Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 фев. 2020, 16:32 ч.

На море в Гърция 2020 - I

 • 7 336
 • 143
 •   3
Отговори
# 15
 • Мнения: 7 024
Ние през цялото лято ги засичахме отсреща - юли на Ахилио, а септември на Ливанатес. Втория път бяха милион! Безвредни били, моля ти се!...

# 16
 • София
 • Мнения: 12 496
Я кажете наред ли са нещата при превод с transferwise?  трябва ли да се обяснявам как нареждам? НЕ съм използвала услугата досега.Ще пускам капаро тия дни.Собственикът ми посочва банкова сметка  и описва  че очаква банков трансфер или  мъниграм....Аз мога ли просто да ги пусна през трансфер и  той да си ги получи  без обяснения как   по банковата сметка? Не знам  дали  правилно  го обясних,ама се надявам  някой да ме е разбрал  ...

За първи път платих през transferwise едната ни резервация за Крит. Имах банкова сметка, по която да преведа парите. Стана бързо, лесно, за един ден. Четох темата за transferwise във форума - явно нещата са се развили много през годините. Сега е много, много лесно и просто и в моя случай - напълно сигурно.

# 17
 • София
 • Мнения: 339
Медузата от Кастри  е красавица, ама   другата.....бая се чудих какво е .Гадна история:astonished:
Я кажете наред ли са нещата при превод с transferwise?  трябва ли да се обяснявам как нареждам? НЕ съм използвала услугата досега.Ще пускам капаро тия дни.Собственикът ми посочва банкова сметка  и описва  че очаква банков трансфер или  мъниграм....Аз мога ли просто да ги пусна през трансфер и  той да си ги получи  без обяснения как   по банковата сметка? Не знам  дали  правилно  го обясних,ама се надявам  някой да ме е разбрал  ...
Няма вече смисъл с transferwise, от декември отпаднаха високите такси за преводи към страни от ЕС.. Вече 2 пъти превеждам за Гърция този месец и плащам само 0.43 евро, колкото ми струва и превод в България.. Така, че проверете си вашата банка дали е въвела ниските такси и директно нареждайте.

# 18
 • София
 • Мнения: 429
Я кажете наред ли са нещата при превод с transferwise?  трябва ли да се обяснявам как нареждам? НЕ съм използвала услугата досега.Ще пускам капаро тия дни.Собственикът ми посочва банкова сметка  и описва  че очаква банков трансфер или  мъниграм....Аз мога ли просто да ги пусна през трансфер и  той да си ги получи  без обяснения как   по банковата сметка? Не знам  дали  правилно  го обясних,ама се надявам  някой да ме е разбрал  ...

Вече може и директно да се нарежда, защото принудиха нашите банки и от 12.12.2019 се прилага единна такса за преводи в евро в Европейското икономическо пространство. Проверете си обслужващата банка. В ЦКБ е от 0,51 евро при онлайн превод до 2,05 евро от офис за суми до 100 000 лева равностойност. И е тествано!
Иначе и TransferWise си работи идеално - там може и от карта, но не съм сигурна при новите условия коя такса ще е по-ниска. Тази услуга също съм я тествала многократно.

# 19
 • софия
 • Мнения: 9 697
Няма вече смисъл с transferwise, от декември отпаднаха високите такси за преводи към страни от ЕС.. Вече 2 пъти превеждам за Гърция този месец и плащам само 0.43 евро, колкото ми струва и превод в България.. Така, че проверете си вашата банка и директно нареждайте.
Това е доста трики. Напр. ДСК приема, че тези преводи са с ниска тарифа само ако превеждаш от валутна сметка, иначе е секира. Четете внимателно условията на банката, защото, типично за нас, нещата са побългарени. Трябва да се внимава и преводът да е СЕПА.
https://bg-mam.ma/p/1137678/39973050

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 21:14 от zvаnchе

# 20
 • Мнения: 229
Същите медузи пак септември месец 2018 на градския плаж в Неа Перамос. Бяха през 2-3 метра по цялата плажна ивица на селото.

# 21
 • София
 • Мнения: 429
Аз превеждах от левова сметка в ЦКБ и таксата беше 0,51 евро. Важна е валутата на превода. Но наистина трябва да се чете тарифата. Възможно е да са се опитали да заобиколят правилата.

# 22
 • Мнения: 1 522
Т. е медузи има на всякъде и няма как да се гарантира нищо. Ох, много му се чудя на този къмпинг Столос. Не намерих никой с личен отзив да сподели.

# 23
 • София
 • Мнения: 429
Аз лично за 7 години само веднъж съм видяла медузи в Гърция и то беше на Олимпийската Ривиера през юни. Бяха като черноморските, но доста едри и жилещи. На други места не съм виждала. Не знам и кога им е сезонът.

Това за валутната сметка в ДСК не ми се вижда издържано. В Тарифата им пише:
Кредитни преводи в евро към други банки в ЕИП (SEPA кредитни преводи):   
2.2.1. - за суми до 100 000 лв.  EUR 2.05

Ако мен ме таксуват при превод в евро в рамките на ЕИП с различна такса от горната определено ще има разправия.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 21:24 от миленка_д

# 24
 • Мнения: 2 062
Благодаря за новата тема, записвам се да ви чета и си мечтая за Миконос, Тинос и Сирос.

# 25
 • Мнения: 599
На мене в ДСК ми казаха, че стандартно преводите са SEPA и на практика си се таксуват като превод до българска сметка. Банките наваксаха това, като увеличиха някои други такси, т.е. те пак си вземат своето, но аз също се отказах от финтех карта, защото с българската в момента е по-изгодно.

# 26
 • Мнения: 11
По повод на банковите такси, през декември /след заветната дата на падането на таксите/ превеждах през УниКредит капаро. Платих 2 евро, но се учудих, като ме попитаха дали ще поема таксата на получателя, която била в размер на 15 евро. На някой друг да му се е случвало?

# 27
 • Мнения: 1 406
Независимо дали сметката е левова, следва да се използва формата за валутен превод, в случая евро. Като се посочва сумата в евро. Банката автоматично превалутира по вътрешен курс продава и взима такса за евтин валутен превод. Внимавайте с вальора. Обичайно са се изхитрили да вземат висока такса за вальор same day. За tom вальор(следващ работен ден) е новата евтина тарифа.
Горното е изпитано наскоро в ДСК, ОББ и Пощенска.

# 28
 • София
 • Мнения: 429
В онлайн банкирането на ЦКБ си има изцяло нов модул - Преводи в евро в ЕИП и там няма избор на вальор. Но в тарифата си пише, че преводи преди 15 ч. в повечето случаи постъпват в същия ден, като в някои случаи са възможни забавяния до следващия работен ден.

# 29
 • Мнения: 1 406
Възможно е. Аз казвам за какво да се внимава принципно. В Пощенска има по-висока тарифа за бърз. Всяка банка се е изхитрила как да взима повече. В ДСК има опция за три вида валутни преводи и трябва да се избере SEPA. Иначе без проблем се превежда от левова сметка.

Общи условия

Активация на акаунт