Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 989
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Не сме се разбрали, случвало се е и преди😄😄 Няма проблем.

# 271
Fancy, джонев не ми е любим, но в интерес на истината той гарантира голям потребителски кредит на училището, в самото му начало, като физическо лице.

Да ти кажа, това е още по-зле. Ама няма да изпадам в досадни подробности, касаещи начина на оценка на риска и събирания на лоши вземания. Wink
И отново доказва, че смятат за сериозен риск инвестирането на собствени средства в капитала на дружествата, които вземат лиценза за училище. И при всичко това, аз не знам кой родител се навива да им плаща 6К в евро, след като лично собствениците не рискуват да инвестират далеч по-малка сума в това начинание.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 16:08 от Fancy

# 272
На мен ми харесва каквото съм гледала  от Джонев. Има много неща от Монтесори и от други образователни методи. Интересно ми е друго, по света, за типовете училища , различни от държавното обучение има различни цертификации. Например за Монтесори - основният учител ( имат и асистенти на учителя), трябва да е дипломиран по системата Монтесори. Как стоят тези неща в България?

# 273
  • Пловдив/София
Е Мецане,значи за НУКК и Шилер анатема на изпитите, ама на СС и Питагор са чудесна идея? Не ви ли е малко двоен стандартът?
За мен на тази възраст най-добрият критерий е детето да прекара пробен ден  в училище. На мен не ми е "изгодно" да мисля така, защото мойто точно като се отпусне започва да си показва магариите, но обективно ако гледам- това показва наистина как би се държало детето в реална учебна среда. Едно е 30 минути, добре тренирано дете ще се справи, ама 10 пъти по 30? Ами ако е агресивно това ще се види ли на писмен изпит?

Затова се кефя на Фюжън например, че приемната процедура е 3 пробни дни(плащаш само храната), ако детето е с адекватно поведение и му хареса, всичко е ок. Показват готовност да работят с всяко дете (имат и аутуст например). Други неща не са ми ок там, като дворът и лицензът и храната, та засега ни е в резрвите само, но много неща ми харесаха.

Сега не знам ако изведнъж има наплив за там,дали пак ще е такава приемната процедура, но ако държат на ценностите си- би следвало, само ще се разширят. Идея за провокативен въпрос, ако някой ходи.

# 274
Ох, Пипи...
Ох, Титина, като се върнете тук, първо ще забравите за 4 часа дневно тенис. После за сингапурските задачи...и когато накрая дойдеш до отговора на въпросите си, не знам как ще си оцениш решението...ако всичко, което написа за ежедневието на детето ти е вярно, макар че мен ме съмнява, но ако наистина е вярно, връщане тук би било самоубийство според мен. Ти си знаеш, надявам се, какво правиш, на мен не ми е работа. Училището на Джонев, което харесваш, в сравнение с описаното от теб ежедневие на детето ти, е като боксовите умения на 3 годишно спрямо тези на Майк Тайсън.

# 275
Оф, ценности! Ми направо да чакаме нощувки на палаткови лагери при някои ЧУ, както беше преди пред ДУ. И списъци за записване, и т.н.
Или да разберем критериите им за прием, за да не са анонимни и приемът да подлежи на съмнение за субективност.

# 276
На мен ми харесва каквото съм гледала  от Джонев. Има много неща от Монтесори и от други образователни методи. Интересно ми е друго, по света, за типовете училища , различни от държавното обучение има различни цертификации. Например за Монтесори - основният учител ( имат и асистенти на учителя), трябва да е дипломиран по системата Монтесори. Как стоят тези неща в България?

То и тук е така, с тази разлика, че няма Монтесори училище Simple Smile За детските градини си има сертифицирани преподаватели обаче. Специално в Прогресивното има учители с опит в Монтесори детска градина от това, което зная.

Иначе и аз не мога да си представя как ще се осигури на детето ежедневието, което описваш в предишни постове. Но аз и за САЩ не мога да си го представя, така че сигурно проблемът е във въображението ми. 4 часа тренировки на ден означават, че не може да учи в ЧУ до 7 клас (те са целодневни). Мислех си, че и ААУ е целодневно.

# 277
Ох, Пипи...
Ох, Титина, като се върнете тук, първо ще забравите за 4 часа дневно тенис. После за сингапурските задачи...и когато накрая дойдеш до отговора на въпросите си, не знам как ще си оцениш решението...ако всичко, което написа за ежедневието на детето ти е вярно, макар че мен ме съмнява, но ако наистина е вярно, връщане тук би било самоубийство според мен. Ти си знаеш, надявам се, какво правиш, на мен не ми е работа. Училището на Джонев, което харесваш, в сравнение с описаното от теб ежедневие на детето ти, е като боксовите умения на 3 годишно спрямо тези на Майк Тайсън.
Защо си мислиш така?
Той вече е записан на училище, и свършват в 3,30. До клуба е 30 мин пътя. Значи от 4 на тенис. Груповата тренировка е до 7.Сингапурската математика я водя  аз, така, че все ще успея да го вместя.
Лошото е, че трябва да вместя и испанския някъде ( открили сме учител, от нас зависи кога и по колко часа ще е). За съжаление в училище испанският е от 6 клас, а и магарето избра да учи френски ( мислех, че с български ще му е по-лесно, но той си мисли, че е добре с българският език и избра френски).

Salty, кой ги cертифицира, като в БГ няма такава организация? Опит в детската градина, не означава опит в училище, т.к. методиката на преподаването е различна.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 16:38 от Titina

# 278
  • София
Май е до 2-3 следобяд ААУ?

# 279
Salty, кой ги цертифицира, като в БГ няма такава организация? Опит в детската градина, не означава опит в училище, т.к. методиката на преподаването е различна.

Обучават се и се сертифицират извън България, обикновено в UK. Има и дистанционни програми. Опитът детска градина/училище не е същият, да, просто споделям с какво разполагат. То Прогресивното не е и Монтесори училище, само използват някои похвати явно.

# 280
Пипи, в ЕСПА има май по-голям наплив, но пак е 3 пробни дни процедурата. Но и 300 еврА.
Тази година 4-5 деца се борят за 1 място или поне така твърдят.

П.п. В Питагор не се е явявало моето, само в СС, не знам какъв точно е бил изпитът, но ще проверя, когато стане възможно. Ако с нещо не съм ок, то това е прозрачността на приемната процедура, мисля че е ставало дума затова. И донякъде с формата, но наистина смятам, че би трябвало са по силите на повечето деца, къде с повече, къде с по-малко подготовка. Пробен ден е по-адекватно, разбира се, да не говорим, че като нищо да се справи със същия тест по-добре, ако е под формата на редовен урок. Не зная да ли продължителността има значение, моето беше с еднакво високи резултати и след 30 мин, и след 2 часа, и след цял ден в различни у-ща. Подозирам, че в СС би преминала втория кръг по-лесно, отколкото първия, макар че не ми е ясно какво точно се търси.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 17:13 от FBI

# 281
Май е до 2-3 следобяд ААУ?
3,30 трябва да ги вземеш. Мисля, последния час е до 3,15.  За това и малко ще закъснява за тренировка.

# 282
В ААУ детето й точно нищо няма да научи, защото то си знае английски, а там нищо друго няма да му дадат.  20 бона в евро обаче годишно ще й ги вземат с голямо удоволствие. Тенис тук няма като в САЩ, а и никъде няма опция за ежедневни 4 часови тренировки, освен ако някой посредствен треньор не реши да изкара кинти от един според него залюхан американец. Ако детето тренира толкова часове в Щатите, то може и Агаси да стане, а тук ще стане точно нищо. Сингапурската математика тук много бързо ще я забравят, като се сблъскат с реалностите. Абе нека види сама.

# 283
  • София
Е защо така с бутонките, Мецане?! Доста неща има, които може да предложи Англо-американското училище на будно и ученолюбиво дете, което гледа не просто да получи "зачита се". А и защо да не могат да си намерят добър треньор по тенис, а задължително ще е някой посредствен тип? И най-накрая сингапурската математика си я учат вкъщи, така че действителността на англо-американското училище няма да им попречи никак

# 284
Онна, ние тренираме тенис от 4 години вече и такива неща съм видял...няма как тук да се получат нещата по мое мнение и от личен опит, освен ако баща ти не е треньор. Не става дума да можеш да уцелиш топката, от това, което Титина е писала, детето й е на свръх професионално ниво, тук просто няма такава класа....треньорите гледат да мине часа и да си вземат парите, ужасно е нивото, ужасно просто, къде ли не сме тренирали, и при Малеевите, и в про-спорт, и в още пет-шест клуба, навсякъде е ужас...за Сингапурската математика нека някой си вдигне ръката, ако занимава детето си с нея и ако знае учител в България, който занимава децата с това. Не че и аз знам какво е, честно казано, не знам, но една потребителка написа, че сингапурците били най-силни в света.
Ся, друг въпрос е колко е вярно каквото е писала...аз изхождам от постулата, че е вярно. Ако не е, то друга работа.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 17:03 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт