На море в Гърция 2020 - I

• 58 005
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Родителите ми се възмущават, когато им кажа, че българското сирене не върши, за сметка на фетата Grinning (а то впрочем и за много други продукти е така).
Много апетитни снимки, липсва ми прясната морска храна!

Има ли вътрешни полети към момента в Гърция? За фериботи, знам, че май няма.
Надявам се поне веднъж тази година да посетя острова на мъжа ми и да си хапна от пресните осолени риби от залива Grinning

# 586
Syros,
не съм Тодоричка, но: първото и последното са цветове от тиквички, панирани със сирене и пълнени като сармички. Третото е теленце кокинисто (май), туршийката от октопод още я сънувам (предишната година ние я изядохме, свърши Stuck Out Tongue), а кюфтенцата са също от тикви. Четвъртото ми любимо ястие с тиквички в Крит - поръчвала съм си и 4-те в един ден - е буреки, нещо като вегетарианска мусака.

# 587
Предположих, че е цвят от тиквички. До сега само веднъж попаднахме на кръчма, която ги предлага. Бяха панирани  - карфедес. Много ми е мерак, да опитам пълнени. Тази година открихме кюфтенцата  от фава,  а миналата - боб с праз, спанак и копър.

# 588
Жестоки са пълнените. Обожавам ги. С йогурт.
Маратокефтедес и маратопита също препоръчвам, ако засечете по островите - от фенел.

Виж, тоя боб с праз и спанак е нещо, което бих заобикаляла отдалеч Simple Smile

# 589
Мерси за препоръката.
Ама що да бягаш от боба? Като масло беше. Ядохме го на плажа Антисамос.

# 590
Боб обичам. Но комбинацията със спанак не ме развълнува. А праз е нещото, което ненавиждам от цялото си сърце Simple Smile Но да не разводняваме темата.
За да не сме офтопик, ето още една-две снимки без храна. Но вие давайте и храната Stuck Out Tongue

Тук са нещата от фенел - Серифос

Това е островът с най-добра кухня в Гърция (макар че и Крит и Китира добре се справят)

А това е плажът там, където Тодоричка показва манджите. На около 20 метра от масите е Simple Smile

# 591
  • София
Тодоричка,  може ли да напишеш кое какво е? Мидите и октоподът са ясни.
След твоя пост резко ми се приходи в Крит.

Редактирах си поста и добавих описание към снимките и линкове към таверните Simple Smile

Крит ни спечели, макар и не от пръв поглед. Ние видяхме една микроскопична част само, и определено ще се връщаме при първа възможност.

Боб май не съм яла в Гърция, но сме фенове на амбелофасолу (ако правилно го пиша Simple Smile ) Тънък зелен фасул бланширан и сервиран с много зехтин и лимонов сок, ммммммм. Хортата не я долюбвам, но фасулеца им е много хубав.

# 592
Чудя се защо в темата няма никакво движение, а то имало нова тема, как съм изпуснала не знам😀
Чета ви и мечтая... Ние обсъждахме обиколка на Пелопонес тази година, но сега поради различни от короната причини се надявам на малко моренце по-близо до България - най-далече около Кавала.
Малко снимки и от мен - Йонийското моренце😍

# 593
  • София

Това е островът с най-добра кухня в Гърция (макар че и Крит и Китира добре се справят)

Мечтая си за такъв плаж, по възможност и с толкова хора и такава естествена сянка. Къде се намира ? :blue_heart

Ето и едно любимо място от мен:

# 594
По новините съобщиха,че Гърция отваря границите си за туристи. Йееееее!!! Само не разбрах от 01.06 или 01.07.На едно място пишеше 01.06 ,а на друго 01.07.Нищо не казаха за здравен паспорт.

# 595
  • София
Аз чух, че стартират сезона на 01.07 и очакват туристи от Източна Евопа, защото е по-слабо засегната от заразата.

# 596
Жгмъц, плажът е на остров Сифнос, много пъти съм писала за него назад, да не се повтарям Simple Smile Наистина е приказно мястото.  Във висок сезон не изглежда така, но ние сме ходили все през септември.

И аз мечтая за него, дума да няма.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:06 от Параход

# 597
Тодоричка,  може ли да напишеш кое какво е? Мидите и октоподът са ясни.
След твоя пост резко ми се приходи в Крит.

Редактирах си поста и добавих описание към снимките и линкове към таверните Simple Smile

Крит ни спечели, макар и не от пръв поглед. Ние видяхме една микроскопична част само, и определено ще се връщаме при първа възможност.

Боб май не съм яла в Гърция, но сме фенове на амбелофасолу (ако правилно го пиша Simple Smile ) Тънък зелен фасул бланширан и сервиран с много зехтин и лимонов сок, ммммммм. Хортата не я долюбвам, но фасулеца им е много хубав.
Бизеля се казва това.

# 598
  • София
Жгмъц, плажът е на остров Сифнос, много пъти съм писала за него назад, да не се повтарям Simple Smile Наистина е приказно мястото.  Във висок сезон не изглежда така, но ние сме ходили все през септември.

И аз мечтая за него, дума да няма.

Благодаря!
Сега го сърчнах и ми падна ченето.
Много красиво... Господ е сипвал ли сипвал от красота из Гърция...

# 599
  • София
Тънкия зелен фасул наистина е разкош, моя малкия се уби да го яде. Също и онзи грамаден бял боб, гигантес го изписваха, най-бързо свършваше той.
Но аз съм почитател на сладкишите - сиропираните тригуни с крем са ми фаворитите, плюс каридопитата и локумадеса.

Общи условия

Активация на акаунт