Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 942
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз, познавайки немалко деца от ЧУ, не ги намирам за нещо по различно от други деца. Всичките са готини, от добри семейства идват, но са си съвсем нормални. Дори 4-те от СС. Като се замисля, от всичките ми познати деца от приятелски семейства, тези, които в гимназиален етап и след него не постигнаха нищо особено, е повече заради характера и възпитанието в семейството, а не толкова заради училищата. Амбицията на първо място се изгражда в семейството.

# 301
  • в страната на чудесата
Между другото племенникът ми, шампион във възрастовата си група в европейска държава има тук кондиционен треньор, който превъзхожда тамошния. И да, тренира 4 часа дневно в София (когато е тук). Двуразово обаче, по преценка на екипа.
Професионалният тенис в детска възраст Simple Smile
Кои са наистина седемте (училища)? Бррр как звучи...

# 302
Никъде не съм казала професионален тенис. Казах, че детето ми е изграден състезател и това , което прави на тренировка е отработване на удари, положение на тялото, положение на главата и подобни.
Друг спомена професионално във връзка с тениса.
И да, детето ми има постижения. Втора година е бронзов медалист за Тексас в групата на 12 ( а не е навършил все още 10). И да Тексас е с население 28,3 мил и тенис се играе много. Постиженията му са защото е положило труд.

# 303
Солти, кои и къде са тези сертифицирани по монтесори? Кой ги е сертифицирал? Точно по нашенско са единици истински сертифицираните, защото това е обучение, което е като да изкараш нова диплома, и то по чужбините. Монтесори и аз съм минала като учебен предмет, зная как, какво и защо е методиката, мога да я прилагам като терапия, но не съм "сертифициран преподавател". По едно време имаше нещо, което се рекламираше, свързано със СУ, но за два дни обучение едва ли човек може да се сертифицира по Монтесори. Първо си проверявайте сертификатите на учителите. Всеки може да се пише монтесори.

В СУ има две след дипломни квалификации, в която Десислава Стоева е асистент - ето едната и другата. Не са два дни обучение, но не са и официално признати дипломи. Но докато ровех да търся линкове ми попадна, че има експериментална паралелка Монтесори в общинско училище, чиято учителка е завършила канадска монтесори квалификация. Затворила съм страницата, но мога пак да я търся.

И да, детето ми има постижения. Втора година е бронзов медалист за Тексас в групата на 12 ( а не е навършил все още 10). И да Тексас е с население 28,3 мил и тенис се играе много.

Ами това за мен е наистина впечатляващо постижение. Дано да намерите добра среда за него в София, за да си поддържа и надгражда формата.

# 304
  • в страната на чудесата
За който труд и успех браво, Титина.
Аз, без да разбирам, приемам този интензитет  за почти професионално занимание. Това имах предвид. Въобще без лош умисъл.

# 305
  • София
Откривател нали уж беше Монтесори училище? Какво стана, отказаха ли се от Монтесорито? И те уж имаха сертифицирани учители (основателката им поне твърдеше, че е сертифицирана), както и че учителите ще бъдат сертифициран или изпращани на обучения в чужбина и съответно сертифицирани. Както и Лозен имаха някаква идея да залагат на Монтесори практики, но там какво се случва нямам идея.

# 306
  • София
Титина си е направила сметката за тренировките. Признавам, че ми е интересно как ще се развият нещата при тях с училището. До момента никой тук май не е с дете от това училище. Успех с тениса!

# 307
Той е предупреден, че при пропуски в училището спира тениса. Че училището е с приоритет.
В интерес на истината, не искаме да става професионален играч. Местата на върха са малко, а и не искам да му причинявам убийствена конкуренция, самота и подобни ( има много статии, какъв всъщност е животът на спортистите или пък на тези стремящи се към върха). Ами една травма и си аут, ако не си добър, какво става с теб. Благодаря, не, не искам това за детето си. Не искам и да играе колежански тенис, само за да влезе в даден университет/колеж. За мен трябва да носи удоволствие. Тенисът го избрахме заради това, че и двамата с баща му обичаме този спорт, играем този спорт. Плюс, че спортът го научи на дисциплина и респект. А и го държи далеч от компютъра и игрите.

# 308
Laughing
А кои бяха великолепните 7, да видим дали ще уцеля: СС, Питагор, КО, ОТ, БШ, ТЕ(?) и Изи (?)

Той Мецан не с лошо, някакъв локален патриотизъм изповядва просто Simple Smile Пък и не е единствен в темата.
Така е, Мецан е кротан, не го бийте! Абе детски акъл, "само наш'те" и току се фръцне обидено! Laughing
Мецане, на 44 си, споко, аз само се шегувам Laughing  Ама вземи се върни в темата, щото без теб закъде е тя?!

Поздравления за сина на Титина, браво на момчето!

Андарел, нямам никакво намерение да споря с теб, "наливане на вода в решето" Simple Smile Само пак да попитам откъде знаеш кой е приетият за верен отговор за крокодила?

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 22:49 от Анонимен

# 309
Каква е тази "великолепна седморка" и на базата на какво ТЕ и Изи са в нея?

# 310
Да се върнем на думата, викаш?
Аз също се чудя къде пък чак седморка.
И други неща се чудя, но ще ги запазя за себе си😀

А, на някой постове им трябва още редакция.

# 311
  • София
Ох, Попея, нали ти казах - просто такъв е отговорът - таксономия и това е! Тайните на занаята. Няма да те убеждавам, че е така - ако не ти харесва си е твоя работа!

# 312
  • София
Еми, Светата Троица ни се видя тясна, че имаше много обидени (без да са следили историята) и се превърна във Великолепната седморка. Като на практика всеки си добавя другите 4-ри по свой вкус, че да няма сърдити Joy
 По -отгоре предлагам да се гледа на тези нарицателни. Аз лично ги приемам само в шеговита форма.

# 313
Ох, Попея, нали ти казах - просто такъв е отговорът - таксономия и това е! Тайните на занаята. Няма да те убеждавам, че е така - ако не ти харесва си е твоя работа!
Тайни, викаш, а? А дали не  е свързано с доходи от изготвяне на помагала  Wink И тази твоя промяна към "тъмната страна" (а'ла Аш) , да не са те поканили за консултант  в някое ЧУ?  Какво има да ми харесва или не, просто ме човъркат разни въпросчета и си ги питам. Нещо против? Wink Не че е нещо лошо, но би обяснило някои неща.

# 314
  • София
Попеа, ако Анди вярно съставя такива задачи за изпити в някои училища и изготвя помагала, току-що рязко й увеличи клиентелата поне тройно. Представям си как вече ѝ се препълват личните съобщения от запитвания за курсове и уроци Joy

Общи условия

Активация на акаунт