. Съжалявам наистина, че коментирах каквото и да било. Още повече, че не вярвам грам на това, което е написала, че правело детето й. Във форума всеки е много велик.
ААУ!
Всяко дете от великолепната седморка на българските ЧУ ще сложи всяко дете от ААУ в джоба си! По всички науки и въобще по всичко. Което е азбучна истина за тези, които имат хабер от образованието у нас.
С което приключвам участието си в темата. Много ми стана неприятно вече, наистина.

# 292

Няколко пъти вече споменавам, че децата са ангажимент на родителите си. Та щом, аз съм преценила, че това работи при моето дете, не виждам какво ти е притеснително на теб. Обърни внимание на твоето дете, остави моето да си е мой ангажимент.
Темата е дискусионна, така че когато напишеш нещо можеш да очакваш както позитивни, така и негативни коментари. Не е нужно да скачаш след всяко мнение.

# 293
Е, то аз най-добронамерено, пък тя нали виждате...да запазела информацията за себе си, ама дръж си я, няма проблеми. Кой знае каква велика информация имаш Grinning Освен че ще ти вземат много пари. Аз тук на място съм го преживял, братче, тя от Хюстън тръгнала да ми обяснява. Треньори и клубове в София дал Господ, като ти вземат парите и като видиш нещата от личен опит, друга песен ще запееш, ама твоя си работа. Съжалявам наистина, че коментирах каквото и да било. Още повече, че не вярвам грам на това, което е написала, че правело детето й. Във форума всеки е много велик.
ААУ!
Всяко дете от великолепната седморка на българските ЧУ ще сложи всяко дете от ААУ в джоба си! По всички науки и въобще по всичко. Което е азбучна истина за тези, които имат хабер от образованието у нас.
С което приключвам участието си в темата. Много ми стана неприятно вече, наистина.
Детето ми от 4 години тренира с треньор в София...така, че личен опит имам предостатъчно. Не държа да ми вярваш, като всеки нормален човек и аз споделям. До този момен, естественно

На база на какъв опит сравняваш децата от едно училище с друго?

Аmélie, правилно, темата е дискуционна. Дискусия има ако поставям някакъв въпрос. Аз не питам нищо? Да виьдаш някъде да съм питала кое училище е по-добро, или може ли "Всяко дете от великолепната седморка на българските ЧУ ще сложи всяко дете от ААУ в джоба си", или какво да прави детето ми преди, след или по време на училище....не съм. И не скачам след всяко мнение ( на моменти пиша и трия за да не засегна някого). Скачам след мнение на хора, касаещи моя избор.

# 294
Аз наскоро изчетох по-голямата част от темите, че ми е важно и мога да обобщя, че това им е същината - някой казва нещо, друг подскача, че така не става или че е точно обратното. Тема с много потенциал за панаир в клюкарски форум, не знам защо трябва да се очаква нещо друго.

Татко Мецан, има и деца, тръгнали от тренировки в България, които обаче започват полека да печелят и международни турнири . Имам такива примери около себе си. В Малееви според мен не става, но Титина ако си е проверила нещата, сигурно е намерила подходяща школа. Това, че детето е тренирало в САЩ досега не означава, че е тренирало на супер-про ниво.

# 295
Salty, добре дошла!

Моят мъж смея да твърдя, че разбира от тенис, а пък брат му и професионалист е бил. Спаринг на Григор преди години. Та мога да кажа, че сме напълно удовлетворени от треньорите ни. Детето отлепи за два месеца и лятото на леки турнири искат да я пускат. А и Мецане, ако от 4 години ходите на тренировки, детето ще да е било на 3 г. май? Не мислиш ли, че дете на тази възраст чисто физически не би могло да покаже напредък какъвто ти очакваш?
В София има доста добри опции, доколкото знам от мъжа ми.

# 296
  • София
Набирам се, щото ми каза, че акълът ми е на 4-годишно, което е вярно, ама боли, като ти го кажат в прав текст.
Ооох, сори! Аз пък си мислех, че ще ти хареса, на мен би ми харесало, 4-годишните са толкова приятни за общуване, много повече от 44 годишните, според мен.
Извинения, значи, заявявам най-отговорно, че акълът ти е на 44-годишен!  Simple Smile
Да, ама на 5 години не смятам, че детето трябва вече да знае всички тези класификации и таксономии.
Не мисля, че децата ги знаят, те следват някаква си тяхна логика , спъпвайки на знанията си до момента ( голям , малък, козина, човка - в дадените примери)
Именно, и заради това логиката им е "ще ме изяде/няма да ме изяде" или "има козина/няма козина", или "обича вода/не обича вода", а не е тази на Андариел "класификация и таксономия на животинските видове". И затова е интересно, защото е извън рамките  Simple Smile
Имаше някога, в едно друго време, една книга на голям руски автор за деца (по принуда и съветски Wink), Корней Чуковски, "От две до пет",  с наблюдения над деца от 2 до 5 години.

Няма нужда да спориш с мен. тъй като не ми се обяснява много, защото съм изморена, приеми, че така са измислени нещата и децата така трябва да ги научат. В ПУК много добре знаят кое какво е, лично съм го проверявала. Това е обща култура, знания за света, които трябва да държат децата в реалността - таксономията е измислена така и така се учи. Както се казва, рекламации към тези, които са я измислили. Иначе е като да измислят нова математика, защото по някаква тяхна логика нещата могат да изглеждат различно. В момента разсъждавате като родители, за които тяхното дете и изобщо детското мислене (незнание) е много сладко, също както се радвате на заваления говор или изпускането на звукове и аграматизъм на бебетата на година и нещо. Е, да, ама не! Знанията за света са знания за света - или ги имат, или ги нямат към конкретния момент. Когато се пита за сезоните, се изброяват четирите природни сезона, а не музикални произведения.

Солти, кои и къде са тези сертифицирани по монтесори? Кой ги е сертифицирал? Точно по нашенско са единици истински сертифицираните, защото това е обучение, което е като да изкараш нова диплома, и то по чужбините. Монтесори и аз съм минала като учебен предмет, зная как, какво и защо е методиката, мога да я прилагам като терапия, но не съм "сертифициран преподавател". По едно време имаше нещо, което се рекламираше, свързано със СУ, но за два дни обучение едва ли човек може да се сертифицира по Монтесори. Първо си проверявайте сертификатите на учителите. Всеки може да се пише монтесори.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 18:33 от Andariel

# 297
  • София
Скрит текст:
ААУ!
Аз познавам няколко гимназистчета от ААУ. Ми да ти кажа не съм никак сигурна, че синът ми или някое друго средностатистическо хлапе от частно училище може да ги сложи в джоб, чанта или раница. Двама (или трима, не съм сигурна за едното дете къде отиде последно) миналогодишни седмокласнициот Света София са в Англо-американското училище, като едното от децата има по-голям брат също завършил ААУ и вече студетстващ в САЩ, т.е. родителите са достатъчно доволни от образованието, което първото им дете е получило,  та да изпратят и второто отново в същото училище.

# 298

На мен лично за втори път ми правиш грозно впечатление колко си груб.
Темата е трудна за четене за хората,които искат да се информират. Аз я следя с години и пак ми е трудно. Релевантната информация е разхвърляна и човек наистина трябва внимателно да изчете последните поне 15 теми.
Отговорите на моята дъщеря. Орелът е излишен, т.к. е птица, другите били морски обитатели. От тиква, магданоз и домат (питах я само за тези 3,не се сетих какво беше 4тото) махна домата, защото бил плод. Попита ме скучно ли ми е,че и задавам такива лесни въпроси Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 20:35 от Goldeva

# 299
  • Пловдив/София
А кои бяха великолепните 7, да видим дали ще уцеля: СС, Питагор, КО, ОТ, БШ, ТЕ(?) и Изи (?)

Той Мецан не с лошо, някакъв локален патриотизъм изповядва просто Simple Smile Пък и не е единствен в темата.

Общи условия

Активация на акаунт